Smart Home
Betaalbaar gemak
voor thuis

Nu gratis bij een energiecontract

Slimme Verlichting

Slimme verlichting

Haal ook meer sfeer in huis. De slimme verlichting van Philips Hue brengt je thuis tot leven. De Hue lampen kun je gemakkelijk bedienen via je smartphone of tablet. Bovendien linkt het met andere Smart home systemen waaronder Apple Homekit, Nest en andere grote smarthome spelers wereldwijd.

 • Bedienen met je smartphone of tablet
 • Innovatief en toch makkelijk in gebruik
 • Creëer de juiste sfeer voor je stemming

Lees meer over slimme verlichting

Slimme thermostaten

Steek geen energie meer in een leeg huis! Slimme verwarming weet welke temperatuur je fijn vindt én zet zichzelf lager als je weg bent. Toch onverwacht thuiswerken of een ziek kind? Met de Thuis app zet je de verwarming zo weer aan.

 • Bedienen met de Thuis App of met de hand
 • Innovatief en toch makkelijk te gebruiken
 • Nooit meer brrrr, altijd een lekker warm huis

Lees meer over slimme thermostaten

Slimme Thermostaten
Slimme Beveiliging

Slimme beveiliging

Je huis zorgeloos beveiligd én altijd onder controle met het WoonVeilig Alarmsysteem. Je huis is 24 uur per dag slim beveiligd en met behulp van de App krijg je direct een kort push-berichtje op je mobiele telefoon bij een alarm.

 • Binnen 30 minuten zelf te installeren, zonder boren
 • 24/7 systeemcontroles door WoonVeilig
 • Direct geïnformeerd bij storingen en lage batterijspanning

Lees meer over slimme beveiliging

Slimme rookmelder

De Nest Protect ruikt alles. Langzaam of snel vuur, en zelfs koolmonoxide. Je krijgt direct een appje als de Nest het niet vertrouwt. Ook mooi is dat het apparaat zichzelf steeds test, je hebt er geen omkijken naar.

 • Rook- of koolmonoxide? Direct een appje
 • Spraakalarm vertelt waar het probleem is
 • Ontdekt snel én langzaam brandend vuur

Lees meer over de slimme rookmelder

Slimme Rookmelder

Even de afstandsbediening proberen

Klik en klaar, probeer de Thuis App zelf maar! Fijn zo'n hulp bij het installeren van slimme apparaten: stap voor stap helpt de app je verder. Klaar? Met één klik dim je het licht of zet je de verwarming uit.

Lees meer


    

Essent Thuis App

Lekker lezen over Smart Home

Slimme veiligheid in cijfers

Slimme veiligheid in cijfers

Wat vinden wij van onze veiligheid? Hoeveel procent van de Nederlanders heeft een alarminstallatie? Je leest het in de #Feitenbank!

Bekijk de cijfers

Tips voor ledlampen

Tips voor ledlampen

Het aantal watt zegt hoeveel energie een lamp gebruikt, niet hoeveel licht je krijgt. Lumen doet dat wel. Omrekenen is gelukkig niet lastig.

Wat is het verschil?

Smart Home in Nederland

Smart Home in Nederland

Steeds meer mensen hebben een slim apparaat in huis. 1 op de 4 Nederlanders heeft bijvoorbeeld al een slimme thermostaat.

Bekijk de cijfers

Meer sfeer? Maak een lichtplan

Meer sfeer met goed licht

We krijgen energie van licht. Daarom is het belangrijk dat je goed licht hebt. Zeker als je kookt, leest, of gewoon lekker je favoriete serie kijkt.

Bekijk wat mogelijk is

Veelgestelde vragen

Het grootste voordeel van onze Essent Thuis App? Het is dé afstandsbediening voor al je slimme apparaten. Een alles-in-1 app!

Voordeel met slimme thermostaat

Via wifi koppel je de slimme thermostaat aan de Thuis App. Daarna stel je situaties in zoals 'thuis', 'vakantie' of 'aanwezig'. Supermakkelijk. Heb je een slimme meter? Met een energielezer zie je precies hoeveel energie je 24/7 gebruikt. 

Voordeel met slimme lampen

Even dimmen? 1 klik met de app en je hebt de perfecte sfeer voor een etentje, feest of een gezellige avond tv-kijken. Installeren is ook een eitje met onze Essent Thuis App. Je hebt alleen wifi nodig.

Weet wat je verbruikt én betaalt

In de Essent Thuis App zie je hoeveel energie je gebruikt en wat dat kost. Je weet snel of je nu genoeg betaalt of dat je terugkrijgt aan het eind van het jaar. Betaal je nu te weinig? Wijzig het termijnbedrag in de app. Dan is de jaarrekening zeker geen vervelende verrassing. 

Met slimme lampen automatiseer je de verlichting in huis. Toch handig als de lampen aangaan als je thuiskomt of juist uitgaan als je de kamer uit loopt. Een etentje? Met 1 klik in de Thuis App heb je de goede sfeer te pakken. De ledlampen hebben de meest voorkomende fittings.

Het is handig om een startpakket te kopen. Dan krijg je lampen en een zogenoemde Bridge die de lampen met elkaar verbindt. Je hebt geen aparte afstandsbediening nodig, alleen de Thuis App. Dé afstandsbediening voor alle slimme apparaten. Deze startpakketten van INNR en Philips Hue kun je alleen bij ons kopen. Ze zijn namelijk speciaal voor Essent ontwikkeld.

Het installeren van slimme lampen is echt niet lastig. Met de Thuis App installeer je stap voor stap de slimme verlichting. Gaat het toch ergens mis? Dan helpen we je!

Geen probleem! Onze slimme verlichting werkt goed samen met andere merken zoals Philips Hue.

Natuurlijk begin je met een startpakket, dat is de basis. Daarna heb je de keus uit lampen, spotjes of zelfs strips.

Natuurlijk, hoe groot je gezin ook is! Je mag zoveel apparaten aansluiten als je wilt. Wel met toegang tot wifi natuurlijk.

Een slimme thermostaat kijkt hoe je leeft en past zich aan. Makkelijk te bedienen met onze Thuis App en je stelt makkelijk thema's zoals vakantie in om je huis wel of niet warm te maken. Dat woont lekker én je bespaart ook nog eens energie. Sommige slimme thermostaten zijn zelfs nog handiger en kijken bijvoorbeeld naar je locatie om de verwarming aan te zetten. Bekijk onze slimme thermostaten: Honeywell Round Connected, Honeywell Lyric T6 en de Nest Learning Thermostat™.

Waarom zou je niet kiezen voor een slimme thermostaat? Je verwarmt alleen wat je echt nodig hebt en weet precies hoeveel energie je daarvoor gebruikt. Hoeveel je precies bespaart? Dat verschilt natuurlijk per persoon en hoe bewust iemand al met energie omgaat. Een slimme thermostaten bedien je met je mobiele telefoon, thuis of onderweg. Sommige kijken zelfs waar je bent om alvast de verwarming aan te zetten. Zo kom je thuis in een lekker warm huis.

Ook veelgelezen: 'Waarom een slimme thermostaat en geen normale thermostaat?'.

Onze thermostaten werken goed samen met alle in Nederland gangbare verwarmingssystemen, zoals vloerverwarming, radiatoren en ook stadsverwarming. Heel soms werkt het niet, maar dat is dan echt een uitzondering. Het kan wel zijn dat de ene thermostaat beter samenwerkt met een bepaald type verwarming dan de andere. Bekijk onze thermostaten voor meer informatie: Honeywell Round Connected, Honeywell Lyric T6 en de Nest Learning Thermostat™.

Je weet zeker dat de nieuwe Nest thermostaat goed samenwerkt met je ketel. De standaardinstallatie van 99 euro krijg je namelijk kado van ons. Een van onze servicepartners komt langs en installeert de thermostaat met de artikelen die in de verpakking zitten. 

Heeft de servicepartner meer of andere onderdelen nodig? Soms moet je daarvoor betalen:

 • Bij bepaalde ketels van de merken AWB, Nefit en Vaillant is er soms een extra module nodig om de Nest thermostaat aan te sluiten. Voor de cv-ketels van AWB en Nefit betekent dat minstens € 70, voor die van Vaillant is dat minimaal € 160.
 • Installatie van de Nest thermostaat in woningen met stadsverwarming of vloerverwarming valt niet onder de standaardinstallatie. Kun je zelf niet de temperatuur regelen? Dan kost de installatie minstens € 300. 
 1. Als nieuwe klant krijg je tijdens de actie een welkomstkado. Heb je al een energiecontract bij ons? Dan krijg je het kado als je je contract verlengt. Dat kan als je een variabel leveringscontract hebt of het contract binnen zes maanden afloopt.

 2. Je krijgt een bevestiging van het energiecontract.

 3. Binnen 4 tot 6 weken na het afsluiten van een energiecontract ontvang je de slimme thermostaat, het startpakket of de Nest Protect van Essent.