Essenties.
Praktische tips.

Tips voor klussen in huis

8 tips die klussen in huis leuk maken

Voor de een is het een ‘moetje’, voor de ander de favoriete hobby: klussen in huis. Of je het nu leuk vindt of niet: sommige klusjes moeten gebeuren. Uitbesteden kost vaak onnodig veel geld. Dus hoe handig als je dit zelf kan doen! Met deze tips maken wij jouw klus leuker.

Klustips voor dummies

  1. Een houten duimstok is maatvaster dan een plastic duimstok.
  2. Een zaag met veel tanden zaagt fijner dan een zaag met minder tanden.
  3. Ontvet het oppervlak altijd eerst met ammonia voor je het gaat schilderen.
  4. Kwasten en vachtrollers kan je goed opbergen door ze – na het schoonmaken - aan een kledinghaakje te hangen. Zo blijven ze mooi in model.
  5. Handen die vet zijn van olie en vet kan je goed wassen door ze in te wrijven met koffiedik.
  6. De randen van verfblikken en lijmblikken worden snel besmeurd, waardoor ze na het opharden niet meer goed sluiten. Voorkom dit door aluminiumfolie om de rand van het blik te vouwen.
  7. Heb je last van een luchtbel achter het behang? Door met een stanleymesje een klein sneetje te maken of er met een naald een gaatje in te prikken, kan de lucht eruit waardoor de bolling weggaat. Druk het behang goed aan en wrijf met een vochtige doek de lijmresten weg.
  8. Met een kurkentrekker kan je heel eenvoudig pluggen uit de muur halen. 

Handige websites

Mocht je twijfelen aan jouw kluskwaliteiten, dan kan je inspiratie opdoen op bijvoorbeeld klussenvoorbeginners.be. Heb je aan deze klustips niet genoeg? Er zijn zelfs speciale klusworkshops die je kan volgen waarbij je een klus uitvoert onder begeleiding van een ervaren klusser.

Ook leuk om te lezen: