Creëer uw eigen hyggekrog

U bent dol op lezen, maar vindt er de tijd niet voor. Of komt dat misschien ook omdat u een fijn leesplekje mist? Doe als de Denen en creëer thuis uw eigen hyggekrog: een comfortabel hoekje om te lezen. 

Lezen kan natuurlijk overal, maar in deze hectische en digitale tijden vinden veel mensen er thuis de rust niet voor. En dat is jammer, want door te lezen kunt u ontspannen. Even afdwalen naar een andere wereld, even helemaal geconcentreerd bezig zijn. Zonder te multitasken. Lezen wordt thuis toegankelijker met een hyggekrog: een lekker leeshoekje.

  • Wat is Hygge?

   Hygge komt van het Noorse woord voor welzijn. En verscheen voor het eerst in geschreven Deens aan het begin van de negentiende eeuw. Hygge draait om sfeer, samenzijn en een gevoel van thuis. 

   • Deense kunst van het leven

    Volgens Meik Wiking, de schrijver van het boek Hygge, de Deense kunst van het leven, heeft elk huis een hyggekrog nodig. Dat kun je vrij vertaald ‘een hoekje’ noemen. Het is een plekje waar u lekker weg kunt kruipen met een deken, een boek en een kop warme thee of chocomelk.

   Heel eenvoudig

   Het is makkelijk om een hyggekrog te creëren: zoek een prettig hoekje uit. Dat kan in een grote vensterbank of erker zijn. Maar het hoeft niet per se bij het raam. Het kan ook een bepaald deel van de kamer of een lekkere lounge stoel zijn. Leg er wat kussens neer, zorg voor gedimd licht en een zachte deken of plaid. Installeer uzelf met een goed boek en wat lekkers binnen handbereik. Veel leesplezier!

    5 Tips voor Hygge in huis

    • Investeer in kaarsen
    • Gebruik kussens van zachte materialen
    • Koop een comfortabel ‘huispak’
    • Nodig vrienden uit om bij u thuis te komen eten
    • Keep it simple!

    Terug naar Home