Zonnepanelen via EssentKoop of huur je zonnepanelen

Alles over zonnepanelen

Zonnepanelen via Essent

Salderingsregeling zonnepanelen

Salderen is niets meer dan een aftreksom. Namelijk: de energie die wij leveren min de energie die je teruggeeft via zonnepanelen. Dit noemen we terugleveren met zonnepanelen. Maar hoe zit het precies?
Zonnepanelen via Essent

Btw-aftrek zonnepanelen

De btw op zonnepanelen is fiscaal aftrekbaar. Had je vóór 2013 al zonnepanelen op je dak? Dan mag je alsnog de btw terugvragen. Dat is in Den Haag afgesproken. Goed nieuws!
Zonnepanelen via Essent

Subsidie op zonnepanelen

Duurzaamheid krijgt steeds meer plek in onze samenleving. Financiële regelingen en gemeentelijke subsidies verlagen de investering in zonnepanelen. Benieuwd naar de mogelijkheden in 2020?

Ik wil zonnepanelen kopen

  • Snel een overzicht van de kosten van zonnepanelen
  • Altijd inzicht in de opbrengst van zonnepanelen
  • Bespaar tot wel 600 euro per jaar op je energierekening

Meer over zonnepanelen kopen

Ik wil zonnepanelen huren

  • Zonnepanelen huren voor een vast bedrag per maand
  • Besparen op je energierekening zonder investering vooraf
  • Korte looptijd mogelijk: opzeggen kan al na 1 jaar

Meer over zonnepanelen huren

Ook wel 600 euro besparen met zonnepanelen?

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Het kan zijn dat je een afspraak hebt met een energiemonteur van 1 van de servicepartners van Essent. Vanzelfsprekend volgen zij de richtlijnen van het RIVM en werken ze volgens de maatregelen van de overheid. Bekijk de maatregelen die wij met onze servicepartners nemen. Neem bij vragen over jouw afspraak rechtstreeks contact op met het bedrijf.

Ja, dat kan. Je hoeft hiervoor niet over te stappen.

Ja, dat kan. Onze adviseurs zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 16:30 uur op telefoonnummer 073 - 85 01 200. Samen met de adviseur bespreek je de energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor jouw woning.

Zonnepanelen maken gebruik van de voordelen van zonne-energie. Je bespaart op je energierekening én denkt aan het milieu. De zonnecellen in het zonnepaneel zetten zonlicht om in stroom. Deze stroom noemen we gelijkstroom. Een omvormer zet gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom. Wisselstroom kunnen we gebruiken in ons huishouden. De omvormer is daarom een belangrijk onderdeel van de zonnepaneleninstallatie.

Zonnepanelen hebben verschillende voordelen. De besparing op je energierekening is een belangrijk voordeel van zonnepanelen. Daarnaast verbeteren zonnepanelen het energielabel van je woning. Dit is gunstig voor de waarde van je woning. Bovendien wek je op een duurzame manier energie op. Zo verlaag je de CO2-uitstoot van je woning. Goed voor het milieu!

Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek. Dit staat voor de hoeveelheid energie die een zonnepaneel oplevert. De hoeveelheid Wattpiek wordt gebruikt om zonnepanelen te vergelijken. De zonnepanelen opbrengst is de hoeveelheid kilowattuur aan elektriciteit (kWh) die een zonnepaneel opwekt. Met een omrekenfactor rekenen we Wattpiek om in kilowattuur.

De opbrengst van zonnepanelen verschilt per maand. Dit is afhankelijk van het aantal zonuren per maand. Daarnaast is de temperatuur van belang. De maanden mei, juni en juli zijn meestal de beste maanden voor zonnepanelen.

Met het rendement van zonnepanelen bedoelen we:

  • De hoeveelheid zonlicht dat omgezet kan worden in energie, óf
  • Wat zonnepanelen financieel opleveren.

Het rendement van zonnepanelen is niet altijd simpel te berekenen. Dat komt omdat het rendement van meerdere zaken afhankelijk is. Bijvoorbeeld het type zonnepaneel, hoe oud het zonnepaneel is en de hellingshoek van de zonnepanelen. Daarnaast zijn schaduw, vuil en het weer van invloed op het rendement.

De prijs van zonnepanelen is afhankelijk van het type zonnepanelen. Daarnaast is het aantal zonnepanelen wat je nodig hebt van invloed op de kosten van zonnepanelen. Benieuwd hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, en wat dit je kost én oplevert? Doe de Zonnepanelencheck. Zo zie je snel de prijs van zonnepanelen via Essent. Bovendien zie je de terugverdientijd van de zonnepanelen.