Klimaatakkoord
Wat betekent het voor jou?

Om de opwarming van de aarde tegen te gaan moeten in 2050 alle gebouwen in Nederland duurzaam zijn, net als onze energievoorziening. In het Klimaatakkoord zijn afspraken gemaakt om dit te bereiken. We informeren je graag over de wijzigingen en wat dit betekent voor je energierekening.

De belangrijkste maatregelen uit het Klimaatakkoord op een rijtje

  • In 2050 moeten alle gebouwen duurzaam zijn, net als onze energievoorziening
    Nieuwe wijken worden vanaf nu in principe gebouwd zonder aardgasnetwerk. In de bestaande wijken wordt het aardgasnetwerk vervangen of gebruikt voor duurzaam gas. In 2021 maken gemeenten bekend wanneer welke wijk van het gas af gaat.
  • De energiebelasting op aardgas gaat omhoog en de belasting op elektriciteit zal naar beneden gaan
    De overheid wil mensen hiermee stimuleren om energie te besparen en van het aardgas af te gaan.
  • Er komt een warmtefonds waar tot 2030 jaarlijks 50 tot 80 miljoen euro in gestopt wordt
    Met dat fonds kan je tegen een lage rente en met een lange looptijd van 20 jaar geld lenen voor energiebesparende maatregelen voor je huis.

Hoe maak ik mijn huis energiezuinig?

We kunnen ons voorstellen dat de maatregelen uit het Klimaatakkoord veel vragen oproepen. Hoe zorg ik ervoor dat ik minder gas verbruik? Welke maatregelen passen het beste bij mijn huis? En aan welke kosten moet ik denken? Wij kunnen je helpen je met al deze vragen. Met de gratis PlusJeHuis adviesscan krijg je een persoonlijk energiebesparingsadvies voor jouw huis. Je ziet binnen 5 minuten hoe je je huis energiezuiniger maakt en wat dat kost én oplevert op je energierekening. Als je dat wil, kun je dit advies telefonisch bespreken met een adviseur.

Scan mijn huis

Een duurzamer huis én lagere energierekening

Je kunt natuurlijk ook beginnen met een specifieke maatregel om meteen minder gas te verbruiken en je energierekening te verlagen. Je huis isoleren is dan een logische eerste stap. 

Meer over isolatie