Zo werkt het: aanmelden teruglevering

Komt u in aanmerking voor een terugleververgoeding? Dan hoeft u zich alleen nog maar aan te melden. In de volgende vier stappen leggen we u precies uit wat u daarvoor moet doen. Weet u nog niet of u in aanmerking komt, bekijk dan de voorwaarden voor teruglevering.

 • 1: Registreer uw installatie

  Registreer uw installatie, bijvoorbeeld uw HRe-ketel of zonnepanelen op www.energieleveren.nl. Zo brengt u uw netbeheerder op de hoogte dat u gaat terugleveren. De netbeheerder zorgt voor een juiste verrekening op uw jaarafrekening

 • 2: Neem contact op met uw netbeheerder

  Controleer samen met uw netbeheerder of uw registratie goed is verwerkt en of u een geschikte meter heeft. Hier vindt u uw netbeheerder.

 • 3: Word klant van Essent

  Bent u nog geen klant van Essent, meld u dan aan. Bent u al klant, dan hoeft u verder niets te doen. Na uw registratie op energieleveren.nl krijgen wij automatisch bericht van uw netbeheerder.

 • 4: Meterstanden doorgeven

  U kunt uw meterstanden online aan ons doorgeven. Lukt het niet om uw meterstanden van de teruglevering door te geven? Geef uw standen voor teruglevering aan ons door via e-mail.

Daarom zelf stroom opwekken

Met zonnepanelen op uw dak wekt u zelf stroom op. Dat scheelt behoorlijk op uw energierekening én u draagt bij aan een schoner milieu. Benieuwd naar zonnepanelen van Essent?

Meer over zonnepanelen