Help, ik heb geen hobby’s!

Als kind was u dol op tekenen, knutselde u graag en vond u paardrijden het einde. Nu u volwassen bent, heeft u eigenlijk geen echte hobby’s. Ja, u gaat graag uit eten en houdt van series kijken, maar om dat nou hobby’s te noemen. Toch zijn er genoeg leuke dingen die u in uw vrije tijd kunt doen. En nee, daar hoeft u niet per se de deur voor uit. Komen ze!

Koken

Met koken bedoelen we niet gehaast de piepers op het vuur zetten, maar echt de tijd nemen om een uitgebreid maal te bereiden. Laat u inspireren door kookboeken en foodblogs of volg een kookcursus. U zult zien: koken werkt niet alleen ontspannend, het geeft ook voldoening als u anderen ziet smullen van uw creaties. 

Tip: begin een kookclubje met vrienden en kom elke maand samen om van elkaars kookkunsten te genieten.

 • Schilderen

  Wanneer u de hele dag achter uw computer heeft gezeten, kan het heel lekker zijn om met verf te kliederen. Leef u uit met felle kleuren of schilder een stilleven na: het kan allemaal. Tegenwoordig zijn er genoeg schildercursussen die u vanuit huis kunt volgen. Vindt u het leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Kies dan eerst voor een schilderworkshop bij een kunstenaar. Daarna kunt u altijd nog thuis verder oefenen. 

 • Schilderen
 • Schrijven
 • Schrijven

  Loopt uw hoofd over? Dan kan het heel fijn zijn om uw gedachten en emoties op papier te zetten. Wie creatief aan de slag wil met taal kan ook verhalen schrijven of gedichten maken. Wie weet leidt het wel tot een boek! Wilt u uw werk graag op een simpele manier delen met anderen? Start dan een weblog. U hoort meteen wat uw lezers van uw teksten vinden en doet vaak leuke contacten op.

 • Huisdieren

  Huisdieren geen hobby? Wie zegt dat! Aan het verzorgen van een huisdier kunt u ontzettend veel plezier beleven. Leer uw cavia kunstjes of zorg dat uw parkiet u napraat. Enige nadeel: het ‘lidmaatschap’ is voor onbepaalde tijd. U moet er dus wel zeker van zijn dat deze hobby iets voor u is. 

 • Lezen

  Pak eens wat vaker een boek! Lezen is de perfecte manier om even helemaal aan niets te denken. Laat u meevoeren door een mooie roman of verdiep u in een onderwerp dat u interesseert. Misschien heeft u thuis nog een hele stapel boeken liggen, maar anders is een lidmaatschap op de bibliotheek zeker een aanrader. Voor een paar tientjes per jaar heeft u de keus uit duizenden titels!

 • Kleuren

  Kleurde u vroeger heel wat af? Waarom pakt u deze hobby dan niet gewoon op! Tegenwoordig zijn er tal van kleurboeken voor volwassenen. Schijnt heel ontspannend te werken.

 • Puzzelen

  Het klinkt kinderachtig of misschien een beetje kneuterig, maar tegenwoordig is het weer helemaal hip. Puzzels van 1000 stukjes zijn nog moeilijk ook. Houdt u zo dagen bezig. Helemaal fijn als u er een eigen hoekje voor heeft. Dan hoeft u niet steeds de puzzelstukjes op te bergen. 

Terug naar Home