Hybride lucht-water warmtepomp incl. cv-ketel
Daikin Altherma

Daikin Altherma (8kW)

Warmtepomp en cv-ketel in één

De Daikin Altherma is een warmtepomp met ingebouwde cv-ketel. Een groot voordeel: de hybride warmtepomp kan geplaatst worden op de plek van de huidige cv-ketel. Ruimtebesparend!

Hybride lucht-water warmtepomp incl. cv-ketel

Hoog rendement

Met een gemiddelde besparing op gas van 50 tot 60 procent heeft de Daikin Altherma een hoog rendement. Zo bespaar je aanzienlijk op je energiekosten.

Warmtepomp: een lange levensduur

Lange levensduur

De Daikin Altherma is een duurzame oplossing voor een lange termijn. De warmtepomp heeft een gemiddelde levensduur van zo’n 15 tot 20 jaar.

Doe de Warmtepompcheck

Ontdek binnen een paar minuten of je woning geschikt is en welk type warmtepomp wij je adviseren. Is je woning geschikt? Dan kun je na het invullen van de Warmtepompcheck direct een adviesgesprek aanvragen.
Daikin

De werking van de hybride lucht-water warmtepomp

De Daikin Altherma is een hybride lucht-water warmtepomp. De hybride warmtepomp heeft een ingebouwde cv-ketel van het merk Intergas. Het systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen. Een buitenunit zet de buitenlucht om in warmte. Voor dit proces maakt de hybride warmtepomp gebruik van elektriciteit. Dit zorgt voor een afname in je gasverbruik. De cv-ketel springt bij op hele koude dagen. Zo is het heerlijk warm en comfortabel in je woning. Het water wordt altijd verwarmd door de cv-ketel.

Download de brochure

Kosten en subsidie warmtepomp

De netto investering in de Daikin Altherma hybride warmtepomp is € 5.350 voor een standaard installatie.

Berekening
De netto investering is het bedrag wat je betaalt ná aftrek van de subsidie. De aanschafprijs van de Altherma hybride warmtepomp bedraagt € 7.250. Voor dit type hybride warmtepomp kun je een subsidie aanvragen van € 1.900. Zo kom je tot een netto investering van € 5.350(aanschafprijs minus subsidie). Dit bedrag is inclusief de professionele installatie* door een servicepartner bij jou in de buurt.

* Eventueel meerwerk niet bij inbegrepen. Vraag een offerte aan bij onze Service Partner om de totaalprijs te berekenen.