7 tips tegen inbrekers

Gaat u op bezoek? Of lekker een paar daagjes weg? Laat uw woning dan wel veilig achter. Met deze zeven praktische tips kunt u onbezorgd op pad. 

 • 1. Doe de deur goed op slot

  Een inkoppertje, maar o zo belangrijk: doe ook overdag de deur goed op slot en installeer goede sloten. Veel inbraken gebeuren in woningen met verouderd hang- en sluitwerk. Indien u een degelijk slot heeft, houdt een inbreker het na een paar minuten prutsen wel voor gezien. Dat maakt het de investering meer dan waard. 

 • 2. Wek de illusie dat u thuis bent

  Wanneer het lijkt alsof er iemand thuis is, zal een inbreker niet snel naar binnen gaan. Laat daarom een auto op de oprit staan of zet een paar lampen aan. Tip: kies voor duurzame ledverlichting. Beter voor het milieu én uw energierekening. En laat het ook aan uw buren weten als u langer weggaat, zodat ze extra opletten.

 • 3. Maak het niet te uitnodigend

  Leg geen waardevolle spullen in het zicht. Een laptop in de vensterbank of een portemonnee op tafel nodigt inbrekers uit. Dat geldt overigens ook voor een ladder in de tuin of een openstaand keukenraampje. Met een kleine ‘inspectieronde’ voor vertrek voorkomt u dit soort taferelen.   

 • 4. Wees voorzichtig op social media

  Natuurlijk is het leuk om uw facebookvrienden op de hoogte te brengen van uw weekendje Berlijn of het gezellige etentje met uw beste vrienden. Helaas kan het zomaar gebeuren dat deze informatie bij iemand terechtkomt met verkeerde intenties. Denk dus goed na voordat u iets post. Plaats bijvoorbeeld pas berichten als u alweer thuis bent. 

 • Buitenverlichting
 • 5. Zorg voor goede buitenverlichting

  Licht schrikt af. Laat daarom niet alleen binnen een lamp branden, maar zorg ook voor goede buitenverlichting. Kies bijvoorbeeld voor een sensorlamp die aanspringt bij beweging rond het huis. Energiezuinig en het schrikeffect is extra groot.

 • 6. Haal de sleutel uit de deur

  Laat u de sleutel weleens aan de binnenzijde van de (voor)deur zitten? Dan komen inbrekers makkelijker uw woning in. Door een ruitje in te slaan of een gaatje te boren in het kozijn, hebben ze de sleutel zo in handen. Haal dus altijd de sleutel uit uw deur.

 • 7. Zorg dat uw huis goed zichtbaar is

  Die grote bomen in uw voortuin zien er natuurlijk prachtig uit, maar zorgen er wel voor dat inbrekers ongezien uw huis kunnen betreden. Zorg er daarom voor dat uw huis goed zichtbaar is voor de buren. 

Nieuw: Nest Cam Outdoor

Bekijk de video voor meer inspiratie om onbezorgd van uw uitstapje te genieten.


Lees meer over de Nest Cam Outdoor.

Terug naar Home