Slimme thermostaat
Maak van je huis een fijner thuis

Kom thuis in een lekker warm huis

Slimme verwarming onthoudt de temperatuur die je prettig vindt en zet zichzelf lager als je weg bent. Zo verspil je geen energie meer aan het verwarmen van een leeg huis.

Wist je dat je slimme verwarming altijd en overal kunt bedienen? Of je nu eerder thuis komt dan gepland, langer moet doorwerken of een weekendje weg bent.

Essent biedt je de keuze uit drie slimme thermostaten. Zo is er altijd een thermostaat die bij je past!


Bekijk onze slimme thermostaten

Slimme verwarming

Waarom een slimme thermostaat?

Met een slimme thermostaat met app regel je de verwarming in huis hoe en waar je ook maar wilt. Slimme thermostaten zijn namelijk op afstand bedienbaar via wifi. Daarnaast hebben slimme thermostaten handige functies waarmee het verwarmen van je huis efficiënter en aangenamer wordt. Zo leren slimme thermostaten je ritme, zodat je huis altijd een aangename temperatuur heeft als je thuiskomt.

Lagere energiekosten

Lagere energiekosten

Omdat slimme thermostaten efficiënt omgaan met gas, resulteert dat in een lagere energierekening. Daarnaast is het mogelijk om je verbruikskosten te monitoren met behulp van de Essent Thuis App.

Gemak en comfort

Gemak en comfort

Slimme thermostaten zijn gemakkelijk in gebruik. Door de persoonlijk instelbare programma's is er altijd een aangename temperatuur in huis en met de Essent Thuis App kun je op ieder moment de temperatuur in huis regelen.

Inzicht in energieverbruik

Inzicht in energieverbruik

Met een slimme thermostaat krijg je meer inzicht in je energieverbruik. Daardoor kun je je cv-ketel efficiënter gebruiken, waardoor je minder gas verbruikt, je CO2-uitstoot afneemt en je dus ook een bijdrage levert aan een schoner milieu.

Onze slimme thermostaten vergelijken:

Nest Thermostat E

Nest Thermostat E

ter waarde van

€ 219,-

Gratis bij een 3-jarig energiecontract


 • De Nest Thermostat E helpt energie besparen
 • Plaats hem overal met de ingebouwde standaard
 • Op afstand bedienbaar vanuit een app
 • Gemakkelijk zelf te installeren

› Meer informatie

Haal de Nest Thermostat E in huis in combinatie met een energiecontract:

3 jaar     Los bestellen

Honeywell Lyric T6

Honeywell Lyric T6

meest gekozen


ter waarde van

€ 149,-

Gratis bij een 1-jarig energiecontract


 • Beste thermostaat voor vloer- en stadsverwarming
 • Innovatief en toch eenvoudig in gebruik
 • Geofencing: op locatie gebaseerde temperatuurinstelling
 • Verkrijgbaar in zwart en wit

› Meer informatie

Haal de Honeywell Lyric T6 in huis in combinatie met een energiecontract:

1 jaar     Los bestellen

Nest Learning Thermostat™

Nest Learning Thermostat

ter waarde van

€ 249,-

 • Incl. gratis standaard installatie t.w.v. €99,-
 • Modern en luxe design
 • Leert van je leefritme en past de temperatuur in huis daar op aan
 • Het Nest blaadje laat zien wanneer je energie bespaart

› Meer informatie

Haal de Nest Learning Thermostat™ in huis in combinatie met een energiecontract:

1 jaar    3 jaar    5 jaar

Los bestellen

Essent Thuis, inzicht en controle in één app

Met de Essent Thuis App bedien je al je slimme apparaten. Thuis of onderweg.
Ook geeft de app je inzicht in je energieverbruik.

 • Hulp bij installatie van je slimme apparaten
 • Bedien je slimme apparaten op afstand
 • Krijg inzicht in je energieverbruik
 • Voeg meerdere slimme apparaten toe in de app


    

Wat kun je met slimme verwarming doen?

Nest thermostaat Auto-Schema

Op afstand bedienbaar

Als je niet thuis bent de verwarming uitschakelen? Of juist alvast de verwarming aanzetten zodat je in een lekker warm huis thuiskomt? Het is mogelijk met een slimme thermostaat met app.

Nest thermostaat Afstandsweergave

Persoonlijke programma's

Je kunt je slimme thermostaat programmeren zodat de verwarming aan gaat wanneer je dat wil. Daarnaast zijn de Nest Learning Thermostat™ en de Honeywell Lyric T6 zelflerend; ze baseren de stookplanning op je gedrag.

Nest thermostaat blaadje

Controle en inzicht

Naast het op afstand bedienen en het zelflerende programma, is het nog steeds mogelijk om je slimme thermostaat ook handmatig te bedienen. Met de handige Essent Thuis App heb je bovendien altijd inzicht in je energieverbruik.

Veelgestelde vragen

Een slimme thermostaat biedt de mogelijkheid om zich aan te passen aan het leefgedrag van de gebruikers. Een slimme thermostaat is bedienbaar vanuit een app en biedt daarnaast de mogelijkheid om programma’s in te stellen voor verwarming van de woning. Een slimme thermostaat zorgt voor meer wooncomfort en een besparing van energie. Sommige slimme thermostaten bieden zelfs nog meer uitgebreide functies. Voor meer informatie zie de productpagina’s per thermostaat: Nest Thermostat E, Honeywell Lyric T6 en de Nest Learning Thermostat™.

Er zijn veel redenen om voor een slimme thermostaat te kiezen. Niet alleen geniet je van meer comfort, ook ben je je bewuster van je energieverbruik en is het waarschijnlijk dat je minder gas verstookt. Bovendien zijn slimme thermostaten op afstand te bedienen met een smartphone, zodat je altijd thuiskomt in een aangenaam warm huis.

 

Meer weten? Lees het artikel 'Waarom een slimme thermostaat en geen normale thermostaat?'.

 1. Je verlengt je energiecontract bij Essent*, of je wordt klant bij ons.

 2. Je krijgt een bevestiging van je energiecontract.

 3. Binnen twee weken na de wettelijke bedenktijd van 14 dagen zal je de thermostaat ontvangen van Essent.

 4. Van Essent ontvang je een factuur, mits je moet bijbetalen voor de thermostaat.

*Je komt in aanmerking voor dit aanbod als je een variabel leveringscontract hebt of een contract dat binnen zes maanden afloopt.

In principe werken al onze thermostaten samen met alle in Nederland gangbare verwarmingssystemen, zoals vloerverwarming en radiatoren (ook stadsverwarming). Het kan zijn dat de ene thermostaat beter samenwerkt met een bepaald type verwarming dan de andere. Voor meer informatie zie de productpagina’s per thermostaat: Nest Thermostat E, Honeywell Lyric T6 en de Nest Learning Thermostat™.

De slimme thermostaten van Essent zijn allemaal bedienbaar vanuit de Essent Thuis app. Je kunt de temperatuur in huis bedienen en met de scenario-knoppen kun je jouw slimme thermostaat instellen naar je persoonlijke behoeften. Je dient wel eerst de thermostaat in te stellen in de daarvoor bestemde app en vervolgens te koppelen met de Essent Thuis app.

De installatie van je thermostaat is afhankelijk van het type wat je kiest. De Honeywell Lyric T6 en de Nest Thermostat E installeer je eenvoudig zelf, in ongeveer een uur tijd.


We raden professionele installatie aan voor de Nest Learning Thermostat, omdat de Heat Link op je ketel wordt aangesloten. Om ervoor te zorgen dat je nieuwe Nest thermostaat goed functioneert met je ketel, biedt Essent de standaardinstallatie (ter waarde van €99,-) gratis aan. Een standaardinstallatie is een installatie van de thermostaat met de artikelen die in de verpakking zitten. Zijn er meer of andere onderdelen nodig om de Nest thermostaat kunnen installeren, dan worden er extra kosten in rekening gebracht. De installatie wordt uitgevoerd door onze servicepartner bij jou in de buurt.

De beste slimme thermostaat is voor iedereen anders. In de basis kan een slimme thermostaat het volgende:

 • Een app om de thermostaat op afstand te bedienen
 • Handmatig te bedienen
 • Persoonlijke programma’s instellen voor verwarmen op week, dag en uur niveau.

Dit kunnen alle thermostaten uit ons assortiment. Maar er zijn ook uitgebreidere functies:

 • Geofencing. Zo schakelt de thermostaat de verwarming in als je binnen een bepaalde afstand van je huis komt. Dit kun je instellen in de app en zo is het altijd lekker warm als je thuiskomt. De Nest E, Nest Learning Thermostat™ en de Honeywell Lyric T6 bevatten geofencing.
 • Spraakbediening via een spraakassistent. Zo kun je de verwarming hoger of lager zetten door te praten tegen de Google Home, Amazon Alexa of een andere spraakassistent. Dit kan de Nest Thermostat E en de Honeywell Lyric T6.

Voor meer informatie zie de productpagina’s per thermostaat: Nest Thermostat E, Honeywell Lyric T6 en de Nest Learning Thermostat™.