Hybride lucht-water warmtepomp
Techneco Elga

Techneco Elga

Tot 50 procent minder gasverbruik

De Techneco Elga brengt uw gasverbruik met gemiddeld 50 procent omlaag. U bespaart op uw energiekosten én vermindert de CO2-uitstoot.

Hybride lucht-water warmtepomp incl. cv-ketel

Langere levensduur cv-ketel

De Techneco Elga neemt voor een deel de taken van de cv-ketel over. Dit ontlast de cv-ketel, waardoor de ketel een langere levensduur heeft dan zonder warmtepomp.

Warmtepomp : voor verwarmen en verkoelen

Verwarmen én koelen

De Techneco Elga verwarmt én koelt uw woning. In de zomer brengt de hybride warmtepomp de temperatuur een aantal graden omlaag. Lekker koel!

 

Doe de Warmtepompcheck

Ontdek binnen een paar minuten of uw woning geschikt is en welk type warmtepomp wij u adviseren. Is uw woning geschikt? Dan kunt u na het invullen van de Warmtepompcheck direct een adviesgesprek aanvragen.

Techneco-Elga

De werking van de hybride lucht-water warmtepomp

De Techneco Elga is een hybride lucht-water warmtepomp met een vermogen van 5 kW. De Techneco Elga kan samenwerken met de meeste cv-ketels. Heeft u nog een goede cv-ketel, dan is de Techneco Elga een goede optie. Deze warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht. De warmte uit de buitenlucht wordt met behulp van een koudemiddel omgezet in warmte voor in de woning. De hybride warmtepomp is efficiënter dan een cv-ketel alleen én werkt op stroom. Daardoor zal uw gasverbruik sterk afnemen. Op hele koude dagen werken de warmtepomp en de cv-ketel samen. Op deze manier wordt het optimale rendement benut. Het water wordt altijd verwarmd met de cv-ketel. Zo blijft uw woning altijd comfortabel.

Download de brochure

Kosten en subsidie warmtepomp

De netto investering in de Techneco Elga hybride warmtepomp is € 3.399.

Berekening
De netto investering is het bedrag wat u betaalt ná aftrek van de subsidie. De aanschafprijs van de Techneco Elga hybride warmtepomp bedraagt € 5.099. Voor dit type hybride warmtepomp kunt u een subsidie aanvragen van € 1.700. Zo komt u tot een netto investering van € 3.399 (aanschafprijs minus subsidie). Dit bedrag is inclusief de professionele installatie door een servicepartner bij u in de buurt.