Een saai toilet? Niet met deze tips!

Het toilet is vaak een saaie, functionele ruimte. Zonde! Want laten we eerlijk zijn: u komt er meerdere keren per dag. Maar ook als u gasten over de vloer heeft, zullen zij vroeg of laat gebruikmaken van uw toilet. Met deze tips doet uw toilet niet onder voor de rest van uw huis.

Voor grote en kleine boodschappen

Schilder de binnenkant van uw toiletdeur met schoolbordverf en leg wat krijtjes neer. Zo kunnen uw gasten een leuke boodschap voor u achterlaten. Ook handig om nog even aan uw partner door te geven dat er toiletpapier gekocht moet worden.

Bewaar in stijl

Natuurlijk kunt u uw voorraad toiletpapier gewoon in het plastic bewaren of op een steriele wc-rolhouder, maar veel leuker is het als u de rollen in een mand doet. Kies een rieten exemplaar of ga voor een draadmand.

Sprekende vloeren en muren

Mooie tegels geven uw toilet een compleet andere look. Wat dacht u van sfeervolle Marokkaanse tegels op de vloer? Of kies voor betonstuc op de wanden voor een industrieel gevoel. Een behangetje kan natuurlijk ook: van een grafisch printje tot fotobehang.

 • Geef uw ogen de kost

  Tijdens een toiletbezoek is het leuk om ergens naar te kijken. Nu is een stapel Donald Ducks niet zo stijlvol, maar een paar mooie fotolijsten aan de muur wel. Vul de lijsten met foto’s, leuke spreuken of kunst.

 • Leven in de brouwerij

  Het toilet leent zich uitstekend voor groen. Zet een paar cactussen in mooie potjes neer of ga voor een hangplantje. Tip: de Calathea doet het goed in donkere ruimtes.

Geef uw spullen een tweede leven

Natuurlijk hoeft u de spullen die u wegdoet, niet bij het grofvuil te zetten. Ga langs de kringloopwinkel of plaats een advertentie op Marktplaats. Het ‘afval’ van de een is de schat van de ander!

 • Spiegeltje spiegeltje aan de wand

  Een spiegel is niet alleen functioneel, de ruimte lijkt er ook groter door. Kies voor één grote spiegel of hang meerdere kleine spiegeltjes op voor een speels effect.

 • Ultieme geurbeleving

  Nare luchtjes wilt u natuurlijk voorkomen. Toch zijn de meeste toiletverfrissers niet bepaald sfeerverhogend. Een goede oplossing zijn geurstokjes. Ze geven een subtiele geur af en zitten vaak in een mooie koker. 

Leuke snuisterijen

Hang een paar plankjes op en zet er leuke snuisterijen op. Zeepjes, vaasjes, blikjes, kaarsjes: het kan allemaal. Schilder de plankjes in een kleur voor extra sfeer. 

Wist u dat…

 • we ruim een kwartier per dag op het toilet doorbrengen
 • de helft van de mannen en vrouwen de deur niet op slot doet
 • de gemiddelde toiletrol tussen de 15 en 25 meter papier bevat.

Tips!

 • Plaats – indien mogelijk - een verwarmingselement in uw toilet. Dan is het ook in de winter goed toeven op de pot.
 • Zorg voor goede ventilatie in uw toilet. Dan zit u daar net wat lekkerder.

Lees meer tips om uw huis winterklaar te maken. 

Terug naar Home