Dit zijn fijne geuren voor in huis

Bepaalde geuren wekken herinneringen en emoties op bij ons. Niet voor niets gebruiken supermarkten de lucht van versgebakken brood om klanten te lokken. En we kennen allemaal het voorbeeld van de appeltaart in de oven als mensen een koophuis komen bezichtigen. Maar de belangrijkste lucht is die van thuis. En die is heel persoonlijk. Benieuwd welke geuren fijn zijn voor in huis en wat voor effect ze hebben? Wij zochten het voor u uit.

Wacht niet te lang

Als mensen terugkomen van vakantie, valt het vaak extra op hoe het thuis ruikt. Maar die geur is natuurlijk wel te beïnvloeden. Bijvoorbeeld met de volgende tips.

1. Vanille geurkaars

Bent u na een lange werkdag toe aan ontspanning? Steek dan een vanillekaarsen aan. Vanille heeft een ontspannende werking en we worden er gelukkiger van. Waarschijnlijk omdat we vanille associëren met babyvoeding. 

2. Diffuser met eucalyptus

Een diffuser vult u met water en etherische olie. Zolang er water in het reservoir zit, verstuift de diffuser een lichte mist met een heerlijke geur. Kies bijvoorbeeld voor eucalyptus om een frisse geur in huis te krijgen.

 • 3. Pannetje met specerijen

  Wilt u een lekker luchtje in de keuken? Zet een pan met ruim water op het fornuis, doe er partjes citroen in en uw favoriete kruiden of specerijen. Denk bijvoorbeeld aan rozemarijn, tijm, kaneel of kruidnagels. Laat de pan op het kleinste pitje zachtjes koken. De stoom verspreidt de geur.

 • Pannetje met specerijen

4. Zuiverende planten

Planten zijn belangrijke luchtzuiveraars in huis. Palm, klimop, krulvaren, lepelplant en sanseveria zuiveren goed en zijn bij bijna elke tuinwinkel te koop. Bekijk hier de laatste trends.

5. Sierlijke geurstokjes

Geurstokjes staan in een sierfles gevuld met geurolie. Om de zoveel tijd draait u de stokjes om, zodat de geur ververst wordt. Kies bijvoorbeeld voor bergamot in de badkamer. Dat is een zachte frisse geur.

6. Oliebrander

Geuroliebranders zijn in diverse maten en vormen te koop. Boven in de oliebrander zit een holte waarin u water met een paar druppels geurolie kunt doen. Er bestaan ook geurblokjes die u boven in de holte legt. Door het kaarsje dat eronder brandt, smelt de olie of het blokje en wordt de geur verspreid. Kies bijvoorbeeld voor een frisse citrusgeur.

 • Pannetje met specerijen
 • 5x lekkere geuren voor in huis

  • Sinaasappel – geeft energie 
  • Lavendel – zorgt voor ontspanning 
  • Eucalyptus – ruikt lekker fris
  • Hout – wekt zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid op 
  • Indiase Roos – zorgt voor positiviteit

Terug naar Home