Vloerisolatie

Persoonlijk advies, subsidie en installatie: zo geregeld

Voordelig isoleren met subsidie voor isolatie

Goed nieuws: je ontvangt nu subsidie voor isolatie. Kies je voor één isolatiemaatregel? Dan krijg je tot 15% van de kosten terug. Laat je 2 soorten isolatie aanbrengen, dan krijg je tot 30% van de kosten van isolatie terug. Let op: de subsidie op één maatregel geldt vanaf 2023. Bewaar daarom je factuur tot ten minste 01-01-2023.

 • Bespaar tot 30% op de isolatiekosten
 • De isolatiespecialist van onze servicepartners checkt de subsidie voor jouw huis
 • Kies je voor 2 soorten isolatie? Dan regelt de isolatiespecialist van onze servicepartners je subsidieaanvraag

Meer weten? Vraag een adviesgesprek aan met een van onze isolatiespecialisten van onze servicepartners. Zij gaan voor je aan de slag.

subsidie isolatie

Wat vloerisolatie voor je kan betekenen

Met goede vloerisolatie hebben vocht en tocht geen vrij spel meer. De temperatuur van de vloer is merkbaar hoger. Mensen met vloerisolatie zijn daar erg tevreden over (Bron: Milieu Centraal). Zo heb je altijd lekker warme voeten. Bovendien bespaar je energie en verlaag je de energierekening.

Energie besparen met dakisolatie

Besparing vloerisolatie

Na vloerisolatie gebruik je op jaarbasis een stuk minder gas. Dat scheelt gemiddeld €260 per jaar op je energierekening* (bron: Milieu Centraal).  

Kosten dakisolatie

Kosten vloerisolatie

De kosten van vloerisolatie bedragen gemiddeld €1.500 (bron: Milieu Centraal). In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen we je graag meer over de kosten van vloerisolatie voor jouw woning.

Terugverdientijd dakisolatie

Terugverdientijd vloerisolatie

Het rendement van vloerisolatie is te vergelijken met een rente van 7% op je spaarrekening, de kosten van vloerisolatie verdien je gemiddeld al in 6 jaar terug (bron: Milieu Centraal). 

Is vloerisolatie geschikt voor mijn woning?

Heb je een koopwoning die gebouwd is vóór 1995, en heb je een kruipruimte onder de begane grond van je huis? Kijk dan of er al isolatiemateriaal onder de vloer is aangebracht. Het is belangrijk te weten of het materiaal niet verouderd is. Twijfel je, dan kan onze isolatiespecialist bij je thuis de staat van de isolatie opnemen. Dit onderzoek is gratis wanneer je een adviesgesprek aanvraagt.


Wat zijn de verschillende manieren om warmteverlies via de vloer tegen te gaan?

Warmteverlies via de vloer kan op twee verschillende manieren worden opgelost:

 • Het isoleren van de bovenkant van de kruipruimte. Dit noemen we vloerisolatie. Het isolatiemateriaal wordt aan de onderkant van de vloer bevestigd.
 • Het isoleren van de onderkant van de kruipruimte. Dit noemen we bodemisolatie. Het isolatiemateriaal wordt op de bodem van de kruipruimte aangebracht.

Welk soort isolatie past bij mijn woning?

Veel woningen in Nederland hebben een kruipruimte. Is de kruipruimte van je woning hoger dan 50 centimeter? Dan is zowel vloerisolatie als bodemisolatie mogelijk. Bij een vochtige kruipruimte is bodemisolatie de beste oplossing. Is de kruipruimte van je woning lager dan 50 centimeter? Dan is bodemisolatie mogelijk.

isolatiespecialist

Isolatie door isolatiespecialisten

Essent werkt samen met lokale servicepartners, specialisten in isolatie. Onze servicepartners verzorgen de adviesgesprekken, offertes en isolatiewerkzaamheden. Je vloer wordt geïsoleerd door de ervaren en gediplomeerde monteurs van onze servicepartners.

Kwaliteit met certificering

Kwaliteit isolatiemateriaal én werkzaamheden

We werken uitsluitend met gecertificeerde materialen. Alle isolatiematerialen zijn KOMO en/of ISSO gecertificeerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de strengste uitvoeringsrichtlijnen. Zo ben je zeker van professionele installatie.

Weten hoe vloerisolatie in zijn werk gaat?

Het isoleren van de vloer kan op verschillende manieren, afhankelijk van je woning. Je ontvangt hierover advies van onze isolatiespecialisten. In de video zie je hoe we de vloer van een woning isoleren met EPS parels.

 • De isolatiespecialisten vullen de kruipruimte van het huis met het isolatiemateriaal
 • Het isolatiemateriaal heeft een hoge isolatiewaarde en zorgt voor goede isolatie van de vloer
 • De klus is vaak al binnen 1 dag afgerond

Isolatiemateriaal vloerisolatie

Onze isolatiespecialisten werken uitsluitend met isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde. Alle materialen zijn gecertificeerd en van de beste kwaliteit. De meest gebruikte materialen voor vloerisolatie zijn isolatiefolie en EPS parels. Onze isolatiespecialist geeft advies over welk isolatiemateriaal past bij jouw situatie. Zo kies je de beste vloerisolatie voor jouw woning.
eps_isolatie

EPS isolatie

De EPS parels zijn makkelijk aan te brengen als vloerisolatie. De parels zijn klein, daardoor wordt elke hoek gevuld met isolatiemateriaal. Bovendien zorgt EPS isolatie voor een goede afvoer van vocht.

isolatiefolie

Isolatiefolie

Isolatiefolie zorgt dat kou niet meer via de vloer kan ontsnappen. De folie zorgt direct voor betere luchtvochtigheid in de kruipruimte én het isoleert thermisch, zodat je een warmere vloer hebt.

Pur isolatie

Pur isolatie

Pur isolatie is erg geschikt voor het isoleren van de onderzijde van de vloer. Met pur schuim worden alle kieren en naden afgesloten. Bovendien heeft pur isolatie uitstekende vochtwerende eigenschappen. 

Daarom vloerisolatie via Essent

Wij helpen je graag bij besparen op je energieverbruik met persoonlijk isolatieadvies. Vloerisolatie via Essent betekent:

 • Adviesgesprek bij je thuis
 • Een offerte passend bij je persoonlijke situatie
 • Professionele installatie door de isolatiespecialisten van onze servicepartners

Ook als je geen klant bent bij Essent helpen we je graag met het isoleren van je woning. Je hoeft hiervoor niet over te stappen.

Veelgestelde vragen over vloerisolatie

De kosten van vloerisolatie verschillen per woning. De gemiddelde kosten van vloerisolatie bedragen zo’n €1.500 (bron: Milieu Centraal). Ook besparen met vloerisolatie? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Onze isolatiespecialist adviseert je over vloerisolatie in jouw woning en geeft een offerte op maat.

Er worden verschillende materialen gebruikt om de vloer te isoleren. De meestgebruikte zijn isolatieparels of isolatiefolie. Isolatie van de kruipruimte is een vorm van vloerisolatie. 

Dat kan, mits de vochtigheid van het hout minder is dan 20%. Vloerisolatie van een houten vloer zorgt voor minder warmteverlies. Bovendien kan koude lucht niet via de vloer de woning binnenkomen. Een houten vloer wordt van onderaf geïsoleerd door de ruimte tussen de balken op te vullen met isolatiemateriaal. Is de vochtigheid van het hout meer dan 20%? Dan is het verstandig om te wachten met het isoleren van je houten vloer om rotting van het hout te voorkomen. 

Ja, in de meeste gevallen kan dat. Het isoleren van de zoldervloer wordt gezien als een alternatief voor dakisolatie, wanneer de zolder niet gebruikt wordt als leefruimte.

image: nederland isoleert   image: isoprofs

* Gemiddelde besparingen zijn gebaseerd op een hoekwoning, met een HR-ketel, van geen isolatie naar goede isolatie. Gasprijs 100 cent per m3 (2022). De werkelijke besparingen hangen af van je stookgedrag. Bron: Milieu Centraal.