Slimme thermostaat
Maak van je huis een fijner thuis

Kom thuis in een lekker warm huis

Slimme verwarming onthoudt de temperatuur die je prettig vindt en zet zichzelf lager als je weg bent. Zo verspil je geen energie meer aan het verwarmen van een leeg huis.

Wist je dat je slimme verwarming altijd en overal kunt bedienen? Of je nu eerder thuis komt dan gepland, langer moet doorwerken of een weekendje weg bent.

Slimme verwarming

Waarom een slimme thermostaat?

Met een slimme thermostaat met app regel je de verwarming in huis hoe en waar je ook maar wilt. Slimme thermostaten zijn namelijk op afstand bedienbaar via wifi. Daarnaast hebben slimme thermostaten handige functies waarmee het verwarmen van je huis efficiënter en aangenamer wordt. Zo leren slimme thermostaten je ritme, zodat je huis altijd een aangename temperatuur heeft als je thuiskomt.

Lagere energiekosten

Lagere energiekosten

Omdat slimme thermostaten efficiënt omgaan met gas, resulteert dat in een lagere energierekening. 

Gemak en comfort

Gemak en comfort

Slimme thermostaten zijn gemakkelijk in gebruik. Door de persoonlijk instelbare programma's is er altijd een aangename temperatuur in huis en met een app kun je op ieder moment de temperatuur in huis regelen.

Inzicht in energieverbruik

Inzicht in energieverbruik

Met een slimme thermostaat krijg je meer inzicht in je energieverbruik. Daardoor kun je je cv-ketel efficiënter gebruiken, waardoor je minder gas verbruikt, je CO2-uitstoot afneemt en je dus ook een bijdrage levert aan een schoner milieu.

Slimme thermostaten vergelijken:

Honeywell Lyric T6

Honeywell Lyric T6
 • Beste thermostaat voor vloer- en stadsverwarming
 • Innovatief en toch eenvoudig in gebruik
 • Geofencing: op locatie gebaseerde temperatuurinstelling
 • Verkrijgbaar in zwart en wit

Meer informatie over de Lyric T6

Nest Thermostat E

Nest Thermostat E
 • De Nest Thermostat E helpt energie besparen
 • Plaats hem overal met de ingebouwde standaard
 • Op afstand bedienbaar vanuit een app
 • Gemakkelijk zelf te installeren

Meer informatie over de Nest E

Wat kun je met slimme verwarming doen?

Nest thermostaat Auto-Schema

Op afstand bedienbaar

Als je niet thuis bent de verwarming uitschakelen? Of juist alvast de verwarming aanzetten zodat je in een lekker warm huis thuiskomt? Het is mogelijk met een slimme thermostaat met app.

Nest thermostaat Afstandsweergave

Persoonlijke programma's

Je kunt je slimme thermostaat programmeren zodat de verwarming aan gaat wanneer je dat wil. Daarnaast zijn de Nest Thermostat E en de Honeywell Lyric T6 zelflerend; ze baseren de stookplanning op je gedrag.

Veelgestelde vragen

Een slimme thermostaat biedt de mogelijkheid om zich aan te passen aan het leefgedrag van de gebruikers. Een slimme thermostaat is bedienbaar vanuit een app en biedt daarnaast de mogelijkheid om programma’s in te stellen voor verwarming van de woning. Een slimme thermostaat zorgt voor meer wooncomfort en een besparing van energie. Sommige slimme thermostaten bieden zelfs nog meer uitgebreide functies. Voor meer informatie zie de productpagina’s per thermostaat: Nest Thermostat E en de Honeywell Lyric T6.

Er zijn veel redenen om voor een slimme thermostaat te kiezen. Niet alleen geniet je van meer comfort, ook ben je je bewuster van je energieverbruik en is het waarschijnlijk dat je minder gas verstookt. Bovendien zijn slimme thermostaten op afstand te bedienen met een smartphone, zodat je altijd thuiskomt in een aangenaam warm huis.

 

Meer weten? Lees het artikel 'Waarom een slimme thermostaat en geen normale thermostaat?'.

In principe werken al onze thermostaten samen met alle in Nederland gangbare verwarmingssystemen, zoals vloerverwarming en radiatoren (ook stadsverwarming). Het kan zijn dat de ene thermostaat beter samenwerkt met een bepaald type verwarming dan de andere. Voor meer informatie zie de productpagina’s per thermostaat: Nest Thermostat E en de Honeywell Lyric T6.

De installatie van je thermostaat is afhankelijk van het type wat je kiest. De Honeywell Lyric T6 en de Nest Thermostat E installeer je eenvoudig zelf, in ongeveer een uur tijd.

De beste slimme thermostaat is voor iedereen anders. In de basis kan een slimme thermostaat het volgende:

 • Een app om de thermostaat op afstand te bedienen
 • Handmatig te bedienen
 • Persoonlijke programma’s instellen voor verwarmen op week, dag en uur niveau.

Dit kunnen alle thermostaten uit ons assortiment. Maar er zijn ook uitgebreidere functies:

 • Geofencing. Zo schakelt de thermostaat de verwarming in als je binnen een bepaalde afstand van je huis komt. Dit kun je instellen in de app en zo is het altijd lekker warm als je thuiskomt. De Nest E en de Honeywell Lyric T6 bevatten geofencing.
 • Spraakbediening via een spraakassistent. Zo kun je de verwarming hoger of lager zetten door te praten tegen de Google Home, Amazon Alexa of een andere spraakassistent. Dit kan de Nest Thermostat E en de Honeywell Lyric T6.

Voor meer informatie zie de productpagina’s per thermostaat: Nest Thermostat E en de Honeywell Lyric T6.