Smart Home
Betaalbaar gemak
voor thuis

Slimme Verlichting

Slimme verlichting

Haal ook meer sfeer in huis. De slimme verlichting van Philips Hue brengt je thuis tot leven. De Hue lampen kun je gemakkelijk bedienen via je smartphone of tablet. Bovendien linkt het met andere Smart home systemen waaronder Apple Homekit, Nest en andere grote smarthome spelers wereldwijd.

 • Bedienen met je smartphone of tablet
 • Innovatief en toch makkelijk in gebruik
 • Creëer de juiste sfeer voor je stemming

Lees meer over slimme verlichting

Slimme thermostaten

Steek geen energie meer in een leeg huis! Slimme verwarming weet welke temperatuur je fijn vindt én zet zichzelf lager als je weg bent. Toch onverwacht thuiswerken of een ziek kind? Met een app zet je de verwarming zo weer aan.

 • Bedienen met een app of met de hand
 • Innovatief en toch makkelijk te gebruiken
 • Nooit meer brrrr, altijd een lekker warm huis

Lees meer over slimme thermostaten

Slimme Thermostaten
Slimme Rookmelder

Slimme rookmelder

De Nest Protect ruikt alles. Langzaam of snel vuur, en zelfs koolmonoxide. Je krijgt direct een appje als de Nest het niet vertrouwt. Ook mooi is dat het apparaat zichzelf steeds test, je hebt er geen omkijken naar.

 • Rook- of koolmonoxide? Direct een appje
 • Spraakalarm vertelt waar het probleem is
 • Ontdekt snel én langzaam brandend vuur

Lees meer over de slimme rookmelder

Lekker lezen over Smart Home

Slimme veiligheid in cijfers

Slimme veiligheid in cijfers

Wat vinden wij van onze veiligheid? Hoeveel procent van de Nederlanders heeft een alarminstallatie? Je leest het in de #Feitenbank!

Bekijk de cijfers

Tips voor ledlampen

Tips voor ledlampen

Het aantal watt zegt hoeveel energie een lamp gebruikt, niet hoeveel licht je krijgt. Lumen doet dat wel. Omrekenen is gelukkig niet lastig.

Wat is het verschil?

Smart Home in Nederland

Smart Home in Nederland

Steeds meer mensen hebben een slim apparaat in huis. 1 op de 4 Nederlanders heeft bijvoorbeeld al een slimme thermostaat.

Bekijk de cijfers

Meer sfeer? Maak een lichtplan

Meer sfeer met goed licht

We krijgen energie van licht. Daarom is het belangrijk dat je goed licht hebt. Zeker als je kookt, leest, of gewoon lekker je favoriete serie kijkt.

Bekijk wat mogelijk is

Veelgestelde vragen

Met slimme lampen automatiseer je de verlichting in huis. Toch handig als de lampen aangaan als je thuiskomt of juist uitgaan als je de kamer uit loopt. De ledlampen hebben de meest voorkomende fittings.

Het is handig om een startpakket te kopen. Dan krijg je lampen en een zogenoemde Bridge die de lampen met elkaar verbindt. 

Het installeren van slimme lampen is echt niet lastig. Gaat het toch ergens mis? Dan helpen we je!

Geen probleem! Onze slimme verlichting werkt goed samen met andere merken zoals Philips Hue.

Natuurlijk begin je met een startpakket, dat is de basis. Daarna heb je de keus uit lampen, spotjes of zelfs strips.

Een slimme thermostaat kijkt hoe je leeft en past zich aan. Je stelt makkelijk thema's zoals vakantie in om je huis wel of niet warm te maken. Dat woont lekker én je bespaart ook nog eens energie. Sommige slimme thermostaten zijn zelfs nog handiger en kijken bijvoorbeeld naar je locatie om de verwarming aan te zetten.

Waarom zou je niet kiezen voor een slimme thermostaat? Je verwarmt alleen wat je echt nodig hebt en weet precies hoeveel energie je daarvoor gebruikt. Hoeveel je precies bespaart? Dat verschilt natuurlijk per persoon en hoe bewust iemand al met energie omgaat. Een slimme thermostaten bedien je met je mobiele telefoon, thuis of onderweg. Sommige kijken zelfs waar je bent om alvast de verwarming aan te zetten. Zo kom je thuis in een lekker warm huis.

Ook veelgelezen: 'Waarom een slimme thermostaat en geen normale thermostaat?'.

Onze thermostaten werken goed samen met alle in Nederland gangbare verwarmingssystemen, zoals vloerverwarming, radiatoren en ook stadsverwarming. Heel soms werkt het niet, maar dat is dan echt een uitzondering. Het kan wel zijn dat de ene thermostaat beter samenwerkt met een bepaald type verwarming dan de andere.

 1. Als nieuwe klant krijg je tijdens de actie een welkomstkado. Heb je al een energiecontract bij ons? Dan krijg je het kado als je je contract verlengt. Dat kan als je een variabel leveringscontract hebt of het contract binnen zes maanden afloopt.

 2. Je krijgt een bevestiging van het energiecontract.

 3. Binnen 4 tot 6 weken na het afsluiten van een energiecontract ontvang je het startpakket of de Nest Protect van Essent.