Essenties.
Praktische tips.

Sfeer met een lichtplan

Steek je oude spullen in een nieuw jasje

Heb je zin om je interieur eens lekker te veranderen, maar heb je daar eigenlijk geen geld voor? Niet getreurd! Met deze tips steek je je oude spullen in een fris, nieuw jasje.

 

Oude spullen - theepot

Theepot

Ben je uitgekeken op je oude theepot? Gebruik ‘m dan als vaas! Doe er een laagje water in, koop een leuk bosje bloemen en klaar is kees. Supergezellig én trendy! 

 

 

Oude spullen - koffer

Koffer

Die krakkemikkige koffer van je vader heeft zijn beste tijd gehad. Als koffer dan, want als opbergmand kan ‘ie nog jaren mee! Gebruik ‘m om tijdschriften in op te bergen of als speelgoedkoffer. En het leuke is: je woonkamer krijgt gelijk een hippe vintage look.

 

 

Oude spullen - ladder

Ladder

Liggen je boeken verspreid door het huis? Die oude ladder uit de schuur kan prima fungeren als boekenrek. Of zet ‘m in de badkamer neer als handdoekenrek. Wel even schuren een lakje verf geven. Zeker als je de ladder in de badkamer zet.

 

 

Oude spullen - servies

Servies

Het spierwitte basisservies van de IKEA vond je toentertijd een veilige koop, maar echt gezellig is het niet. Schrijf met een watervaste stift mooie spreuken op de borden of voorzie je mokken met grafische prints, dan zijn ze weer helemaal van nu.

 

 

Oude spullen - vergiet

Vergiet

Lampen zijn vaak ontzettend duur. Een creatieve oplossing is een vergiet. Boor een gaatje aan de onderkant en draai er een snoer doorheen. Appeltje eitje! 

 

 

Oude spullen - sprei

Sprei

Heb je genoeg van je saaie bruine bankstel? Of erger je je rot aan de vele vlekken op het leer? Met een grote sprei voelt je bank weer als nieuw. Wellicht heb je er nog een liggen en anders tik je er voor een paar tientjes een op de kop. 

 

 

Oude spullen - borden

Borden

Liggen de antieke borden van je grootouders ergens in de buffetkast te verstoffen? Zonde! Door ze aan de muur te hangen, creëer je een gezellige sfeer. Leuk voor in de hal of in de keuken. Dat is weer eens wat anders dan een schilderij. 

 

 

Oude spullen - sinaasappelkistje

Sinaasappelkistjes

Een nieuw interieur hoeft echt geen bakken met geld te kosten. Scoor een paar sinaasappelkistjes, stapel ze op elkaar et voilà: je hebt een nieuwe boekenkast. Ook leuk: een sinaasappelkistje als nachtkastje. 

Ook leuk om te lezen: