Interieurtips voor een kleine woning

Heeft u een klein huis of woont u in een studio? Door de ruimte slim te benutten en voor het juiste interieur te kiezen, voelt uw stulpje als een waar paleis. Wij geven u 7 praktische tips waarmee u direct aan de slag kunt.  

  • Ga voor lichte kleuren

    Hoe lichter de woning, hoe ruimer het lijkt. Natuurlijk hoeft niet alles steriel wit te zijn; u kunt best een accentkleur gebruiken om de boel wat op te fleuren. Let er wel op dat de accentkleur niet de overhand krijgt. 

  • Ga voor lichte kleuren

Scheid ruimtes af

Ook als u klein woont, is het slim om aparte leefruimtes te creëren. U kunt hier kamerschermen voor gebruiken, maar met uw eigen meubels komt u ook een heel eind. Zo kan de bank een prima afscheiding vormen tussen het leef- en kookgedeelte. Wilt u liever echte wanden? Kies dan voor een verlaagde of glazen scheidingswand. 

Kies multifunctionele meubels

Wanneer u niet veel vierkante meters tot uw beschikking heeft, bieden multifunctionele meubels uitkomst. Wat dacht u van een salontafel waarin u ook spullen kunt opbergen of een comfortabele bank die u eenvoudig uitklapt tot bed? Tip: ga voor meubels die ‘zweven’. 

  • Creëer diepte
  • Creëer diepte

    Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar door diepte te creëren voelt uw woning een stuk ruimtelijker aan. Leg bijvoorbeeld kussens in een contrasterende kleur op uw bank of ga voor een vloerkleed dat afsteekt van de vloer. 

Maak er geen poppenhuis van

Slanke meubels doen het vaak goed in een kleine ruimte. Voorkom echter dat u van alles een ‘mini-variant’ aanschaft en wissel kleine en grote items af. Hang bijvoorbeeld een groot schilderij boven uw kleine bank. Zo wordt het geen poppenhuis. 

Benut de hoogte

Een kledingkast van 2,5 meter breed past wellicht niet, maar misschien wel van 2,5 meter hoog! Door de hoogte te benutten, heeft u veel meer meters tot uw beschikking. Tip: IKEA heeft verschillende opbergsystemen die de hoogte in gaan. Sommige systemen houden zelfs rekening met schuine wanden.

Ruim op

Wanneer er veel spullen rondslingeren, lijkt uw woning (nog) kleiner. Het sleutelwoord is dan ook opruimen. Weet u niet waar u moet beginnen? Bekijk dan deze opruimtips.

Terug naar Home