Essenties.
Praktische tips.

Meer rust in huis? Gooi deze spullen weg

Meer rust in huis? Gooi deze spullen weg

Dat rotzooi stress geeft is algemeen bekend. Maar wist je ook dat bepaalde spullen je onrustig kunnen maken? Terwijl het juist zo belangrijk is om in je eigen huis tot rust te komen. Als je je niet helemaal relaxed voelt in je eigen huis, dan kan het weleens door deze spullen komen...

Erfstukken

Een erfstuk is vaak moeilijk om weg te doen. Het herinnert je aan een dierbaar persoon en je zou zich schuldig voelen om het erfstuk weg te doen. Toch zou je er eens over na moeten denken. Het blijkt dat veel mensen helemaal niet blij worden van de herinnering die het oproept. Neerslachtig zelfs. Of misschien past het niet bij de rest van je interieur of is er gewoonweg geen ruimte voor. Wat de reden ook is, een erfstuk hoeft niet perse een prominente plek in de kamer in te nemen.

Cadeaus

Lief bedoeld, maar niet helemaal je smaak? Geef het weg aan iemand die het wel leuk vindt of doneer het aan een goed doel. Dan is er ook weer ruimte voor items waar je wél blij van wordt.

Spullen die je niet gebruikt

En dat met name hobbyspullen zorgen voor onrust. Het herinnert je aan een goed voornemen, die je om wat voor reden dan ook niet waar heeft kunnen maken.

Kapotte spullen

Een keukenkastje dat niet meer goed sluit, een deur die kraakt of servies waar al wat hoekjes uit zijn. Vooral vrouwen schijnen hier last van te hebben. Wat kapot is, kan vaak gemaakt worden. Zo niet, weg ermee!

Boeken en oud papier

Gek genoeg kunnen boeken en oud papier voor rusteloosheid zorgen. Toegegeven, een mooie boekenkast staat wel heel leuk. Maar de gedachte alleen al dat je al die boeken nog moet lezen, kunnen voor onrust zorgen. Niet bij iedereen natuurlijk. Oud papier daarentegen is voor de meeste mensen een doorn in het oog. Administratie die je nog moet doen, kaartjes die je nog wilt opruimen. Maak er foto’s van en gooi het lekker weg. Scheelt u weer ruimte.

Donkere kleuren en zware meubels

Een ruimte kan een duistere sfeer krijgen. Bijvoorbeeld door grote zware meubelen of donkere gordijnen. En dat is helemaal niet fijn. Kies daarom voor lichte kleuren met accenten in bijvoorbeeld gele, groene, bruine of oranje tinten.

Verkeerde inrichting

Door stoelen of banken recht tegenover elkaar te zetten, creëer je een ongemakkelijke sfeer. Je bent gedwongen om elkaar recht aan te kijken, wat voor een onbedoelde directe houding zorgt. Het voelt veel fijner om iets schuiner te zitten. Pas je meubels hier dan ook op aan. Dat scheelt!

Depressieve kunst

Kunst kan heel veel impact hebben op de sfeer van uw huis. En dus ook een negatieve. Te zware, depressieve kunst geeft dan ook snel een onheimelijk gevoel.

Ook leuk om te lezen: