Zonnepanelen via Essent
Kopen of proberen

Zien wat mijn dak oplevert

 

 

 

Ik wil zonnepanelen kopen

  • Snel een overzicht van de kosten van zonnepanelen
  • Altijd inzicht in de opbrengst van zonnepanelen
  • Bespaar tot wel 600 euro per jaar op je energierekening

> Meer over zonnepanelen kopen

Ik wil zonnepanelen eerst proberen

  • Probeer de panelen zo lang als je wilt, voor een vast bedrag per maand
  • Tijdens de huurperiode kun je maandelijks opzeggen
  • Blij? Dan kun je de zonnepanelen kopen of blijven huren

> Meer over zonnepanelen proberen

Het laatste nieuws over zonnepanelen

Zonnepanelen via Essent

Salderingsregeling zonnepanelen

Salderen is niets meer dan een aftreksom: de energie die wij leveren minus de energie die u teruggeeft via zonnepanelen. Ofwel: terugleveren met zonnepanelen. Maar hoe zit het nu anno 2018? En hoe werkt het met zonnepanelen na 2020?
Zonnepanelen via Essent

Btw-aftrek zonnepanelen

De btw op zonnepanelen is fiscaal aftrekbaar. Had u al vóór 2013 panelen op uw dak? Dan mag u alsnog de btw terugvragen. Dat is onlangs in Den Haag afgesproken. Goed nieuws!
Zonnepanelen via Essent

Subsidie op zonnepanelen

Duurzaamheid krijgt steeds meer plek in onze samenleving. Hoewel sinds 2015 de landelijke subsidie op zonnepanelen is afgeschaft, is er een aantal interessante regelingen voor in de plaats gekomen.

Ook wel 600 euro besparen met zonnepanelen?

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Ja, dat kan. U hoeft hiervoor niet over te stappen.

Met zonnepanelen maakt u gebruik van de voordelen van zonne-energie: u bespaart op uw energierekening én denkt aan het milieu. De zonnecellen die in een zonnepaneel zitten zetten het licht van de zon om in stroom. Deze stroom noemen we gelijkstroom. Om ervoor te zorgen dat we dit kunnen gebruiken in ons huishouden, is een omvormer nodig. Een omvormer zet gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom. De omvormer is daarom een belangrijk onderdeel van de zonnepaneleninstallatie.

Zonnepanelen hebben verschillende voordelen. De besparing op uw energierekening is een belangrijk voordeel van zonnepanelen. Daarnaast zijn de panelen positief van invloed op het energielabel en de waarde van uw woning. Bovendien bieden zonnepanelen voordelen voor het milieu. Met zonnepanelen wekt u op een duurzame manier energie op en verlaagt u de CO2-uitstoot van uw woning.

Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek. Dit staat voor de hoeveelheid energie die een zonnepaneel oplevert. De hoeveelheid Wattpiek wordt gebruikt om zonnepanelen te vergelijken. De zonnepanelen opbrengst is de hoeveelheid kilowattuur aan elektriciteit (kWh) die een zonnepaneel opwekt. Om Wattpiek om te rekenen in kilowattuur, gebruiken we een omrekenfactor.
De opbrengst van zonnepanelen verschilt per maand. Dit is afhankelijk van het aantal zonuren per maand. Daarnaast is de temperatuur van belang. De maanden mei, juni en juli zijn over het algemeen de beste maanden voor zonnepanelen.

Het rendement van zonnepanelen gaat over de hoeveel zonlicht die omgezet kan worden in energie óf over wat de zonnepanelen financieel opleveren. Het rendement van zonnepanelen is niet eenvoudig te berekenen. Dat komt omdat het rendement van meerdere zaken afhankelijk is. Onder andere het type paneel, de leeftijd van het paneel en de hellingshoek van de zonnepanelen op uw dak spelen een rol. Daarnaast zijn schaduw, vuil en de weersomstandigheden van invloed op het rendement.

De prijs van zonnepanelen is afhankelijk van het type zonnepanelen van uw keuze. Daarnaast is het aantal panelen wat u nodig heeft van invloed op de kosten van zonnepanelen. Om uw benodigde aantal zonnepanelen te berekenen, uw besparing per jaar en de kosten van zonnepanelen te berekenen voor uw situatie gebruikt u de Zonnepanelencheck. Zo ontdekt u snel de prijs van zonnepanelen via Essent. Bovendien ziet u de terugverdientijd van de zonnepanelen.