Essenties.
Praktische tips.

7 tips voor de ideale temperatuur in de badkamer

7 tips voor de ideale temperatuur in de badkamer

Wie houdt er nou niet van een lekker hete douche of een ontspannend warm bad? Heerlijk! Maar niet alleen de douche of het bad moeten lekker warm zijn, want de temperatuur in de badkamer zelf is minstens net zo belangrijk. Je wilt ten slotte niet staan klappertanden bij het aan- en uitkleden als je net lekker opgewarmd bent. Hoe zorg je ervoor dat een koude badkamer verleden tijd is? De beste optie is natuurlijk het isoleren van je woning. Wil je toch iets kleiner beginnen? Bekijk dan deze 7 tips!

Ga voor een hogere gemiddelde temperatuur

Het stookseizoen duurt normaal van oktober tot april, maar in de badkamer is dat langer. Omdat de ideale temperatuur in de badkamer tussen de 23 en 24 graden ligt, zal je de verwarming net iets eerder op moeten stoken dan in de andere ruimtes in huis.

Verwarm de vloer

Stralingswarmte is het sleutelwoord. De badkamer voelt meteen al minder koud aan als je vloerverwarming hebt. Vloerverwarming straalt niet alleen je hele badkamer warm, ook heb je nooit meer last van koude voeten!

Hang de radiator op een goede plek

Het klinkt misschien gek, maar hang de radiator op de koudste plek in de badkamer, bijvoorbeeld bij het raam of tegen de buitenmuur. Zo wordt de koude lucht meteen opgewarmd voordat deze zich door je badkamer kan verspreiden.

Installeer een aparte thermostaat

Je hoeft echt niet je hele huis te verwarmen als je de temperatuur in de badkamer een tikkie op wil krikken. Als je een aparte thermostaat in de badkamer installeert, kun je de temperatuur in de badkamer apart instellen. Het klinkt misschien omslachtig, maar zeker weten dat je al gauw niet meer zonder kunt!

Extra luxe? Plaats een sunshower

Met een sunshower, een warmtepaneel dat infraroodlicht uitzendt, zorg je voor extra warmte in de douche. Ook heeft een sunshower een aantal gezondheidsvoordelen, bijvoorbeeld dat spierpijn verdwijnt en je bloedsomloop wordt gestimuleerd. Wij zeggen maar een ding: win-win.

Ventileer voor verse lucht

Ben je klaar met je ochtend- of avondrituelen in de badkamer? Zet dan de ramen open. Verse, droge lucht warmt namelijk veel sneller op dan vochtige lucht. Bovendien ben je dan ook meteen verlost van vieze geurtjes.

Kies natuurlijke materialen

Ook de inrichting van de badkamer heeft invloed op de temperatuur, al is het maar voor het gevoel. Kunststof, porselein en strakke witte meubels voelen veel kouder aan dan wanneer je kiest voor natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen.

Ook leuk om te lezen: