Hybride lucht-water warmtepomp incl. cv-ketel
Daikin Altherma

Daikin Altherma (8kW)

Warmtepomp en cv-ketel in één

De Daikin Altherma is een warmtepomp met ingebouwde cv-ketel. Een groot voordeel: de hybride warmtepomp kan geplaatst worden op de plek van de huidige cv-ketel. Ruimtebesparend!

Hybride lucht-water warmtepomp incl. cv-ketel

Hoog rendement

Met een gemiddelde besparing op gas van 50 tot 60 procent heeft de Daikin Altherma een hoog rendement. Zo bespaar je aanzienlijk op je energiekosten.

Warmtepomp: een lange levensduur

Lange levensduur

De Daikin Altherma is een duurzame oplossing voor een lange termijn. De warmtepomp heeft een gemiddelde levensduur van zo’n 15 tot 20 jaar.

Doe de Warmtepompcheck

Ontdek binnen een paar minuten of je woning geschikt is en welk type warmtepomp wij je adviseren. Is je woning geschikt? Dan kun je na het invullen van de Warmtepompcheck direct een adviesgesprek aanvragen.
Daikin

De werking van de hybride lucht-water warmtepomp

De Daikin Altherma is een hybride lucht-water warmtepomp. De hybride warmtepomp heeft een ingebouwde cv-ketel van het merk Intergas. Het systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen. Een buitenunit zet de buitenlucht om in warmte. Voor dit proces maakt de hybride warmtepomp gebruik van elektriciteit. Dit zorgt voor een afname in je gasverbruik. De cv-ketel springt bij op hele koude dagen. Zo is het heerlijk warm en comfortabel in je woning. Het water wordt altijd verwarmd door de cv-ketel.

Download de brochure

Kosten en subsidie warmtepomp

De netto investering in de Daikin Altherma hybride warmtepomp is € 5.350.

Berekening
De netto investering is het bedrag wat je betaalt ná aftrek van de subsidie. De aanschafprijs van de Daikin Altherma is € 7.250. Voor deze hybride warmtepomp kun je een subsidie aanvragen van € 1.900. Zo komt de netto investering op € 5.350 (aanschafprijs minus subsidie). Dit bedrag is inclusief de vakkundige installatie door een van onze servicepartners.