Essenties.
Groen doen.

Trek jij in 2017 nog een groen sprintje?

Trek jij in 2017 nog een groen sprintje?

Iedereen is bezig om 2017 samen te vatten en af te sluiten. Welke liedjes werden het meest gedraaid op Spotify? Wat was het belangrijkste nieuws afgelopen jaar? Op naar een nieuw jaar, op naar 2018.

Hoog tijd dus om de balans op te maken, ook voor jezelf. Wil je dit jaar nog een verschil maken? Alle beetjes helpen: voor jezelf, voor je spaarpot én voor de wereld. Hieronder vind je onze ideeën. Deel je eigen groene daden met anderen via de hashtag #groendoen2017. Samen geven we 2018 alvast een groene start!

Apparaten mogen soms uit

Laat je stekkers altijd in het stopcontact zitten? Zo verbruik je meer stroom dan nodig is. Het is ook niet goed voor de batterij van een tablet of mobiele telefoon om te 'overladen', tenzij de accu hiertegen beschermd is en gaat 'druppelladen'. Bovendien heb je ook nog kans op brand als je opladers in het stopcontact laat zitten en deze oververhit raken. Een stekker met een aan/uit-knop gaat sluipverbruik tegen en heb je al vanaf 4 euro. Een groene aankoop die ook nog eens zorgt voor extra veiligheid.

Maximale snelheid hoeft niet altijd

Je kent de weg en je weet bij elk stuk precies welke snelheid je mag rijden. Juist, hoe hard je mág, want je móet niet zo hard. Op de snelweg maakt het niet uit of je 120 rijdt waar je 130 mag; meestal is je tijdswinst hooguit een paar minuten. Voor je brandstofverbruik scheelt het echter wel degelijk. En misschien rijd je dan zelf ook meer ontspannen!

Alleen maar groene energie

Je krijgt van ons altijd al groene stroom, maar wist je dat je huis ook helemaal op groene energie kan draaien? Met DubbelGroen krijg je niet alleen windstroom, maar ook groen gas. Daar merk je in huis niks van, maar het voelt dubbelgoed. Groen doen was nog nooit zo makkelijk.

Soep van de week

Vlees is nog steeds een belangrijk ingrediënt van veel avondmaaltijden in Nederland. Toch zorgt de productie van vlees voor behoorlijk wat CO2-uitstoot. Jij kunt het verschil maken met je eigen soep van de week. Soep is makkelijk te maken van groente én ook nog eens lekker. Bovendien ook gezellig te combineren met een breekbrood met kruidenboter. Denk bijvoorbeeld aan een romige pompoensoep of laat oude tijden herleven met grootmoeders gevulde groentesoep. Wil je toch wat vlees in de soep? Een beetje kip is minder vervuilend dan een stukje koe.

Last-minute vakantie

Vliegtuigen vliegen op kerosine en zorgen daardoor voor behoorlijk wat CO2-uitstoot. Wil je dit jaar toch nog even weg? Dichtbij huis kun je je al goed amuseren in de sneeuw, bijvoorbeeld in Winterberg. Goed te bereiken met de auto én de trein. Zoek je liever de warmte op? Een subtropisch zwembad of een dagje sauna doen wonderen.

Offline is het nieuwe online

Nog een aflevering van je favoriete serie kijken op Netflix terwijl je Pinterest checkt voor accessoires in je nieuwe keuken. Het lijkt heel onschuldig, maar wist je dat ‘online zijn’ veel energie verbruikt? Je hebt natuurlijk energie nodig om je laptop, tablet of telefoon te laten werken. Daarnaast verbruiken datacenters waar bijvoorbeeld Netflix zijn series stalt, ook energie. En niet te vergeten ook nog eens het netwerk zelf, de hardware van het internet. Maak daarom tijd voor een goed gesprek of een spelletje – dat is vaak nog gezelliger ook!

Direct DubbelGroen worden?

Bekijk dan snel onze DubbelGroene mogelijkheden en start 2018 goed én groen.

Ook leuk om te lezen: