Wat kost isolatie?

Isolatie is een investering, maar u verdient uw geld vaak binnen drie tot vijf jaar terug. Bekijk hoeveel u bespaart door uw woning te isoleren.


Jaarlijkse besparing en terugverdientijd van isolatie

Het isoleren van uw huis is een investering, maar omdat je minder gas verbruikt zullen uw stookkosten dalen. Zo bespaart u al gauw enkele honderden euro's per jaar op uw energierekening. Zeker bij oudere huizen, die gebouwd zijn voor 1980, wegen de kosten voor isolatie op tegen de baten. Deze huizen zijn namelijk over het algemeen niet goed geïsoleerd, waardoor er meer winst te behalen valt. Bekijk in onderstaande tabel wat de kosten van isolatie zijn, hoe groot de jaarlijkse besparing ongeveer is en hoe lang het duurt voordat u de kosten voor isolatie hebt terugverdiend.


De kosten Jaarlijkse besparing Terugverdientijd
Dakisolatie (schuin dak, verwarmde zolder) € 5.300,- € 800,- 7 jaar
Spouwmuurisolatie € 2.200,- € 700,- 4 jaar
Vloerisolatie € 1.800,- € 250,- 8 jaar

 

De getoonde kosten zijn gemiddelden en gebaseerd op installatie door een vakkundige organisatie. De kosten zijn gebaseerd op een tussenwoning, hoekwoning, 2-onder-1-kapwoning of vrijstaande woning van gemiddelde omvang met 3 bewoners en een HR-combiketel waar de genoemde maatregel ontbreekt. De werkelijke kosten zijn afhankelijk van jouw situatie. Bron: Milieu Centraal.


 

De besparingen zijn gebaseerd op gemiddelde waarden per m2 en per woningtype, niet op gemiddeld verbruik. Besparingen zijn berekend op een gasprijs van € 0,63 per m3 inc. btw en energiebelasting.

Daarnaast zijn er subsidieregelingen waardoor uw investering nog sneller is terugverdiend. Vraag onze isolatieadviseur naar de mogelijkheden.

Adviesgesprek over isolatie kosten

  • Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan. Een van onze isolatiepartners vertelt u graag meer over de voordelen en mogelijkheden van nieuwe isolatie in uw huis.

    • Onze isolatiepartner belt u voor een afspraak aan huis 
    • De adviseur kijkt welke isolatie het beste past
    • U ontvangt een vrijblijvende offerte
    Adviesgesprek aanvragen
  • Prijs isolatie adviesgesprek