Essenties.
Praktische tips.

Tips om je thuiskantoor in te richten

Een warm huis en toch energie besparen, kan dat?

Volgens onderzoek van Multiscope hebben ongeveer 880.000 Nederlandse huishoudens al een slimme thermostaat. Dat is één op de negen huishoudens, een stijging van 38 procent ten opzichte van een jaar eerder. Waarom kiezen steeds meer mensen voor een slimme thermostaat?

Steeds meer slimme thermostaten

Slimme thermostaten zijn in opkomst. Vergeleken met een ouderwetse thermostaat biedt een slimme je vooral gemak én bespaar je toch ook op je energierekening. Maar liefst 37% van de ondervraagde mensen vindt gemak of comfort de belangrijkste reden om voor een slimme thermostaat te kiezen. Daarnaast vindt 30 procent kosten besparen het allerbelangrijkste. Tijd om beide redenen eens goed te bekijken.

Puur gemak van de slimme thermostaat

Wat vinden gebruikers nu zo gemakkelijk aan een slimme thermostaat?

 • Temperatuur regelen op afstand met de app.
 • Vast leefritme? Een zelflerende thermostaat leert je kennen en weet dan precies wanneer de verwarming aan of uit moet. 
 • Is je mobiel in de buurt van je huis? Met een bewegingssensor of geofencing gaat je verwarming automatisch aan.
 • Sommige thermostaten regelen de temperatuur per kamer, dat is bijvoorbeeld erg fijn voor de badkamer ’s ochtends. 

Niet alleen gemak, je bespaart ook energie

Kosten besparen komt niet voor niks op de tweede plek:

 • Is er minder warmte nodig? Dan stookt de ketel ook minder hard, ook wel modulerend stoken genoemd. Dit is zuiniger omdat de ketel minder temperatuurverschil hoeft te overbruggen.
 • Je weet wat je verbruikt als je slimme thermostaat koppelt aan een verbruikapp. Sommige apps laten ook zien hoeveel energie je zonnepanelen terugleveren aan de energiemaatschappij.
 • Sommige thermostaten regelen de temperatuur per kamer. Zo stel je makkelijk in wanneer welke ruimte warm moet zijn, dat scheelt weer energie.

Welke slimme thermostaat past bij jouw huis?

We zijn één van de weinige energieleveranciers waar je uit 2 slimme thermostaten kunt kiezen. Dus of je nu in een appartement of vrijstaand woont, of stadsverwarming gebruikt: we hebben er altijd eentje die bij jouw huis past:

 • Honeywell Lyric T6
  Nieuwe generatie slimme thermostaat. Gebruiksvriendelijk verwarmen via het touchscreen of de app. Zelflerend, persoonlijke programma’s én werkt samen met je cv-ketel.
 • Nest Thermostat E
  een slimme thermostaat die helpt om energie te besparen. Je hoeft niets te programmeren, want hij is ingesteld met een eenvoudig schema dat je makkelijk kunt aanpassen.

Weet wat je verbruikt met de Thuis app

Lig je in bed en ben je de verwarming vergeten uit te zetten? Met de Thuis app zet je de verwarming makkelijk een standje lager. Ook een vaste tijd heb je zo ingesteld, sommige thermostaten leren zelfs van je gedrag en weten na verloop van tijd wanneer je naar bed gaat!

Met de Nsure-energielezer op uw slimme meter zie je via de Thuis app precies zien hoeveel energie je verbruikt. Ook laat de Budgetcoach in de app je zien of je maandbedrag nog klopt met je verbruik.


Bron: Smart Home Monitor 2017 van Multiscope

Ook leuk om te lezen: