Hoera, jarig in december!

Zou er een verband bestaan tussen de maand waarin mensen jarig zijn en hun liefde voor die periode? Ik denk het wel. Op 1 december gaat mijn geluksknop aan en die blijft de hele maand stevig  ingedrukt. Want wat hou ik veel van december, mijn geboortemaand. Al ben ik pas jarig op 30 december, aan het eind. 

‘Ah wat zielig’

Veel mensen kijken me meelijwekkend aan als ik mijn geboortedatum noem. ‘Maar dan ben je net jarig na kerst! Krijg je dan nooit cadeaus?’ Integendeel. Als kind kreeg ik precies evenveel cadeautjes als mijn broertje die in de zomer jarig is. Misschien meer zelfs, omdat wij Oud en Nieuw altijd met een grote vriendengroep van mijn ouders vierden in een knus boshuisje. Op mijn verjaardag  nam iedereen een cadeautje mee. Ik voelde me dan de koning te rijk. 

Tegenwoordig vier ik het meestal gewoon thuis. Gezellig met mijn kinderen die dan vakantie hebben. Mijn man neemt altijd vrij op 30 december of werkt die dag thuis. Daarna komen vriendinnen en familie een taartje eten, want veel mensen zijn vrij of werken thuis die week. Kerst ligt dan lang genoeg achter iedereen, om weer trek te hebben in een taartje. 

Voor de mensen die wel tijdens de feestdagen jarig zijn, heb ik de volgende tip. Vier de feestdagen met z’n allen. Nodig vrienden en familie uit om Kerst of Sinterklaas te vieren en maak er een extra groot feest van. 

Ook dit jaar ga ik met volle teugen genieten van mijn verjaardag. Want het klinkt misschien cheesy, maar een jaar erbij in goede gezondheid is voor mij toch het allergrootste cadeau. Daar kan geen geurkaars, boekenbon of badschuim tegenop. 

Fleur Brockhus

Blogger op Fleursfinest.com en schrijver van romans De inspiratiepraktijk, De urenfabriek en Juffrouw Holle.

Terug naar Home