5 tips tegen een januaridip

Januari is voor veel mensen niet bepaald de fijnste maand van het jaar. De feestdagen zijn voorbij, maar de lente is nog lang niet in zicht. En die goede voornemens? Daar komt bar weinig van terecht. Niet voor niets wordt de derde maandag van januari ‘Blue Monday’ genoemd. Toch zijn er genoeg dingen die u kunt doen om uit uw dip te komen. 

Ga cocoonen

Het is koud, donker en er staat een gure noordenwind. Niet heel aantrekkelijk om erop uit te gaan, maar wél om te cocoonen! Haal lekkere dingen in huis (of laat ze thuis bezorgen), trek uw huispak aan en relaxen maar. Houd bijvoorbeeld een seriemarathon of speel een ouderwets bordspel.

  Boek een vakantie

  In deze periode zijn er vaak aanbiedingen voor de zomervakantie. Kruip op de bank met uw laptop en boek die droomreis! De wetenschap dat u over een paar maanden op dat tropische strand ligt, geeft u gelijk een oppepper. Trekt u de winter echt niet meer? Gun uzelf dan een lastminute naar de zon.

   • Blijf lachen

    Wanneer u lacht, komt er een geluksstofje vrij. Geen reden om te lachen? Dwing uzelf dan! Uit onderzoek blijkt namelijk dat ‘neplachen’ leidt tot écht lachen. Dus op naar de spiegel om gekke bekken te trekken. Tip: doe de gordijnen dicht zodat u niet te boek komt te staan als de buurtgek.

   • Blijf lachen

   Schrijf op waar u blij mee bent

   Misschien lijkt het of alles tegenzit. Maar als u goed nadenkt, zijn er vast dingen in uw leven waar u heel blij mee bent. Of dat nou die hechte vriendengroep is of die dotten van kinderen; schrijf het op! Door alle positieve dingen in uw leven op papier te zetten, verdwijnt dat vervelende gevoel als sneeuw voor de zon.  

    • Kijk kattenfilmpjes

     Wat? Ja, kattenfilmpjes. Wetenschappers hebben aangetoond dat je er energie van krijgt en vervuld wordt met positieve gevoelens. Dus pak uw smartphone, tablet of laptop erbij en begeef u in de wereld van onze spinnende vrienden. Tip: zoek op ‘kat en laserpen’. 

    • Sport regelmatig

     Wie regelmatig sport, zit lekkerder in zijn vel. Echt. Dat u het niet ziet zitten om door weer en wind naar de sportschool te gaan begrijpen we. Gelukkig kunt u ook in uw eigen huis trainen. Lees hier hoe

    Terug naar Home