Huishoudperikelen

Koffiekopjes in het toilet, schroeven in de keukenla en een surfplank op de eettafel. Welkom in mijn huis. Hoe vaak ik mijn vriend ook attendeer op dit ‘wangedrag’; het gaat het ene oor in en het andere oor uit. Oost-Indisch doof noem ik het ook wel. Toegegeven, ik heb ook zo mijn huishoudelijke onhebbelijkheden. Zo laat ik elke dag een spoor van kleding achter, haal ik de was pas van de lijn als ik het nodig heb en slingert mijn make-up door heel het huis. 

Toch valt dat in het niet bij zijn gekke praktijken.

Neem nou boodschappen doen. Bedenkt u eerst wat u nodig heeft voordat u naar de supermarkt gaat? Niet mijn vriend. Die kan gerust met een bakje cashewnoten en een fles wijn thuiskomen ook al heeft hij net het laatste stukje toiletpapier gebruikt. En als ik vraag of we nog melk hebben omdat ik zo boodschappen ga doen, zegt hij volmondig ja. De volgende ochtend als ik mezelf wil trakteren op een latte, constateer ik dat we inderdaad nog melk hebben: 3 druppels.  

Voordat u denkt ‘weg met die vent’; hij heeft zeker ook zijn kwaliteiten. 

Zélfs op huishoudelijk vlak. Aanpakken kan hij bijvoorbeeld als de beste. Waar ik een kwartier apathisch naar de rommel in de garage staar voordat ik - schoorvoetend - aan het opruimen sla, gaat mijn vriend direct aan de slag. In een tempo waar je u tegen zegt. En als hij al opruimend bedenkt dat een extra plank aan de muur toch wel handig is, dan haalt ‘ie gelijk z’n gereedschap uit de kast (en keukenla). 

Ook de keuken schuwt hij niet. 

Toen ik hem net kende was zijn specialiteit ‘kaaskorst’ - macaroni met heel veel kaas en een beetje spinazie - maar in de loop der tijd heeft hij zich ontpopt tot een ware keukenprins. Pittige pasta met tonijnsteak, smeuïge spinazie-geitenkaaswraps, kruidige nasi met malse stukjes kip: hij zet het allemaal op tafel. Dat hij na het koken ijverig het doekje voor de grond over het aanrecht haalt en vervolgens voldaan zijn handen afveegt aan de theedoek neem ik dan maar voor lief. 

Malou Godet

Lees ook

Andere column van Malou Godet:

Terug naar Home