Zonnepanelen via Essent
Koop of huur je zonnepanelen

Zien wat mijn dak oplevert

 

 

 

Ik wil zonnepanelen kopen

  • Snel een overzicht van de kosten van zonnepanelen
  • Altijd inzicht in de opbrengst van zonnepanelen
  • Bespaar tot wel 600 euro per jaar op je energierekening

> Meer over zonnepanelen kopen

Ik wil zonnepanelen huren

  • Zonnepanelen huren voor een vast bedrag per maand
  • Besparen op je energierekening zonder investering vooraf
  • Nergens aan vast: opzeggen kan per maand

> Meer over zonnepanelen huren

Het laatste nieuws over zonnepanelen

Zonnepanelen via Essent

Salderingsregeling zonnepanelen

Salderen is niets meer dan een aftreksom: de energie die wij leveren minus de energie die je teruggeeft via zonnepanelen. Ofwel: terugleveren met zonnepanelen. Maar hoe zit het nu anno 2018? En hoe werkt het met zonnepanelen na 2020?
Zonnepanelen via Essent

Btw-aftrek zonnepanelen

De btw op zonnepanelen is fiscaal aftrekbaar. Had je vóór 2013 al zonnepanelen op je dak? Dan mag je alsnog de btw terugvragen. Dat is onlangs in Den Haag afgesproken. Goed nieuws!
Zonnepanelen via Essent

Subsidie op zonnepanelen

Duurzaamheid krijgt steeds meer plek in onze samenleving. Hoewel sinds 2015 de landelijke subsidie op zonnepanelen is afgeschaft, is er een aantal interessante regelingen voor in de plaats gekomen.

Ook wel 600 euro besparen met zonnepanelen?

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Ja, dat kan. Je hoeft hiervoor niet over te stappen.

Met zonnepanelen maak je gebruik van de voordelen van zonne-energie: je bespaart op je energierekening én denkt aan het milieu. De zonnecellen die in een zonnepaneel zitten zetten het licht van de zon om in stroom. Deze stroom noemen we gelijkstroom. Om ervoor te zorgen dat we dit kunnen gebruiken in ons huishouden, is een omvormer nodig. Een omvormer zet gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom. De omvormer is daarom een belangrijk onderdeel van de zonnepaneleninstallatie.

Zonnepanelen hebben verschillende voordelen. De besparing op je energierekening is een belangrijk voordeel van zonnepanelen. Daarnaast zijn de panelen positief van invloed op het energielabel en de waarde van je woning. Bovendien bieden zonnepanelen voordelen voor het milieu. Met zonnepanelen wek je op een duurzame manier energie op en verlaag je de CO2-uitstoot van je woning.

Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek. Dit staat voor de hoeveelheid energie die een zonnepaneel oplevert. De hoeveelheid Wattpiek wordt gebruikt om zonnepanelen te vergelijken. De zonnepanelen opbrengst is de hoeveelheid kilowattuur aan elektriciteit (kWh) die een zonnepaneel opwekt. Om Wattpiek om te rekenen in kilowattuur, gebruiken we een omrekenfactor.
De opbrengst van zonnepanelen verschilt per maand. Dit is afhankelijk van het aantal zonuren per maand. Daarnaast is de temperatuur van belang. De maanden mei, juni en juli zijn over het algemeen de beste maanden voor zonnepanelen.

Het rendement van zonnepanelen gaat over de hoeveel zonlicht dat omgezet kan worden in energie óf over wat de zonnepanelen financieel opleveren. Het rendement van zonnepanelen is niet eenvoudig te berekenen. Dat komt omdat het rendement van meerdere zaken afhankelijk is. Onder andere het type paneel, de leeftijd van het paneel en de hellingshoek van de zonnepanelen op het dak spelen een rol. Daarnaast zijn schaduw, vuil en de weersomstandigheden van invloed op het rendement.

De prijs van zonnepanelen is afhankelijk van het type zonnepanelen dat je kiest. Daarnaast is het aantal zonnepanelen wat je nodig hebt van invloed op de kosten van zonnepanelen. Om je benodigde aantal zonnepanelen te berekenen, je besparing per jaar en de kosten van zonnepanelen te berekenen voor jouw situatie gebruik je de Zonnepanelencheck. Zo ontdek je snel de prijs van zonnepanelen via Essent. Bovendien zie je de terugverdientijd van de zonnepanelen.