Gelukkig wonen doet u zo

Een huis hebben is één. Maar hoe maakt u er een plek van waar u volledig kunt ontspannen? Met deze tips wordt uw huis een thuis!

Experimenteer met kleur

Wordt u blij van geel of vindt u mintgroen mooi? Verf dan een muur in deze kleur. Hiermee creëert u een gezellige sfeer en geeft u uw huis karakter. Voor de echte durfals: koop een gekleurde bank. Wat dacht u van okergeel of aubergine? Natuurlijk kunt u ook voor gekleurde kussens gaan. Minder heftig en wanneer u het zat bent, hoeft u alleen nieuwe hoesjes aan te schaffen.

Richt uw huis slim in

Een huis vol kinderen vraagt om een andere inrichting dan een huis van iemand die alleen woont. Kijk naar uw woonsituatie en stem uw interieur daarop af. Ga bijvoorbeeld voor een grote eettafel als u vaak etentjes geeft. Werkt u vanuit huis? Zorg dan voor een fijne werkplek. In dit artikel leest u hoe u dat doet.

Zorg voor een fijne geurbeleving

Geur is heel belangrijk voor uw gemoedstoestand. Wilt u na een lange werkdag vooral ontspannen? Zet dan geurstokjes neer met rustgevende ingrediënten als witte lotus en lavendel. Ook zijn er allerlei (elektrische) geurverspreiders verkrijgbaar die de hele dag een subtiele geur afgeven in huis. Wat dacht u van ‘frisse winterbessen’ of ‘spiced apple crumble’?

  • Creëer een plek voor ‘me time’

    Niets fijner dan een plek in huis waar u zich kunt terugtrekken met een kop thee of een glas wijn. Zet bijvoorbeeld een lekkere fauteuil voor het raam, hang een schommelstoel op of creëer een zen-omgeving op zolder of in de badkamer. Ligt u graag op de bank? Zorg dan voor voldoende kussens en een fijn plaid.

  • Hang foto’s op

    Als íets uw huis persoonlijk maakt, zijn het wel foto’s. Vergroot een paar mooie vakantiefoto’s uit of versier uw koelkast met polaroids. Vergeet ook vooral het toilet niet. Dit is de ideale plek om leuke kiekjes op te hangen. Lees meer over het opleuken van het toilet. 

Terug naar Home