Nest Protect
Dé slimme rook- en
koolmonoxidemelder

Nest Protect v2 slimme rookmelder

De Nest Protect beschermt jou en je gezin

De Nest Protect v2 is een slimme rook- en koolmonioxidemelder in één. De robuuste rookmelder detecteert zowel snel brandend als langzaam smeulend vuur. De koolmonoxidemelder heeft een sensor die wel tien jaar meegaat. Een veilig gevoel voor jou en je gezin.

Waarom de Nest Protect?

  • Geeft gesproken waarschuwingen wanneer hij gevaar opmerkt
  • Test zichzelf automatisch
  • Schijnt je bij in het donker
  • Verstuurt meldingen naar je smartphone of tablet
  • Eenvoudig te bedienen via de Nest App

Met de Nest Protect houd je je huis veilig

De Nest Protect rookmelder is met zorg en aandacht ontworpen en beschikt over talloze functionaliteiten die je woning veiliger en comfortabeler maken.

Nest Protect meldingen

Vriendelijke gesproken waarschuwingen

De Nest Protect geeft een vriendelijke gesproken waarschuwing voordat het alarm afgaat en vertelt je waar het gevaar is. Bovendien zijn alle melders aan elkaar gekoppeld. De melder in de slaapkamer laat het je dus ook weten wanneer er rook in de keuken is gedetecteerd. Wel zo veilig.

Nest Protect licht

Schijnt je bij in het donker met subtiele verlichting

Loop je 's nachts onder de Nest Protect door? Dan licht de melder op en schijnt hij je bij. Wanneer je 's avonds het licht uit doet, zie je een korte groene gloed. Dit betekent dat alle Nest Protects zichzelf hebben getest en dat je met een gerust gevoel kunt gaan slapen.

Nest Protect app

Eenvoudig te koppelen aan andere Nest-apparaten

Nest-producten zijn gemaakt om samen te werken. Zo kan de Nest Protect de Nest thermostaat de opdracht geven om het verwarmingssysteem uit te schakelen wanneer er koolmonoxide wordt gedetecteerd. Je koppelt je Nest-apparaten eenvoudig via de Nest App.

Welke Nest Protect past bij je situatie?

Om te bepalen welk type Nest Protect je nodig hebt, moet je eerst de rookmelder bekijken die je nu gebruikt. Als deze met kabels is verbonden aan het elektriciteitsnet, dan kies je voor de bedrade Nest Protect (netvoeding 230 V). Zie je geen kabels, kies dan voor de Nest Protect op batterijen. Heb je een woning die in of na 2013 gebouwd of gerenoveerd is? Dan heb je standaard een bedrade rookmelder; kies in dat geval voor de bedrade Nest Protect.

Nest Protect kopen

Veelgestelde vragen

In geval van een stroomstoring gebruikt de Nest Protect met netvoeding back-up batterijen om te zorgen dat alle functies blijven werken. Je krijgt een gesproken waarschuwing en piepjes te horen wanneer deze nood-batterijen bijna leeg zijn.

Wist je dat je je rook- en koolmonoxidemelder eigenlijk één keer per maand moet testen? Bij de Nest Protect hoef je dat niet zelf te doen. De Nest Protect test zijn sensoren en batterijen namelijk automatisch, wel 400 keer per dag.

Daarnaast test de Nest Protect één keer per maand zijn luidspreker en sirene middels de Geluidscheck. Tijdens de Geluidscheck maakt de Nest Protect een kort geluid en luistert ernaar met zijn microfoon om te controleren of alles goed werkt. In de Nest App kun je instellen wanneer deze maandelijkse controle moet plaatsvinden, zodat je er zelf geen last van hebt.

De Nest Protect op batterijen heeft 6 AA-batterijen nodig. De Nest Protect op netstroom heeft 3 AA-batterijen nodig als back-up.

De Nest Protect heeft een 'battery life' van meerdere jaren. Dit geldt voor zowel de Nest Protect op batterijen als de Nest Protect op netstroom. De daadwerkelijke levensduur van de batterijen hangt onder andere af van de functieconfiguratie, het gebruik van Lichtpad, het aantal noodgevallen en gebeurtenissen die voorafgaan aan een melding enzovoort. De Nest Protect test zijn batterijen automatisch en geeft je een seintje wanneer deze leeg dreigen te raken.

Het wordt aanbevolen een Nest Protect te plaatsen in en buiten elke slaapkamer, op elke verdieping en bovenaan de trap. Er zijn mogelijk ook lokale voorschriften van kracht waaraan je moet voldoen. Besluit je je huidige melders te vervangen door Nest Protects, controleer dan van tevoren goed of de plaats van je huidige melders voldoen aan de voorschriften.

De Nest Protect is uitgerust met Stoomcontrole. Hij gebruikt aangepaste algoritmen en een luchtvochtigheidssensor om stoom te onderscheiden van rook, zodat je in alle rust een warme douche kunt nemen.

Bedien je Nest Protect eenvoudig met de Nest App. Zo kun je waarschuwingsmeldingen en noodalarmen voor rook of koolmonoxide met een druk op de knop uitzetten. Nadat je het alarm van de Nest Protect hebt uitgezet, blijft hij het rook- en koolmonoxideniveau controleren. Als het niveau hoog blijft, laat hij de waarschuwing of het noodalarm opnieuw horen.

Als er iets mis is, ontvangen alle gezinsleden een melding op hun mobiele telefoon. Zo weet iedereen dat er iets aan de hand is, ook als er niemand thuis is.

Je kunt je melders ook eenvoudig testen via de Nest App, om te zien of alles nog naar behoren werkt.

Het kan gebeuren dat je 's nachts uit bed komt, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan. De Nest Protect licht op wanneer je er onderdoor loopt. Deze functie heet 'Lichtpad'. Zo ziet je precies waar je heen gaat, zonder dat je je huisgenoten wakker maakt door de lampen aan te doen.

Wanneer je 's avonds het licht dimt, zul je de Nest Protect kort groen zien oplichten. Dit is de functie 'Nachtwacht'. Deze functie houdt in dat alle Nest Protects zichzelf getest hebben en dat de batterijen voldoende power hebben.