Zonnepanelen kopenAltijd inzicht in de opbrengst

Daarom zonnepanelen kopen via Essent

Zonnepanelen opbrengst

Altijd de opbrengst zien

Vóór installatie zie je de opbrengst met de Zonnepanelencheck. Ná installatie zie je de teruglevering in de VerbruiksManager+ app. Zo heb je altijd inzicht in je besparing.

Zonnepanelen offerte

Offerte binnen drie dagen

We helpen je met een advies op maat. Zo is het meteen duidelijk wat je zonnepanelen kosten én opleveren.

Zonnepanelen service

ServiceGarantPlan

Onze zonexpert bewaakt de prestatie van je zonnepanelen. Hij grijpt in als je opbrengst terugloopt. Voor €29,95 per jaar.

Het laatste nieuws over zonnepanelen

Alle belangrijke informatie over het kopen van zonnepanelen vind je in de Kennisbank.

Zonnepanelen: btw-aftrek op zonnepanelen

Btw zonnepanelen fiscaal aftrekbaar

Zonnepanelen zijn goed voor je portemonnee. Met zonnepanelen verlaag je de energierekening. De btw op zonnepanelen is fiscaal aftrekbaar. Wij helpen je hier graag bij.

Lees meer over de btw-aftrek zonnepanelen

Zonnepanelen en subsidie

Subsidie en financiering

Duurzaam energie opwekken wordt gestimuleerd door de overheid. En al is de landelijke subsidie op zonnepanelen afgeschaft, er zijn verschillende leningen en regelingen waar je voor in aanmerking komt.

Lees meer over subsidie en financiering

Zonnepanelen salderingsregeling

Wat is de salderingsregeling?

Leveren je zonnepanelen meer op dan de energie die je verbruikt? Dan krijg je een vergoeding voor elke kWh die je hebt opgewekt. Op de jaarafrekening verrekenen we de geleverde en afgenomen hoeveelheid stroom. In de toekomst gaat deze regeling veranderen.

Lees alles over de regeling

Zonnepanelen kopen via Essent?

Koop zonnepanelen die bij je passen

Zonnepanelen kopen via Essent is ook mogelijk als je geen stroom en gas bij ons afneemt. Kies uit 3 soorten zonnepanelen: Basis, Comfort of Premium.

Basis

 • Optimale prijs-kwaliteitverhouding
 • Scherpst geprijsd
 • Donkerblauwe zonnecellen
 • 12 jaar garantie op panelen
Vermogen: 300 Wp
Opbrengst 10 panelen: 2.850 kWh
Netto investering na btw-teruggave: € 3.876,-

Premium

 • 25 jaar garantie op de panelen
 • Hoogste vermogen
 • Nieuwste type zonnepanelen
 • Minder dakoppervlakte nodig
Vermogen: 330 Wp
Opbrengst 10 panelen: 3.135 kWh
Netto investering na btw-teruggave: € 5.772,-

Zonnepanelen kopen prijs: all-in

Voor onze zonnepanelen betaal je een all-in prijs. Dit bedrag is inclusief de zonnepanelen omvormer en de professionele installatie door onze servicepartner. Onze btw-teruggaveservice is ook inbegrepen. We vragen de btw op zonnepanelen voor je terug. Tot slot krijg je 12 jaar garantie op de zonnepanelen en 25 jaar garantie op het rendement.

Een hoog rendement op zonnepanelen met SolarEdge

SolarEdge is een systeem wat zorgt voor een hoog rendement op zonnepanelen. Heb je schaduw op je dak? De SolarEdge Power Optimizer voorkomt een lagere opbrengst. Zo geniet je zorgeloos van je zonnepanelen. De voordelen van zonnepanelen met SolarEdge:

 • Hoog rendement op je zonnepanelen
 • Hoge opbrengst van je zonnepanelen
 • Besparen op kosten voor onderhoud
 • 12 jaar garantie op de omvormer
 • 25 jaar garantie op de optimizers

Ja, ik wil een offerte

Meer over Power Optimizers

Zonnepanelen kopen prijs
glas-glas zonnepanelen kopen

Glas-glas zonnepanelen

In een glas-glas zonnepaneel worden de zonnecellen beschermd door twee glasplaten. Deze zonnepanelen gaan lang mee. Ze kunnen goed tegen vocht en verschillen in temperatuur.

 • Hogere opbrengst
 • Langere levensduur
 • 30 jaar garantie

Waarom zonnepanelen via Essent?

We helpen je met zonnepanelen van advies tot installatie. De levering van je zonnepanelen wordt verzorgd door een van onze servicepartners. Zonnepanelen via Essent betekent:

 • Altijd een servicepartner bij jou in de buurt
 • Professionele installatie binnen één dag door vakkundige monteurs van onze servicepartners
 • 25 jaar garantie op het rendement van de zonnepanelen
Je hoeft geen klant bij Essent te zijn. Ook als je geen klant bij ons bent helpen we je graag met zonnepanelen. Je hoeft niet over te stappen van energieleverancier.
Waarom zonnepanelen kopen bij Essent?
Volta Solar - Gespecialiseerd in zonne-energie - Ruime kennis, meer dan 10 jaar ervaring - Gecertificeerd Zonnekeur-installateur Zon7 EnergieWonen

Benieuwd hoe we zonnepanelen installeren?

Veelgestelde vragen over het kopen van zonnepanelen

Het kan zijn dat je een afspraak hebt met een energiemonteur van 1 van de servicepartners van Essent. Vanzelfsprekend volgen zij de richtlijnen van het RIVM en werken ze volgens de maatregelen van de overheid. Bekijk de maatregelen die wij met onze servicepartners nemen. Neem bij vragen over jouw afspraak rechtstreeks contact op met het bedrijf.

Ja, dat kan. Je hoeft hiervoor niet over te stappen.

Ja, dat is mogelijk. Je kan bellen met een adviseur op werkdagen tussen 8:30 en 16:30 uur op telefoonnummer 073 - 85 01 200. Samen bespreek je de mogelijkheden van energie besparen voor jouw woning.

De meeste mensen kiezen voor zonnepanelen van het type ‘Comfort’. Deze zonnepanelen hebben een ‘full black’ design. Dat betekent dat ze helemaal zwart zijn. Je hebt ook de keuze uit ‘Basis’ of ‘Premium’ zonnepanelen. 

 • Basis: zonnepanelen voor een scherpe prijs
 • Premium: zonnepanelen met een hoog vermogen
 • Glas-glas zonnepanelen: zonnepanelen met een lange levensduur

In de Zonnepanelencheck rekenen we standaard met ‘Comfort’ zonnepanelen. Je kan dit naar wens aanpassen. Je ziet snel of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en wat je dit kost én oplevert.

Deze begrippen verwijzen naar soorten zonnecellen. 

 • Met ‘mono’ bedoelen we monokristallijne zonnecellen. Dit zijn zonnecellen die bestaan uit één siliciumkristal. Deze zonnecellen zijn zwart.
 • Met ‘poly’ bedoelen we polykristallijne zonnecellen. Deze zonnecellen bestaan uit meerdere siliciumkristallen. Deze zonnecellen hebben een blauwe tint.
 • Met ‘full black’ bedoelen we zonnepanelen die helemaal zwart zijn. Deze zonnepanelen hebben zwarte zonnecellen, een zwarte achtergrond en een zwarte omlijsting. 

Onze zonnepanelen passen op veel verschillende daken. Bijvoorbeeld op een schuin dak of een plat dak. Heb je stroom in je garage of schuur? Dan kunnen de zonnepanelen ook daar geplaatst worden. Heb je een bijzondere situatie? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan

Onze zonnepanelen gaan 25 jaar mee. Met het ServiceGarantPlan zorgen we dat je zorgeloos van je zonnepanelen kunt genieten.

Lees meer over het ServiceGarantPlan

Glas-glas zonnepanelen zijn een nieuw type zonnepanelen met een hogere opbrengst en een langere levensduur dan traditionele zonnepanelen. Op glas-glas zonnepanelen krijg je 30 jaar garantie.

De landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen bestaat niet meer. Er zijn nog wel lokale en regionale subsidies beschikbaar.

Lees meer over subsidies op zonnepanelen

Op zonnige dagen leveren je zonnepanelen meer energie op dan je nodig hebt. Die energie stroomt terug naar het elektriciteitsnet. Op je jaarafrekening wordt de opgewekte stroom verrekend met de stroom die je ontvangen hebt. Dit heet salderen. De salderingsregeling blijft tot ten minste 1 januari 2023 bestaan.

Lees meer over de toekomst van de salderingsregeling zonnepanelen

Een omvormer is een elektrisch apparaat. Zoals alle apparaten heeft een omvormer een beperkte levensduur. Zijn de zonnepanelen in serie geschakeld? Dan gaat de zonnepanelen omvormer zo’n 8 tot 12 jaar mee. Een omvormer bij een parallel geschakeld systeem gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee.

Essent werkt samen met servicepartners met professionele installateurs. Onze servicepartners voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsnormen. De kwaliteit van de zonnepanelen wordt regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke instanties.

Wil je de zonnepanelen verzekeren? Dat kan via de opstalverzekering. De kosten van het verzekeren van zonnepanelen vallen vaak mee. Neem hiervoor contact op met je verzekeringsmaatschappij. Vergeet niet te controleren welke schade gedekt wordt. In de meeste gevallen wordt schade door brand, onweer, water en bliksem gedekt.

Op het zakelijke deel van onze website vraag je eenvoudig informatie of een offerte voor zonnepanelen aan.

We kijken niet alleen naar de grootte van je dak, maar ook naar andere factoren. Denk bijvoorbeeld aan kenmerken van je dak zoals de hellingshoek, ligging en schaduwvorming. Daarnaast houden we rekening met je stroomverbruik. 

We adviseren zonnepanelen te kopen die nodig zijn voor je persoonlijke stroomverbruik. Wek je stroom op die je niet gebruikt? Dan wordt dit teruggeleverd aan het stroomnet. Je ontvangt hiervoor terugleververgoeding.

Uit onderzoek blijft dat de woningwaarde gemiddeld €5000 stijgt. Dit komt bijvoorbeeld door het energielabel. Energiebesparende maatregelen hebben een positief effect op het energielabel.