Subsidie zonnepanelen

  • Bereken de prijs van zonnepanelen
  • Subsidie zonnepanelen

    De landelijke subsidieregeling SDE (Stimuleringsregeling Duurzame Energie) is gestopt voor particulieren. Wel zijn er nog gemeentelijke en provinciale subsidieregelingen. Op energiesubsidiewijzer.nl leest u hier meer over. Daarnaast is het mogelijk om het merendeel van de betaalde btw over zonnepanelen terug te krijgen.

Zonnepanelen bij u in de buurt?

We leveren in heel Nederland, bijvoorbeeld in AmsterdamBredaDeventerDrentheNijmegenTilburg,
Utrecht en Den Haag.

Zonnepanelen zonder subsidie toch voordelig?

Ja, ook zonder subsidie zijn zonnepanelen rendabel en een goede investering. Essent biedt zonnepanelen namelijk tegen een scherpe alles-in-één prijs aan inclusief volledige installatie én tien jaar garantie. Bovendien verdient u uw zonnepanelen gemiddeld binnen tien jaar terug en regelen onze servicepartners uw btw-teruggave.

Meer informatie?

Geïnteresseerd in Essent Zonnepanelen?

Doe de Check


In 2017 subsidie op zonnepanelen?

Denkt u erover om zonnepanelen op uw dak te laten plaatsen? Doorgaans is daar een forse investering mee gemoeid. Logisch dat u graag de kosten zo laag mogelijk wil houden. Een subsidie op zonnepanelen is daarvoor één van de mogelijkheden. De landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen bestaat niet meer. Er zijn echter nog wel enkele andere opties om subsidie op zonnepanelen te krijgen en op die manier een financieel voordeel te behalen.

Regionale en lokale subsidie op zonnepanelen

Verschillende provincies en gemeenten verstrekken subsidie op zonnepanelen aan haar inwoners. Sommige provincies en gemeenten bieden financieringen aan met zeer lage rentes, of dragen een bepaald bedrag bij aan de investering. Ook zijn er in sommige gevallen rentekortingen mogelijk als u het energielabel van uw woning verbetert, of kunt u subsidie krijgen als u het asbest van uw dak verwijdert en er zonnepanelen voor terug plaatst. Op energiesubsidiewijzer.nl kunt u achterhalen of er ook in uw gemeente een subsidie op zonnepanelen te krijgen is.

Geen landelijke subsidie op zonnepanelen, wel financieel voordeel

Ondanks dat er geen landelijke subsidie op zonnepanelen meer bestaat, is het toch mogelijk om op andere manieren de kosten van zonnepanelen te verlagen:


Saldering
De stroom die uw zonnepanelen opwekken mag u op de jaarafrekening wegstrepen tegen de stroom die u hebt afgenomen van uw energieleverancier. Dit heet salderen. Wekken uw zonnepanelen meer stroom dan u verbruikt? Dan levert u stroom terug aan het elektriciteitsnet. Is de teruglevering aan het einde van het jaar netto hoger dan wat u van uw energieleverancier geleverd hebt gekregen, dan ontvangt u hiervoor een zogenaamde terugleververgoeding.
Meer informatie over terugleveren


Btw-teruggave
Iedereen die zonnepanelen koopt, kan de btw op aanschaf en installatie terugvragen bij de Belastingdienst. Dat levert u al gauw enkele honderden euro's op.
Meer informatie over de btw-teruggave

Regionale en lokale subsidie op zonnepanelen

Ook zonder subsidie op zonnepanelen verdient u de aanschaf van uw zonnestroomsysteem gemiddeld binnen vijf tot tien jaar terug, waarbij al rekening is gehouden met de vervanging van de omvormer na ongeveer vijftien jaar. Aangezien zonnepanelen gemiddeld zo'n 25 jaar mee gaan, profiteert u na de terugverdientijd dus nog vijftien tot twintig jaar van gratis groene stroom. En dat merkt u op de energierekening. Dat maakt de investering - ook zonder subsidie op zonnepanelen - financieel zeer interessant.