Essenties.
Praktische tips.

Tips om je thuiskantoor in te richten

Interieurtips voor een kleine woning

Thuiswerken wordt steeds populairder. En dan niet alleen onder zzp’ers, want ook veel werkgevers laten hun mensen tegenwoordig thuiswerken. Omdat aan de eettafel werken niet ideaal is, is het fijn een thuiskantoor te hebben. En dat kan ook als je niet heel groot woont. Met deze tips kan je lekker en productief thuis aan het werk!

Zorg voor een goede werkplek

De belangrijkste vraag als je thuis gaat werken: waar komt mijn kantoor? Het kan best verleidelijk zijn aan de eettafel te gaan zitten met je laptop. Toch is het beter te zorgen voor een ruimte of hoek die is afgeschermd van de rest van het huis. Zo lopen werk en privé niet steeds door elkaar en bevorder je een goede balans. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je een stevig bureau, een ergonomische bureaustoel en goede verlichting hebt.

Je eigen werkplek

Het is belangrijk dat je werkplek voelt als je eigen plek en het aangenaam is om er te werken. Een leuke foto of inspirerende quote in een lijstje kan daarbij helpen. Maar ook de kleur op de muur is van invloed. Zo werkt groen ontspannend en stimuleert paars de verbeelding. Geeltinten werken juist weer goed voor de creativiteit. Liever wat meer neutraal? Grijs, wit en beige leiden niet af maar laten zich wel goed combineren met vitale kleuraccenten.

Ongestoord werken

Het is belangrijk dat je ongestoord kan werken. De grootste valkuil is om tussendoor de wasmachine aan te zetten of even snel een boodschap te doen. Maak daarom duidelijke afspraken met jezelf en je omgeving over jouw werktijden. Je kan bijvoorbeeld een deurhanger gebruiken met ‘aan het werk’ en afspreken dat je dan niet gestoord mag worden. Zo ben je productiever en werk je efficiënter!

Ook leuk om te lezen: