Bent u een huismus?

Nergens tikt het klokje zoals het thuis tikt. Veel mensen worden vrolijk van thuis keuvelen, beetje rommelen, het huishouden op orde brengen, lekker koken en genieten van kaarsjes, dekens, huispakken en kneuterigheid. Is dat herkenbaar voor u? 

 • Nederlanders zijn huismussen

  Nederlanders brengen gemiddeld 90 % van hun tijd binnen door. Zelfs in het weekend brengt de Nederlander gemiddeld slechts 3,7 uur niet in huis door. Ruim 85% van de Nederlanders verkiest thuis afspreken boven uitgaan in een restaurant of café. Dat blijkt uit een ander onderzoek. Vooral een etentje met vrienden, een spelletjesavond met familie of een borrel met beste vrienden verkiezen mensen boven een avond kroeghangen. De reden: thuis kunnen we zelf de sfeer en het gezelschap bepalen.

  • Nederlanders zijn huismussen

  Waar komt die Hollandse huiselijkheid vandaan?

  Huiselijk heeft voor Nederlanders alles te maken met gezelligheid. En dat is een uniek Nederlands verschijnsel. Er zijn zelfs geen woorden voor in andere talen. Als wij het ergens gezellig vinden, is die plek vaak ons eigen huis. Die hang naar huiselijkheid begon al in de Gouden Eeuw. Toen lieten rijke gezinnen zich graag schilderen in hun smaakvolle interieurs. De armere klasse kreeg pas eeuwen later meer comfort door verwarming, elektriciteit en stromend water. Gelukkig heeft bijna iedere Nederlander tegenwoordig een verwarmd huis.

  Bent u een huismus? Dit zijn de 10 tekenen

  1. U bent dol op kokkerellen. Vooral verse soepen, stoofpotjes en stamppotten zijn favoriet.
  2. U nodigt graag vrienden thuis uit. Uitgebreid tafelen, spelletjes doen en lekker theeleuten, vindt u het toppunt van gezelligheid.
  3. Zodra u thuiskomt na een drukke dag, gaat uw huispak aan.
  4. Thuis verveelt u zich nooit: werken, opruimen, koken, spelletjes, lezen, bellen, series kijken. Het kan allemaal op uw favoriete plek.
  5. Uw telefoon of tablet is gevuld met apps voor thuisbezorgdiensten.
  6. Een schoon huis is voor u van levensbelang.
  7. Uw beddengoed is van dezelfde kwaliteit als dat van een vijfsterren hotel. Elk weekend voelt als een vakantie in uw eigen slaapkamer
  8. U heeft een abonnement op alle streaming services: Netflix, HBO, Videoland Unlimited.  
  9. U heeft meer dekentjes van cashmere, wol of andere zachte stoffen dan schoenen.  
  10. Kopjes thee, kaarsen aan en een fijne bank of loungestoel. Meer heeft u niet nodig.

  Terug naar Home