Hybride lucht-water warmtepomp incl. cv-ketel
Daikin Altherma

Daikin Altherma (8kW)

Warmtepomp en cv-ketel in één

De Daikin Altherma is een warmtepomp met ingebouwde cv-ketel. Een groot voordeel: de hybride warmtepomp kan geplaatst worden op de plek van de huidige cv-ketel. Ruimtebesparend!

Hybride lucht-water warmtepomp incl. cv-ketel

Hoog rendement

Met een gemiddelde besparing op gas van 50 tot 60 procent heeft de Daikin Altherma een hoog rendement. Zo bespaart u aanzienlijk op uw energiekosten.

Warmtepomp : geschikt voor elk huishouden en woning

Verwarmen én koelen

De Daikin Altherma verwarmt én koelt uw woning. De hybride warmtepomp gebruikt hiervoor een minimale hoeveelheid stroom. Warm in de winter, koel in de zomer.

 

Doe de Warmtepompcheck

Ontdek binnen een paar minuten of uw woning geschikt is en welk type warmtepomp wij u adviseren. Is uw woning geschikt? Dan kunt u na het invullen van de Warmtepompcheck direct een adviesgesprek aanvragen.

Daikin

De werking van de hybride lucht-water warmtepomp

De Daikin Altherma is een hybride lucht-water warmtepomp met een vermogen van 8 kW. De hybride warmtepomp heeft een ingebouwde cv-ketel van het merk Intergas. Het systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen. Een buitenunit zet de buitenlucht om in warmte. Voor dit proces maakt de hybride warmtepomp gebruik van elektriciteit. Dit zorgt voor een afname in uw gasverbruik. De cv-ketel springt bij op hele koude dagen. Zo is het heerlijk warm en comfortabel in uw woning. Het water wordt altijd verwarmd door de cv-ketel.

Download de brochure

Kosten en subsidie warmtepomp

De netto investering in de Daikin Altherma hybride warmtepomp is € 5.350.

Berekening
De netto investering is het bedrag wat u betaalt ná aftrek van de subsidie. De aanschafprijs van de Daikin Altherma is € 7.250. Voor deze hybride warmtepomp kunt u een subsidie aanvragen van € 1.900. Zo komt de netto investering op € 5.350 (aanschafprijs minus subsidie). Dit bedrag is inclusief de vakkundige installatie door een van onze servicepartners.