Wie is hier nou de groenste=

DubbelGroen zonder er zelf veel voor te doen

Wist je dat alle huishoudens groene stroom van Essent krijgen? Dat is al mooi meegenomen. Maar wist je dat je nu ook groen gas kunt krijgen? Onze nieuwste aanwinst is DubbelGroen: 100% groene stroom, 10% biogas en 100% CO2-gecompenseerd gas. Je ziet het niet en je merkt er niks van maar het is de snelste manier om je eigen CO2-voetafdruk te verkleinen.

Wist je dat…

…..je stroom van Nederlandse windmolens komt: Nederlandse windstroom? Natuurlijke energie is natuurlijk altijd goed.

…..100% van je groene gas CO2-gecompenseerd gas is? Gas dat gecompenseerd wordt door geld te steken in milieuvriendelijke projecten? Dat geld gaat voornamelijk naar projecten die koolstofdioxideuitstoot voorkomen, zoals het biogasproject in Vietnam. Met dit project maken inwoners biogas uit de mest van hun dieren. Daardoor hoeven ze geen hout meer te kappen én in huis niet meer te koken op een open vuur. Dat is veiliger, gezonder én zorgt voor minder CO2-uitstoot.

…10% van je groene gas van biogas gemaakt wordt? Niet? Nou, dat is het gas dat je bijvoorbeeld krijgt als koeienmest begint te gisten. Klinkt een beetje vies, maar is hartstikke goed voor ons, want veel minder CO2-uitstoot dan bij aardgas. Vergisten werkt ook goed met rioolslib en gft-afval.

Meer weten?

Heb je nog geen DubbelGroen en wil je weten wat het kost?
Bekijk ons aanbod voor 1 jaar, 3 jaar of 5 jaar.

Ook leuk om te lezen: