Per 1 februari 2019 stopt de samenwerking tussen Essent en ICY.
De E-thermostaat kan vanaf dan alleen nog handmatig bediend en geprogrammeerd worden.
De app en webportal worden niet meer ondersteund. Onze excuses voor het ongemak.

De E-thermostaat van Essent

Voel je helemaal thuis in je slimme huis

Onze E-thermostaat is handig in gebruik: makkelijk te programmeren, eenvoudig op afstand te bedienen via de app of de online portal. En bent je niet thuis? Dan schakelt de E-thermostaat automatisch uit dankzij de unieke bewegingssensor. Zo bespaar je flink op je energierekening.

E-thermostaat
Slimme thermostaten van Essent

De slimme thermostaten van Essent

De E-thermostaat wordt niet meer verkocht. Heb je al een E-thermostaat in huis, dan kun je daar gewoon gebruik van blijven maken. Ben je op zoek naar een nieuwe slimme thermostaat, dan kun je bij Essent kiezen uit drie opties:

  • Nest Thermostat E
  • Honeywell Lyric T6
  • Honeywell Round Connected

Bekijk alle slimme thermostaten

Veelgestelde vragen over de E-thermostaat

Ja, je kunt de E-Thermostaat vanaf 1 februari 2019 nog steeds handmatig bedienen. Het hoger/lager zetten en programmeren via de app en webportal wordt vanaf dan niet meer ondersteund.

Op de website www.e-thermostaat.nl vind je informatie over de E-Thermostaat en veelgestelde vragen

De E-thermostaat is toe te passen op het merendeel van de verwarmingstoestellen, inclusief stadsverwarmingssystemen. Sommige verwarmingstoestellen hebben een aanpassing nodig om met de E-thermostaat te kunnen werken. De eventuele aanpassing zou eruit kunnen bestaan, dat er een extra weerstand geplaatst dient te worden. Mogelijk moet er een Power Converter gebruikt worden om je thermostaat goed te laten werken. Graag verwijzen wij je naar de ketelkiezer of download de aansluitinstructies.

Ja, de E-thermostaat is eenvoudig zelf te installeren.

Bedien de E-thermostaat via de app of webportal met een geldige gebruikersnaam en wachtwoord. Deze maak je aan tijdens het registratieproces. Bewaar je inloggegevens goed en deel ze niet zomaar met anderen. Wil je met meerdere mensen gebruikmaken van de E-thermostaat, dan kun je hen je inloggegevens geven.

De E-thermostaat, de Hub, de webportal, de app en de communicatie tussen deze onderdelen zijn beveiligd. Bij de ontwikkeling van de E-thermostaat heeft de veiligheid altijd op nummer één gestaan. We hebben hierbij gebruikgemaakt van de huidige industriestandaarden.

Nee, de E-thermostaat is niet afhankelijk van een internetverbinding. Je komt dus niet in de kou te zitten.