Bespaar met een zonneboiler

Met een zonneboiler bespaart u niet alleen een hoop energie en geld. Er zijn nog meer voordelen.

 • U bespaart energie en dus geld
  Met een zonneboiler bespaart u tot 50 procent van de energie die nodig is om uw water te verwarmen. Een huishouden van vier personen bespaart met een zonneboiler gemiddeld 210 m3 aardgas op jaarbasis. Dit staat gelijk aan ongeveer 140 euro per jaar.
 • U vermindert uw CO2-uitstoot
  U vermindert met een zonneboiler uw CO2-uitstoot met ongeveer 380 kg per jaar.
 • Terugverdientijd
  De terugverdientijd van de aanschaf van een zonneboiler hangt af van de gasprijs maar ook van de hoogte van de subsidie. Op grond van de huidige energieprijzen en de huidige subsidieregeling verdient een zonneboiler zich terug in 10 tot 13 jaar.
 • Subsidie mogelijkheden
  Je kunt subsidie krijgen als je een zonneboiler koopt. De subsidie is gemiddeld 650 euro, daarmee wordt een zonneboiler ongeveer 20% goedkoper. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Voor overige subsidies in uw regio kunt u kijken op energiesubsidiewijzer.nl.
 • Fiscaal voordeel
  De aanschaf van een zonneboiler is een investering in uw woning en daardoor fiscaal aftrekbaar, mits u de mogelijkheid heeft de bestaande hypotheek op uw woning uit te breiden. Vraag uw belastingadviseur naar de mogelijkheden.

Meer informatie?

Maak vandaag nog een gratis en vrijblijvende afspraak bij u thuis.

Direct afspraak maken