We staan nog steeds voor je klaar om je te helpen met het energiezuinig maken van je huis. Uiteraard staat jouw en onze gezondheid voorop. We volgen de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Bekijk de veelgestelde vragen.

Zonnepanelen kopenBespaar flink op je energierekening

Daarom zonnepanelen kopen via Essent

Zonnepanelen opbrengst

Inzicht in opbrengst en teruglevering

Vóór installatie geeft de Zonnepanelencheck een goede indicatie van de opbrengst. Ná installatie zie je de teruglevering in de VerbruiksManager+ app.

Zonnepanelen offerte

Offerte binnen 3 dagen

We helpen je met een gratis advies op maat. Zo is het meteen duidelijk wat je zonnepanelen kosten en opleveren. Én je start snel met besparen!

Zonnepanelen service

ServiceGarantPlan

Onze zonexpert houdt de prestaties van je zonnepanelen in de gaten. Is de opbrengst minder? Dan grijpt hij in. Voor € 29,95 per jaar.

Zonnepanelen kopen: goed om te weten

Wil je graag zonnepanelen kopen? We zetten de belangrijkste informatie voor je op een rij.

Zonnepanelen: btw-aftrek op zonnepanelen

Btw terugvragen zonnepanelen

Zonnepanelen zijn goed voor je portemonnee. Zo verlaag je de energierekening. Én de btw op zonnepanelen mag je terugvragen. Dat is goed nieuws! We helpen je graag bij de btw-aftrek zonnepanelen.

Meer over btw terugvragen zonnepanelen

Zonnepanelen en subsidie

Zonnepanelen subsidie

De overheid stimuleert het energiezuinig maken van je huis. Bijvoorbeeld met financiële regelingen en gemeentelijke subsidies voor zonnepanelen. Benieuwd wat er mogelijk is in 2020?

Meer subsidie en zonnepanelen

Zonnepanelen salderingsregeling

Wat is de salderingsregeling?

Leveren je zonnepanelen meer op dan de energie die je verbruikt? Dan kun je de energie terugleveren aan het elektriciteitsnet. Dat heet salderen. In 2023 verandert de salderingsregeling voor zonnepanelen.

Lees alles over de salderingsregeling

Benieuwd hoeveel jij bespaart met zonnepanelen?

Keuze uit verschillende zonnepanelen

Koop je zonnepanelen via Essent, dan heb je de keuze uit verschillende soorten zonnepanelen. Ga je voor de Basis, Comfort of Premium zonnepanelen? Onze zonexpert helpt je met deze keuze.

Basis

 • Optimale prijs-kwaliteitverhouding
 • Scherpst geprijsd
 • Donkerblauwe zonnecellen
 • 12 jaar garantie op panelen
Vermogen: 300 Wp
Opbrengst 10 panelen: 2.850 kWh
Netto investering na btw-teruggave: € 3.876,-

Premium

 • 25 jaar garantie op de panelen
 • Hoogste vermogen
 • Nieuwste type zonnepanelen
 • Minder dakoppervlakte nodig
Vermogen: 330 Wp
Opbrengst 10 panelen: 3.135 kWh
Netto investering na btw-teruggave: € 5.772,-

Zonnepanelen met een all-in prijs

Voor onze zonnepanelen betaal je een all-in prijs. Dit bedrag is inclusief de zonnepanelen omvormer en de professionele installatie door onze servicepartner. Koop je de zonnepanelen via Essent, dan helpen onze servicepartners je met het terugvragen van de btw. Deze service is gratis!

Ja, ik wil een offerte

Zonnepanelen kopen prijs

Waarom zonnepanelen via Essent?

We helpen je met zonnepanelen van advies tot installatie. De levering van je zonnepanelen wordt verzorgd door een van onze servicepartners. Zonnepanelen kopen via Essent betekent:

 • Altijd een servicepartner bij jou in de buurt
 • Professionele installatie binnen één dag door vakkundige monteurs van onze servicepartners
 • 25 jaar garantie op het rendement van de zonnepanelen
Je hoeft geen klant bij Essent te zijn. Ook als je geen klant bij ons bent helpen we je graag met zonnepanelen. Je hoeft niet over te stappen van energieleverancier.
Waarom zonnepanelen kopen bij Essent?
Volta Solar - Gespecialiseerd in zonne-energie - Ruime kennis, meer dan 10 jaar ervaring - Gecertificeerd Zonnekeur-installateur Zon7 Kemkens EnergieWonen

Benieuwd hoe we zonnepanelen installeren?

Veelgestelde vragen over zonnepanelen kopen

Het kan zijn dat je een afspraak hebt met een energiemonteur van 1 van de servicepartners van Essent. Vanzelfsprekend volgen zij de richtlijnen van het RIVM en werken ze volgens de maatregelen van de overheid. Bekijk de maatregelen die wij met onze servicepartners nemen. Neem bij vragen over jouw afspraak rechtstreeks contact op met het bedrijf.

Ja, dat kan. Ook als je geen klant bent kun je zonnepanelen kopen via Essent. Je hoeft hiervoor niet over te stappen.

Ja, dat kan. In een gratis adviesgesprek vertelt een expert van onze servicepartners alles over de mogelijkheden van zonnepanelen in jouw situatie.

Essent werkt samen met servicepartners met professionele installateurs. Onze servicepartners voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsnormen. De kwaliteit van de zonnepanelen wordt regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke instanties. Zo zorgen we ervoor dat onze servicepartners de beste kwaliteit leveren.

Je krijgt minimaal 12 jaar garantie op de zonnepanelen. Bovendien krijg je 25 jaar garantie op het rendement van de zonnepanelen.

De overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen met financiële regelingen en gemeentelijke subsidies. Benieuwd wat er precies mogelijk is?

Lees meer over zonnepanelen kopen en subsidie.

Wat de beste zonnepanelen voor jou zijn, hangt af van je situatie en wensen. De meeste mensen kiezen voor Comfort zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn helemaal zwart en hebben een hoge opbrengst. Naast Comfort zonnepanelen heb je de keuze uit Basis of Premium zonnepanelen. Benieuwd welk zonnepaneel je het beste kan kopen? Onze adviseur vertelt je er alles over in een gratis adviesgesprek.

Onze zonnepanelen passen op veel verschillende daken. Bijvoorbeeld op een schuin dak of een plat dak. Heb je stroom in je garage of schuur? Dan kunnen de zonnepanelen ook daar geplaatst worden. Heb je een bijzondere situatie? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan.

De zonnepanelen hebben een levensduur van gemiddeld 25 jaar. Met het ServiceGarantPlan zorgen we dat je zorgeloos van je zonnepanelen kunt genieten.

Lees meer over het ServiceGarantPlan

Via Essent heb je de keuze uit verschillende soorten zonnepanelen: basis, comfort en premium. Wil je deze zonnepanelen met elkaar vergelijken? We vertellen je er meer over.

Meer over zonnepanelen vergelijken

We kijken niet alleen naar de grootte van je dak, maar ook naar andere factoren. Denk bijvoorbeeld aan kenmerken van je dak zoals de hellingshoek, ligging en schaduwvorming. Daarnaast houden we rekening met je stroomverbruik. 

We adviseren zonnepanelen te kopen die nodig zijn voor je persoonlijke stroomverbruik. Wek je stroom op die je niet gebruikt? Dan wordt dit teruggeleverd aan het stroomnet. Je ontvangt hiervoor terugleververgoeding. Dit noemen we de salderingsregeling.

In een gratis adviesgesprek vertelt onze expert je alles over de mogelijkheden van zonnepanelen voor jouw woning. 

SolarEdge is een systeem wat zorgt voor een hoog rendement op zonnepanelen. Heb je schaduw op je dak? De SolarEdge Power Optimizer voorkomt een lagere opbrengst. Zo geniet je zorgeloos van je zonnepanelen. 

 • De voordelen van zonnepanelen met SolarEdge:
 • Hoog rendement op je zonnepanelen
 • Hoge opbrengst van je zonnepanelen
 • Besparen op kosten voor onderhoud
 • 12 jaar garantie op de omvormer
 • 25 jaar garantie op de optimizers

Op het zakelijke deel van onze website vraag je eenvoudig informatie of een offerte voor zonnepanelen aan.