Power Optimizer verhoogt jouw rendement

Niet alle woningen hebben een optimale ligging om zoveel mogelijk voordeel uit zonnepanelen te halen. Een boom, schoorsteen en zelfs vogelpoep kan voor ongewenste schaduw zorgen. En dat heeft gevolgen voor de opbrengst uit je zonnepanelen. Om toch je zonnepanelen optimaal te benutten, kun je kiezen voor Power Optimizers. Zo voorkom je opbrengstverlies en bespaar je vaak nóg meer op je energiekosten.

Wat zijn Power Optimizers?

Een Power Optimizer is een elektronische chip die de energieopbrengst van elk afzonderlijk zonnepaneel maximaal vergroot.

  • Power Optimizer
  • Voordelen Power Optimizer

    • Voorkomt opbrengstverlies
    • Je bespaart op onderhoudskosten 
    • Veiliger: minder kans op ongelukken
Ben je geïnteresseerd in een Power Optimizer of wil je weten of dit interessant is voor jouw situatie? Neem dan contact op met ons via onderstaande button.


Adviesgesprek aanvragen

Hoe werken Power Optimizers?

Bij traditionele zonnepanelen vermindert het zwakste zonnepaneel de prestatie van alle panelen. Zelfs als er maar één paneel in de schaduw ligt, heeft dit een nadelige invloed op alle panelen. En dus ook op het rendement. Als je investeert in Power Optimizers, heb je hier geen last van.

Traditionele panelen Uit elk paneel de maximale opbrengst

Een Optimizer zorgt ervoor dat de panelen afzonderlijk van elkaar werken. Levert een zonnepaneel niet de gewenste minimum opbrengst op, dan zorgt een Optimizer dat dit niet ten koste gaat van de rest. Zo haalt u uit elk paneel de maximale opbrengst.

Power Optimizer

Minder kans op ongelukken

Een bijkomend voordeel van een Power Optimizer is het veiligheidsaspect. Doordat ieder paneel afzonderlijk wordt geregeld is er minder kans op ongelukken. Bijvoorbeeld bij kortsluiting, blikseminslag of brand.