Bijzondere badkamerrituelen

Waarschijnlijk bent u elke dag wel even in de badkamer te vinden. Iedereen heeft zijn of haar eigen badkamerritueel. Sommige mensen douchen 2 keer in de week, anderen het liefst meerdere keren per dag. Maar wat is nou gemiddeld?

  • Leuke feitjes

    Bij veel mensen ziet het ochtendgebeuren er ongeveer hetzelfde uit. Maar uit diverse onderzoeken (van o.a. IKEA en Rituals) blijkt dat de details er bij iedereen weer anders uitzien. Wist u bijvoorbeeld dat we gemiddeld tussen de 10 en 20 minuten per dag in de badkamer doorbrengen? Daarbij deelt 41% van de mensen ’s ochtends de badkamer. Terwijl de één onder de douche staat, poetst de ander zijn of haar tanden. Eenderde zit zelfs op de wc terwijl de ander doucht.

  • Leuke feitjes

Zingen onder de douche?

Bijna de helft van de mensen doucht niet elke dag. En 10% doucht maximaal twee keer per week. Ongeveer de helft van de mensen doucht het liefst ’s ochtends, 25 % ’s avonds en 19% doucht twee keer per dag. Sommige mensen maken de douche af en toe schoon tijdens een douchebeurt. En ongeveer de helft van de mensen zingt onder de douche. Ook leuk om te weten: 41% van de Nederlandse stellen doucht nooit samen. 

Wist u trouwens dat u op veel manieren zuiniger kunt douchen?

Lekker in bad

Zo’n 44 % van de ondervraagden heeft een bad. Maar 15% ligt er nooit in. Van de badderende mensen, ziet 75% dit vooral als een ontspanmoment voor zichzelf. De helft van de mensen vindt het lekker om nog wat te drinken in bad. En de helft van de vrouwen houdt ervan om het gezellig te maken met kaarsjes of een muziekje. 

Grootste badkamer ergernissen

De badkamer is een broedplaats voor frustraties, zo blijkt. De grootste ergernis is te weinig ruimte. Daarnaast zorgen slechte ventilatie en te weinig opbergruimte voor irritatie. Wat ook veel irritatie oplevert: te zachte douchestraal, plakkerig douchegordijn, uitglijden in de badkamer, haren in het doucheputje, beautyproducten van de partner die overal rondslingeren. 

Gehecht aan eigen badproducten

Ongeveer 85% van alle vrouwen gebruikt ‘s ochtends een bodylotion. En 67% van de vrouwen neemt altijd haar eigen beautyproducten mee naar een hotel. Daaruit blijkt toch vaak dat de badkamer thuis voor veel mensen het allerfijnst is. Meer lezen? Lees ook ons artikel Zo maakt u van uw badkamer een thuisspa.

Boeken over ochtendrituelen

  • Het boek What the most successful people do before breakfast gaat over hoe we de ochtend kunnen gebruiken om te groeien. Persoonlijk en in ons werk. Daarbij staat de vraag centraal hoe we meer energie kunnen halen uit onze ochtenden.
  • In de praktische gids The Miracle Morning staan 6 gewoontes die uw leven succesvoller maken vóór 8 uur ‘s ochtends. De schrijver heeft een ochtendritueel bedacht, dat hij The Miracle Morning noemt: stilte creëren, affirmeren, visualiseren, bewegen, lezen en schrijven.

Terug naar Home