Essenties.
Praktische tips.

De 8 hipste kamerplanten van 2017

De 8 hipste kamerplanten van 2017

Wil je je interieur tot leven brengen? Planten zorgen voor een fijne sfeer in huis. Ze zijn dan ook ideaal om uw huis mee te decoreren. Planten als accessoire is een trend die we wederom dit jaar weer veel zullen zien. Dit zijn de hipste plantentrends van 2017 op een rij.

Schone lucht in huis

Wist u dat sommige planten niet alleen zorgen voor sfeer en zuurstof, maar ook de lucht kunnen zuiveren? Dat betekent een schonere én frissere lucht in huis. Elke plant produceert zuurstof, maar niet alle planten hebben een luchtzuiverende werking. Planten die dit wel doen helpen de luchtkwaliteit te verbeteren. Sommige planten gaan nog een stapje verder en breken onfrisse geuren af en werken als natuurlijke luchtverfrisser. Andere planten geven parfum af die zorgen voor meer ontspanning of een betere ademhaling. Ideaal om in de slaapkamer te zetten dus!

Hangplanten

1. Hangplanten

Het is van oorsprong een woontrend uit de jaren 70. Inclusief macramé hanger, die je zelf kunt maken of in de meeste bloemenzaken kunt kopen. Hangvazen in de vorm van een glazen bol staan er bijzonder leuk bij. Hangplanten kan je overal ophangen: voor het raam, in de keuken of een leuk hoekje in de slaapkamer. Ook leuk: het trappengat! Ideaal voor planten die weinig onderhoud vragen.

2. Grote kamerplanten

Wil je een mooie eyecatcher in de huiskamer? Kies dan voor een grote kamerplant. Ze verfraaien elk saai hoekje en zijn ideaal om lelijke kabels achter te verbergen.

3. Planten zonder pot

Epifyten (ook wel bekend als airplants) hebben geen aarde nodig, omdat het planten zijn die normaal op andere planten groeien. Daarom hebben ze ook zo'n korte wortel en hebben ze maar een klein beetje water nodig. Ze kunnen maanden tot zelfs jaren meegaan. Ze zien eruit als kleine stekelige plantjes en je kunt ze dus zonder pot of aarde neerzetten. Het leukste is om ze op een mooie schaal te leggen of als hangplant te gebruiken.

4. Op een voetstuk

Door planten op een kruk of speciale plantentandaard te zetten creëer je meer dynamiek in een ruimte. Er zijn special standaarden op hoge poten ontworpen om een plant op te zetten.

 

In groepjes

5. In groepjes

Zet planten in groepjes bij elkaar. Dit kan op verschillende manieren. Door een pot in dezelfde kleur te gebruiken en variatie in planten te kiezen of juist andersom. Het is ook leuk om in hoogte of structuur van plant te variëren. De ene keer veel kleur, de andere keer minder.

 

Met glas

6. Met glas

Een trend die we veel zien is glas in combinatie met planten. En dat in allerlei variaties. Verschillende planten of bloemen in één glazen bol, een windlicht als ‘huisje’ en glazen bollen als vaas. De transparante doorkijk geeft een bijzondere toevoeging aan je interieur.

 

7. Aan de muur

Heb je weinig ruimte, maar wil je toch een kamerplant? Dan is deze trend wat voor jou. Vaasjes en bloempotten kunnen gewoon aan de muur. Hangend aan een spijker, net zoals een schilderij. Je kunt ook een hele wand decoreren met planten. Gebruik hiervoor een plank of kist. Ook leuk: bloempotten met een magneet, voor aan de koelkast.

8. Cactus en vetplantjes

Net als vorig jaar zijn de cactussen en vetplantjes mateloos populair. Deze planten zie je terug in allerlei trends. De vetplantjes in een hangvaas, de cactus mag zo groot mogelijk of juist heel klein. Beide zijn leuk om in een groepje bij elkaar te zetten, dit geeft een gezellig speels effect. Ook leuk in combinatie met terracotta potjes, of juist in een metalen windlicht voor een wat stoerdere uitstraling.

Ook leuk om te lezen: