Essenties.
Thuis aan tafel.

Gevulde portobello’s à la Mexicana
Gevulde portobello’s à la Mexicana

Gevulde portobello’s à la Mexicana

Dit ovenrecept van gastblogger My Happy Kitchen doet helemaal recht aan het 'helemaal thuis'-gevoel: heerlijk, warm comfortfood met de smaken van de herfst. Daar kom je toch graag voor onder je dekentje vandaan?

Uitgesproken seizoenen

Hoewel ik in mijn hart een lentemeisje ben, word ik ook altijd wel weer blij wanneer de eerste blaadjes aan de bomen beginnen te kleuren. Wat wonen we toch eigenlijk in een mooi land dat zulke prachtige en uitgesproken seizoenen kent.

Herfst betekent voor mij lekker thuis zijn, gezelligheid, boswandelingen, met een dekentje en boek op de bank maar vooral: de herfstkeuken. Want het wordt nu weer tijd voor het beste dat ons in het najaar te bieden heeft. Zoals paddenstoelen, noten, pompoen, wild, vijgen en stoofperen! Dit ovenrecept doet voor mij echt recht aan het 'helemaal thuis'-gevoel: het is eenvoudig, lekker comfortfood dat echt naar herfst smaakt. Daar zeg ik geen nee tegen!

Paddenstoelen

Gevulde portobello’s à la Mexicana

Paddenstoelen zijn er in vele soorten en maten. Leuk en lekker om daar mee te variëren. De prachtige grote portobello leent zich perfect voor een makkelijke ovenschotel. Je kunt ‘m – heel klassiek – vullen met brie, pijnboompitjes en honing. Een heerlijk en vegetarisch voorgerecht. Ik maakte dit eenvoudige en lekkere Mexicaanse hoofdgerecht mee. Gegarandeerd dat ook de kinderen zullen smullen!

À la Mexicana

De portobello’s serveer ik met gekookte en kort gegrilde maïskolven met boter. Maar je kunt er ook een lekkere salade bij geven. Liever wat minder pittig? Laat dan de jalapeñopeper weg. Meer groente? Voeg dan een blikje maiïskorrels toe aan de gehaktmix. En serveer er een lekkere verse guacamole bij.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 grote portobello's
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 eetlepel tex-mex kruiden (of een zakje tacomix)
  • 1 jalapeñopeper
  • 1 ui
  • 100 gram geraspte kaas
  • Bakje crème fraîche
  • Zak nachochips
  • Boter
Gevulde portobello’s à la Mexicana

Zo maak je de gevulde portobello’s à la Mexicana:

Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200° C.

Verwijder de steeltjes van de portobello's en snijd deze fijn. Snijd de ui en jalapeñopeper fijn. Verhit wat boter in een koekenpan en bak de ui, paddenstoelsteeltjes en peper in een paar minuten gaar. Voeg de gehakt en de tex-mex kruiden toe en rul bruin.

Vet een ovenschaal in en leg hierin de portobello’s. Vul deze met gehaktmengsel. Drapeer hieromheen de nachochips en bestrooi het geheel ruim met geraspte kaas. Zet ca. 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Serveer met een eetlepel crème fraîche op iedere portobello.

Ook leuk om te lezen: