Smart Home
Betaalbaar gemak voor thuis

Lang leve thuis

Slimme apparaten via wifi

Een Smart Home kan natuurlijk niet zonder een slimme thermostaat en verlichting. U ziet ze in steeds meer huizen. Logisch, want de slimme thermostaten en lampen van nu zijn betaalbaar én supersimpel te bedienen.

 • Elke dag gemak in huis
 • Betaalbare luxe voor elke portemonnee
 • Makkelijk te bedienen met de Essent Thuis App
Essent Thuis App

Slim! Aanbiedingen bij Groene Stroom & Gas

Liever los kopen?

Natuurlijk kunt u onze slimme oplossingen
ook los kopen.

Naar de webshop

Even uw afstandsbediening uitproberen

Klik en klaar, probeer de Thuis App zelf maar! Uw hulp bij het installeren van slimme apparaten: stap voor stap helpt de app u verder. Klaar? Dan merkt u hoe gemakkelijk de Thuis app als afstandsbediening werkt. Met één klik dimt u het licht of zet u de verwarming uit.

Meer informatie


    

Essent Thuis App

Maak van uw thuis een Smart Home

Ontwikkelingen staan niet stil. Steeds meer slimme apparaten veroveren de Nederlandse huizen. Deze 3 vinden Nederlanders het handigst.

Slimme lampen

Slimme lampen

De juiste sfeer is lekker betaalbaar

 • ledlampen zijn zuinig met energie
 • Altijd de juiste sfeer in huis via de app
 • Op afstand te bedienen met de Thuis App

Lees meer over slimme lampen

Slimme thermostaat

Slimme thermostaat

Een echte aanwinst in uw woonkamer

 • Op afstand te bedienen met de Thuis App
 • Altijd een warm huis dankzij programma's
 • Geschikt voor bijna alle verwarmingen

Lees meer over slimme thermostaten

Slimme Beveiliging

Slimme beveiliging

Uw huis makkelijk én goed beveiligd met Nest

 • Rook- of koolmonoxide? Direct een appje
 • Spraakalarm vertelt waar het probleem is
 • Ontdekt snel én langzaam brandend vuur

Lees meer over slimme beveiliging

5. image - Hulp Nodig?

Vragen over uw eigen Smart Home?

Onze slimme apparaten maken uw thuis écht makkelijker. Wilt u ook een Smart Home maar heeft u nog vragen? Onze adviseurs helpen u graag verder, neem contact met ons op!

Mooi om te weten over Smart Home

Feiten Smart Home

Feiten Smart Home

Slimme apparaten veroveren de wereld. Hoeveel slimme lampen branden er al en hoeveel huishoudens kochten in 2017 een slim apparaat?

Bekijk de feiten

Waarom een Smart Home?

Waarom een Smart Home?

De tijd gaat snel. Genoeg ontwikkelingen waarvan we ooit dachten dat we ze niet nodig hadden. Staat u nog op om te zappen?

Meer over Smart Home

Verschil tussen watt & lumen

Verschil watt & lumen

Het aantal watt zegt hoeveel energie een lamp gebruikt, niet hoeveel licht u krijgt. Lumen doet dat wel. Omrekenen is gelukkig niet lastig.

Wat is het verschil?

Altijd goed sfeerlicht

Altijd goed sfeerlicht

We krijgen energie van licht. Daarom is het belangrijk om verlichting te hebben die past bij uw inrichting, stijl of het moment van de dag.

Bekijk wat mogelijk is

Veelgestelde vragen

Het grootste voordeel van de Essent Thuis App? U heeft alleen deze app nodig om al uw slimme apparaten te bedienen.

Voordeel met uw slimme thermostaat

Via uw wifi koppelt u uw slimme thermostaat aan de Thuis App. Om uw energieverbruik bij te houden, heeft u wel een slimme energielezer nodig die uw slimme meter met wifi verbindt. Met scenario’s zoals 'thuis', 'vakantie' of 'aanwezig' stelt u de slimme thermostaat naar uw eigen wensen in.

Voordeel met uw slimme lampen

De Essent Thuis App helpt u ook met de installatie van uw slimme verlichting. Daarvoor heeft u alleen wifi nodig.

Weet wat u verbruikt én betaalt

In de Essent Thuis App ziet u wat u verbruikt en krijgt u een inschatting van uw maandbudget. Zo weet u al snel of uw huidige termijnbedrag hoog genoeg is om de energierekening te betalen. U kunt het bedrag dan zelf aanpassen. Handig, want zo zorgt u zelf dat u aan het einde van het jaar niet hoeft bij te betalen.

Met slimme lampen automatiseert u de verlichting in huis. Zo kunt u instellen dat de lampen aangaan als u thuiskomt of juist uitgaan als u de ruimte verlaat. De lampen bedient u op afstand via de Thuis App. De lampen zijn verkrijgbaar in de meest voorkomende fittings en werken op LED-lampen. 

Wij hebben samen met INNR een startpakket gemaakt, zodat u eenvoudig kunt beginnen met slimme verlichting en een slimmer huis. Het pakket bestaat uit 5 slimme LED lampen, een afstandsbediening en een Bridge die u met de app kunt bedienen. Met onze Thuis app kunt u uw lampen altijd op afstand bedienen. Dit startpakket is speciaal voor Essent ontwikkeld.

Het installeren van slimme lampen kunt u prima zelf doen. Bij het startpakket Slimme Verlichting helpt de Thuis App u met installeren. Loopt u ergens tegenaan, dan zijn wij er voor u om u op weg te helpen.

Ja, dat kan. Het startpakket slimme verlichting werkt goed samen met andere merken zoals Philips Hue.

Ja, dat kan. U kunt het pakket eenvoudig uitbreiden met meerdere lampen of led-strips.

Het aantal apparaten dat u kunt aansluiten op de app is onbeperkt. Ieder apparaat moet wel toegang hebben tot wifi.

De app is geschikt voor mobiele telefoons en tablets met:

 • iOS 8 of hoger
 • Android v4.1 of hoger

De Innr app is niet geschikt voor Windows-telefoons of -tablets. Natuurlijk kunt u de lampen wel bedienen met de Innr afstandsbediening. Helaas zijn er weinig slimme verlichtingssystemen met een Windows app. Wij kennen er één: de SmartThings hub. Daar kunt u het startpakket aan koppelen.

Een slimme thermostaat past zich aan aan uw leefgedrag. Deze thermostaat is makkelijk te bedienen met een app én u kunt programma’s instellen voor om uw huis te verwarmen zoals u wilt. Zo woont u nog lekkerder én bespaart u energie. Sommige slimme thermostaten bieden zelfs nog meer functies. Bekijk onze slimme thermostaten: Honeywell Round Connected, Honeywell Lyric T6 en de Nest Learning Thermostat™.

Er zijn veel redenen om voor een slimme thermostaat te kiezen. Niet alleen geniet u van meer comfort, ook weet u beter wat u verbruikt en is de kans groot dat u daardoor minder gas verstookt. Een slimme thermostaten bedient u op afstand met uw mobiele telefoon, zo komt u altijd thuis in een lekker warm huis.

 

Meer weten? Lees het artikel 'Waarom een slimme thermostaat en geen normale thermostaat?'.

In principe werken al onze thermostaten samen met alle in Nederland gangbare verwarmingssystemen, zoals vloerverwarming, radiatoren en ook stadsverwarming. Het kan zijn dat de ene thermostaat beter samenwerkt met een bepaald type verwarming dan de andere. Bekijk onze thermostaten voor meer informatie: Honeywell Round Connected, Honeywell Lyric T6 en de Nest Learning Thermostat™.

U krijgt de standaardinstallatie ter waarde van 99 euro gratis van ons. Zo weet u zeker dat uw nieuwe Nest thermostaat goed functioneert met uw ketel. Een servicepartner bij u in de buurt voert de standaardinstallatie uit. Dat is de installatie van de thermostaat met de artikelen die in de verpakking zitten.

Heeft de servicepartner meer of andere onderdelen nodig om uw Nest thermostaat te installeren? Dan kan het zijn dat u daarvoor moet betalen, zoals in de volgende situaties

 • Bij bepaalde ketels van de merken AWB, Nefit en Vaillant heeft u misschien een extra module nodig om de Nest thermostaat aan te sluiten. De module voor cv-ketels van AWB en Nefit kost minimaal € 70. Voor cv-ketels van Vaillant zijn de extra kosten minimaal € 160.
 • Installatie van de Nest thermostaat in woningen met stadsverwarming of vloerverwarming valt niet onder de standaardinstallatie. Kunt u zelf niet de temperatuur regelen? Dan betaalt u minimaal € 300,- extra. 
 1. U verlengt uw energiecontract bij Essent*, of u wordt klant bij ons.

 2. U krijgt een bevestiging van uw energiecontract.

 3. Binnen twee weken na de wettelijke bedenktijd van 14 dagen krijgt u de slimme thermostaat, het startpakket of de Nest Protect van Essent.

*U komt in aanmerking voor dit aanbod als u een variabel leveringscontract heeft of een contract dat binnen zes maanden afloopt.