• Valentijnsdag: ik word er gek van

  Tuurlijk is Valentijnsdag een opgeblazen commerciële en cheesy dag. Dat weet ik ook wel. Ik vind teddyberen en zingende Hallmark-kaarten niet écht leuk natuurlijk. Maar toch laat ik mij elk jaar een beetje gek maken. 

  Lees verder

 • Valentijnsdag: ik word er gek van
 • Familietradities

  Waar anderen op hun 18e staan te popelen om het huis uit te gaan, ging ik pas op mijn 25ste op mezelf wonen. Dat ik zo lang heb gewacht, heeft voor een deel te maken met tradities.

  Lees verder

 • Familietradities

Mijn slaapkamer is een Engelse droom

Mijn favoriete plek op aarde is mijn huis. Eigenlijk hoef ik het huis helemaal nooit uit. Maar ik leef niet alleen en mijn gezin wil er weleens op uit. Als we met vakantie gaan, heb ik een week van te voren al heimwee. 

Lees verder

Huishoudperikelen

Koffiekopjes in het toilet, schroeven in de keukenla en een surfplank op de eettafel. Hoe vaak ik mijn vriend hier ook op attendeer; het gaat het ene oor in en het andere oor uit. Toegegeven, ik heb ook zo mijn huishoudelijke onhebbelijkheden. 

Lees verder

Goede voornemens of ijdele hoop?

Heeft u ze, goede voornemens? Stoppen met roken, gezonder eten? Ik neem mij al jaren voor geen goede voornemens te maken voor het nieuwe jaar. Want ik houd ze toch niet vol.

Lees verder

Heimwee? Niet voor mij

Heimwee kende ik vroeger niet. Al van kleins af aan ging ik zonder na te denken op schoolreisje. Ik kwam toch weer terug? Ik vond alle nieuwe dingen ook heus wel spannend, maar dat was nou juist zo leuk! 

Lees verder

Jarig in december

Zou er een verband bestaan tussen de maand waarin mensen jarig zijn en hun liefde voor die periode? Ik denk het wel. Want wat hou ik veel van december, mijn geboortemaand.

Lees verder

Verboden voor schoenen

‘Schoenen uit!!’, was een gefrustreerde kreet die ik vroeger vaak naar mijn hoofd kreeg geslingerd. De regel bij ons thuis was dat je je schoenen in de hal uitdeed. Jammer genoeg negeerden ik en mijn broers deze wens vaak. Waarop mijn lieve moedertje weer stond te stofzuigen of dweilen. 

Lees verder

Terug naar Home