#goeievraag

Welke isolatie in je huis
levert het meest op?

Vloer, spouw of dak?

Wil je energie besparen, dan is isolatie sowieso een logische eerste stap. Je besparing loopt namelijk al snel op. En dat niet alleen: je huis blijft ook lekker op temperatuur. In de winter én in de zomer.

Hoeveel je bespaart is afhankelijk van je situatie op dit moment. Bijvoorbeeld in hoeverre je huis al is geïsoleerd en hoe je je woning verwarmt. Kortom: het verschilt per huis welk type isolatie het meest bespaart.

Besparen met isolatie

Gemiddeld bespaar je ongeveer 250 euro per jaar met vloerisolatie, 700 euro met spouwmuurisolatie en 800 euro met dakisolatie.

Deze besparingen gelden voor een gemiddelde eengezinswoning* (bron: Milieu Centraal). Hoeveel isoleren kost, verschilt per soort. Benieuwd wat isolatie in je huis kost en oplevert? Doe de isolatiecheck.

Spouwmuurisolatie voor je woning

Spouwmuurisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: €700*

De spouwmuur van je huis isoleren is best betaalbaar. En je spouwmuur is meestal al binnen 1 dag geïsoleerd. De kosten van spouwmuurisolatie verdien je gemiddeld in 4 jaar terug. De isolatie van je spouwmuur zorgt voor een lagere energierekening en een fijne temperatuur thuis.

Meer over spouwmuurisolatie

Dakisolatie voor je huis

Dakisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: €800* 

Een slecht geïsoleerd dak verspilt veel energie: via het dak gaat ongeveer 30% van de warmte verloren. Dakisolatie maakt je woning dus een stuk energiezuiniger. Je dak is meestal binnen 2 dagen geïsoleerd. Bovendien verdien je de isolatie van het dak gemiddeld in 7 jaar terug.

Meer over dakisolatie

Vloerisolatie voor je woning

Vloerisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: €250* 

Vloerisolatie zorgt ervoor dat je lekker met je blote voeten in huis kunt lopen. Vloerisolatie is binnen een dag al aangebracht. De kosten van vloerisolatie verdien je gemiddeld in 8 jaar terug. Goed om te weten: we brengen isolatiemateriaal aan in de kruipruimte van de woning.

Meer over vloerisolatie

6. Img: logo-goeievraag - wit iso rendementbesparing 3

Wat bespaar ik met isolatie?
Goeie vraag!

Met de isolatiecheck krijg je meteen een overzicht wat isolatie je kost en oplevert.


Doe de isolatiecheck

* Genoemde besparingen zijn gebaseerd op een gemiddelde eengezinswoning met 3 bewoners en een HR-combiketel waar de genoemde maatregel ontbreekt. De genoemde besparing bij dakisolatie gaat uit van een verwarmde zolder. De besparingen zijn gebaseerd op het prijspeil 2019. De werkelijke besparingen hangen af van je persoonlijke stookgedrag en type woning. Bron: Milieu Centraal.