Een housewarming organiseren? Zo wordt het een succes!

De muren zijn gewit, de meubels staan op hun plek en alle dozen zijn uitgepakt. Tijd om uw nieuwe stek in te wijden met familie en vrienden. Alleen hoe zorgt u ervoor dat uw housewarming een succes wordt? Wij geven u 5 tips.

Nodig niet te veel mensen uit

Natuurlijk bent u apetrots op uw nieuwe huis en wilt u het liefst ook uw achternicht uitnodigen. Toch is het slim om rekening te houden met het aantal vierkante meters. Wanneer uw huis is afgeladen, is de kans op een gesneuvelde vaas of rode wijnvlek op het tapijt vele malen groter. Bovendien is het lastig om een goede indruk te krijgen van uw woning en dat is nu juist de reden dat u een housewarming geeft. 

Zorg voor lekkere hapjes en drankjes

Uw gasten komen uiteraard om uw nieuwe paleisje te bewonderen. Toch zullen ze ook uitkijken naar de lekkere hapjes en drankjes die vaak gepaard gaan met een housewarming. Een glaasje bubbels bij binnenkomst doet het altijd goed. Qua hapjes kunt u het zo gek maken als u het zelf wilt: van kleine zalmwrapjes tot petit-fours En wat dacht u van dadels met spek uit de oven? 

Tip: bij de Allerhande hebben ze een hele pagina gewijd aan borrelhapjes

Ruim alle kamers op

Zorg ervoor dat niet alleen de woonkamer er picobello uitziet, maar alle kamers spik en span zijn. Uw gasten zijn natuurlijk razend benieuwd en willen een rondleiding door heel het huis. Zonde als er vieze sokken naast het bed liggen of haren in het doucheputje zitten. Ruim dus goed op. Vergeet ook de toiletten niet. 

Tips

  • Als u toch bezig bent met opruimen, verfraai dan meteen het toilet of de badkamer
  • Laat aan meerdere mensen tegelijk het huis zien. Zo bent u niet steeds weg van uw feest.

Ga voor selfservice

U wilt een goede gastvrouw of –heer zijn, maar als u de hele avond aan het rennen en vliegen bent, krijgt u maar weinig van uw eigen feest mee. Zet alle drankjes en hapjes daarom neer, zodat uw gasten zichzelf kunnen bedienen. Zo heeft u alle tijd om rustig een praatje te maken of een rondleiding te geven. Tip: kies voor een plek die u graag onder de aandacht wil brengen. Bent u bijvoorbeeld ontzettend trots op uw keukeneiland? Dan is dit de perfecte plek om de hapjes en drankjes te presenteren. 

Vergeet de muziek niet

Het wordt pas écht een feestje wanneer er muziek op staat. Stel op Spotify een playlist samen en u bent de hele middag of avond verzekerd van fijne muziek. Ook leuk: vraag uw gasten in de uitnodiging om nummers aan een playlist toe te voegen. Zo weet u zeker dat de muziekkeus in de smaak valt.

Geef cadeautips

Natuurlijk is het hartstikke lief als uw collega met een zilverkleurige vaas aankomt, maar als u bewust heeft gekozen voor warme goudtinten in uw interieur belandt de vaas waarschijnlijk ergens in een kast. Zonde! Geef daarom in de uitnodiging een aantal cadeautips. Dit kan variëren van spullen die u echt nodig heeft – bijvoorbeeld een blender - tot ‘veilige cadeaus’ als een flesje wijn. Zo weten uw gasten waar ze u blij mee kunnen maken en bent u verzekerd van leuke cadeaus.

Tip

Bent u bang voor vlekken op de bank of krassen in het parket? Geef uw housewarming dan vóór de verhuizing/verbouwing. Zo kunt u onbezorgd een knalfuif geven. Houd er wel rekening mee dat veel gasten op een later moment nog eens willen langskomen om het eindresultaat te zien.

Terug naar Home