Eenzaam? Niet met deze tips!

Het vrijgezelle leven heeft zeker voordelen. U kunt lekker uw eigen gang gaan. Doen en laten wat u wilt. Maar misschien voelt u zich ook wel eens eenzaam. Met deze tips is dat niet nodig. 

Pak uw koffers

Waarom thuis zitten als u ook kunt genieten van zon of sneeuw? Er zijn verschillende reisorganisaties die leuke (single)reizen aanbieden. Een paar dagen naar Duitsland of luieren op Balinese stranden: het kan allemaal. Stiekem veel leuker dan verplicht tafelen met schoonouders. En wie weet wie u tegen het lijf loopt!

Organiseer een etentje

Natuurlijk kunt u een magnetronmaaltijd oppiepen, maar laten we eerlijk zijn: daar wordt niemand blij van. Er zijn vast meer mensen in uw omgeving die geen plannen hebben en graag bij u aan tafel schuiven voor een lekker diner. En het mooie is: u bepaalt of het een singles only-etentje is of dat stelletjes ook welkom zijn. Geen zin om de hele dag in de keuken te staan? Vraag dan of iedereen wat meeneemt.  

Ga op date

Het lijkt misschien of u de enige bent die geen geliefde heeft, maar er zijn zat mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Duik in de wereld die online daten heet en ga op zoek naar een gezellige date. Misschien is uw date wel zo leuk dat u voortaan vaak samen bent! 

  • Kom tot rust

    Voor veel mensen met een relatie is het weekend een periode van moetjes. Boodschappen doen voor de hele week. Naar de (schoon)ouders. Niet voor u! Trek uw huispak aan, haal lekkere dingen in huis en kruip op de bank voor een filmmarathon. Of begin eindelijk aan dat boek waar u steeds niet aan toekomt. Wilt u liever iets buiten de deur doen? Verwen uzelf dan met een dagje sauna.

  • Doe vrijwilligerswerk

    Er zijn verschillende organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers. Help bijvoorbeeld mee bij de voedselbank of zoek het dichterbij huis en bereid een maaltijd voor uw buurvrouw op leeftijd. Op deze manier kunt u tegelijkertijd iets voor een ander betekenen. 

Terug naar Home