Een slim huis, hoe ver wilt ú gaan?

Apparaten worden steeds slimmer. Zo kunt u tegenwoordig een eenvoudig alarmsysteem met meldingen op uw telefoon installeren. Maar een compleet smarthome voorzien van alle snufjes behoort ook tot de mogelijkheden. Hoe ver wilt ú gaan? 

Als u niets ingewikkeld zoekt, komt u al een heel eind. U kunt eenvoudig zelf uw huis draadloos beveiligen en bijvoorbeeld vanuit uw luie stoel de wasmachine en de lichten bedienen. 

Smart is slim

Met een smarthome kunt u besparen. Bijvoorbeeld, omdat de wasmachine en de vaatwasser het voordelige nachttarief beter benutten. Een slimme thermostaat kan zorgen voor efficiënter gasverbruik. En verzekeraars geven korting als u een brand- en inbraakalarm installeert.

Ook apparaten worden slimmer

Het internet of things is in opmars. Fabrikanten stoppen steeds meer intelligentie in uw apparaten. Straks geeft uw koelkast aan uw mobiel een boodschappenlijstje door. Een matje in de keuken vertelt wanneer de piepers gaar zijn. En uw koffiezetter weet hoe sterk iedereen in huis z'n koffie wenst. Via uw smarthome systeem kunt u al die apparaten instellen, uitlezen en aan elkaar koppelen.

Denk nu alvast vooruit

Wat wilt u vandaag automatiseren, en wat in de toekomst? Maak een plan: wat nu, wat straks. Onderzoek wat u zelf kunt installeren (vaak méér dan u denkt). Kies een systeem dat u steeds kunt blijven uitbreiden. En laat u persoonlijk informeren; specialisten genoeg!

Wat kunt u zoal aansluiten op úw smarthome?

Ter inspiratie een (kleine) greep uit alle opties:

Alle lampen en lampjes in duizenden kleuren

Geluids- en bewegingsdetectie

Rook- en brandmelders

Camera's binnen en buiten

Centrale bediening van airco

Luchtverfrissers

Verwarming

Zonwering en rolluiken

Ventilatie

Muziek en televisie

Computers

Toegangscontrole (deuren, hekken, intercom)

Zonnepanelen

Warmtepompen

Weerstations 

Huishoudelijke apparaten (vooral in de keuken en de badkamer)

Laatste nieuws

In 2017 opent Amazon een supermarkt waar u alleen hoeft in te checken met uw app. De winkel registreert wat u uit de schappen haalt en rekent de boodschappen automatisch af. Tijdens het shoppen checkt uw telefoon even het boodschappenlijstje dat uw koelkast heeft doorgestuurd. De toekomst is al begonnen …

Terug naar Home