Essenties.
Praktische tips.

Buitentemperatuur onder de 13,9 graden? Verwarming aan!

Buitentemperatuur onder de 13,9 graden? Verwarming aan!

Koning Winter staat voor de deur en dat is te merken! ’s Ochtends moet je zeker tien minuten eerder het huis uit want tja, met bevroren autoruiten kan je immers niet rijden. Stap je op de fiets, dan is een paar oorwarmers geen overbodige luxe. Gelukkig staat binnen de verwarming aan! Of… nog niet?

Het stookseizoen is geopend!

Ongeacht hoe warm de (na)zomer ook is, ieder jaar breekt de dag weer aan dat je er echt aan moet geloven: de verwarming wordt voor het eerst in het stookseizoen weer opgestart. De gemiddelde Nederlander zet zijn verwarming aan wanneer de buitentemperatuur daalt tot 13,9 graden Celsius, zo blijkt uit onderzoek van Stichting HIER klimaatbureau. Dat was dit jaar pas eind oktober het geval!

De ideale temperatuur in huis

Wist je dat wij Nederlanders de thermostaat gemiddeld op 19,9 graden Celsius instellen? Vrouwen houden van een iets hogere temperatuur dan mannen: 20 graden is voor de dames de perfecte temperatuur in huis, terwijl de heren de thermostaat op 19,7 graden zetten.

Handig hulpje: de slimme thermostaat

Vergeet jij nog wel eens de verwarming aan of uit te zetten? Dan is een slimme thermostaat iets voor jou! Daarmee kun je je verwarming op afstand bedienen. Dus ook als je al in de auto of op de fiets zit!

Bron: Hier.nu

Ook leuk om te lezen: