Essenties.
Praktische tips.

4x badkamer wordt thuis-spa

4 x badkamer wordt thuis-spa

Een fijn huis is van alle gemakken voorzien. Zo ook de badkamer. Na een drukke dag is het heerlijk ontspannen in de ‘thuis-spa’. Vier tips waarmee je van je badkamer een nóg fijnere plek maakt en je ook nog eens energie bespaart.

1. Stortdouche en ligbad

Plan je een verbouwing en gaat die stortdouche of dat ligbad er eindelijk komen? Bedenk dan dat daarmee je ‘warmtevraag’ verandert en je cv-ketel wordt uitgedaagd om in een korte tijd veel warm water te leveren. Is je cv-ketel al op leeftijd, dan is dit ook het moment een nieuwe ketel te overwegen.

4x badkamer wordt thuis-spa

2. Lekkere geur

Maar van je badkamer een spa maken, kan ook met minder verstrekkende maatregelen: zorg voor een prettige geur in de badkamer, passend bij je stemming. ‘s Ochtends helpt een verkwikkende geur om wakker te worden, bijvoorbeeld rozemarijn of pepermunt. ‘s Avonds helpt een ontspannende geur zoals lavendel of mandarijn om te ontspannen. Ook eucalyptus en tijm zijn geuren die het echte spa-gevoel geven.

3. Gedempt licht

Het licht is essentieel. Niet alleen kaarsen op de badrand, ook een dimmer zorgt voor zacht licht in de badkamer. Met slimme verlichting kies je zelf de sfeer die het beste bij jouw badkamer en het moment van de dag past.

4. Planten in de badkamer

Badkamerplanten als varens houden allemaal van schaduw, hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Ze geven je thuis-spa niet alleen een tropisch tintje; ze zorgen ook voor voldoende zuurstof in de badkamer.

Ook leuk om te lezen: