Vloerisolatie via Essent Je vloer isoleren

Nú met subsidie: extra voordelig isoleren

De overheid stelt subsidie beschikbaar voor isolatie. Een goed moment om je woning te isoleren! Essent regelt voor jou de subsidieaanvraag van A tot Z. Lekker makkelijk!

  • Bespaar tot wel 20% op de isolatiekosten
  • Onze isolatiespecialist checkt de subsidiemogelijkheden voor jouw huis
  • Alleen bij Essent met subsidieservice

De subsidie geldt vanaf het aanbrengen van minimaal 2 isolatiemaatregelen. Wil je weten wat subsidie voor jou kan betekenen? Vraag een adviesgesprek aan. Onze experts kunnen je er alles over vertellen.

subsidie isolatie

Wat vloerisolatie voor je kan betekenen

Met goede vloerisolatie hebben vocht en tocht geen vrij spel meer. De temperatuur van de vloer is merkbaar hoger. Mensen met vloerisolatie zijn daar erg tevreden over (Bron: Milieu Centraal). Zo heb je altijd lekker warme voeten. Bovendien bespaar je energie en verlaag je de energierekening.

Energie besparen met dakisolatie

Besparing vloerisolatie

Na vloerisolatie gebruik je op jaarbasis een stuk minder gas. Dat scheelt gemiddeld 250 euro per jaar* op je energierekening.  

Kosten dakisolatie

Kosten vloerisolatie

De kosten van vloerisolatie voor een gemiddelde eengezinswoning bedragen zo'n €1800*. In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen we je graag meer over de kosten voor jouw woning.

Terugverdientijd dakisolatie

Terugverdientijd vloerisolatie

Het rendement van vloerisolatie is te vergelijken met een rente van 8% op je spaarrekening (bron: Milieu Centraal). De kosten van vloerisolatie verdien je gemiddeld al in 8 jaar terug. 

Is vloerisolatie geschikt voor mijn woning?

Heb je een koopwoning die gebouwd is vóór 1995, en heb je een kruipruimte onder de begane grond van je huis? Kijk dan of er al isolatiemateriaal onder de vloer is aangebracht. Het is belangrijk te weten of het materiaal niet verouderd is. Twijfel je, dan kan onze isolatiespecialist bij je thuis de staat van de isolatie opnemen. Dit onderzoek is gratis wanneer je een adviesgesprek aanvraagt.


Wat zijn de verschillende manieren om warmteverlies via de vloer tegen te gaan?

Warmteverlies via de vloer kan op twee verschillende manieren worden opgelost:

  • Het isoleren van de bovenkant van de kruipruimte. Dit noemen we vloerisolatie. Het isolatiemateriaal wordt aan de onderkant van de vloer bevestigd.
  • Het isoleren van de onderkant van de kruipruimte. Dit noemen we bodemisolatie. Het isolatiemateriaal wordt op de bodem van de kruipruimte aangebracht.

Welk soort isolatie past bij mijn woning?

Veel woningen in Nederland hebben een kruipruimte. Is de kruipruimte van je woning hoger dan 50 centimeter? Dan is zowel vloerisolatie als bodemisolatie mogelijk. Bij een vochtige kruipruimte is bodemisolatie de beste oplossing. Is de kruipruimte van je woning lager dan 50 centimeter? Dan is bodemisolatie mogelijk.

Weten hoe vloerisolatie in zijn werk gaat?

Kijk naar onderstaande video.

Isolatiemateriaal

Isolatiefolie en EPS parels zijn de meestgebruikte materialen voor vloerisolatie. Onze isolatiespecialist geeft advies over welk isolatiemateriaal past bij jouw situatie.

Isolatiefolie

Isolatiefolie heeft twee grote voordelen. De folie zorgt direct voor betere luchtvochtigheid in de kruipruimte én het isoleert thermisch, zodat je een warmere vloer hebt.

Isolatiefolie
Isolatieparels

EPS isolatie

De EPS parels zijn makkelijk aan te brengen via een toegangsluik. Ieder hoekje wordt gevuld doordat de parels klein zijn. Bovendien zorgt EPS isolatie voor een goede afvoer van vocht.

Daarom vloerisolatie via Essent

Wij helpen je graag bij besparen op je energieverbruik met persoonlijk isolatieadvies. Vloerisolatie via Essent betekent:

  • Adviesgesprek bij je thuis
  • Een offerte passend bij je persoonlijke situatie
  • Professionele installatie door onze isolatiespecialist

Ook als je geen klant bent bij Essent helpen we je graag met het isoleren van je woning. Je hoeft hiervoor niet over te stappen.

Veelgestelde vragen over vloerisolatie

Het kan zijn dat je een afspraak hebt met een energiemonteur van 1 van de servicepartners van Essent. Vanzelfsprekend volgen zij de richtlijnen van het RIVM en werken ze volgens de maatregelen van de overheid. Bekijk de maatregelen die wij met onze servicepartners nemen. Neem bij vragen over jouw afspraak rechtstreeks contact op met het bedrijf.

De kosten van de isolatie van je vloer hangen grotendeels af van je type woning. De vloerisolatie kosten variëren van zo'n € 1400 voor een tussenwoning tot gemiddeld € 2800 voor een vrijstaande woning (bron: Milieu Centraal). 

Er worden verschillende materialen gebruikt om de vloer te isoleren. De meest gebruikte zijn isolatieparels, isolatiefolie of isolatieschuim. Daarnaast kan gewerkt worden met vloerisolatieplaten. Isolatie van de kruipruimte is een vorm van vloerisolatie. Hiervoor kunnen alle genoemde materialen gebruikt worden. Is de kruipruimte lager dan 35 cm? Dan kan de bodem van je woning geïsoleerd worden met isolatieparels.

Dat kan, mits de vochtigheid van het hout minder is dan 20%. Vloerisolatie van een houten vloer zorgt voor minder warmteverlies. Bovendien kan koude lucht niet via de vloer de woning binnenkomen. Een houten vloer wordt van onderaf geïsoleerd door de ruimte tussen de balken op te vullen met isolatiemateriaal. Is de vochtigheid van het hout meer dan 20%? Dan is het verstandig om te wachten met het isoleren van je houten vloer om rotting van het hout te voorkomen. 

Ja, dat kan. Het isoleren van de zoldervloer wordt gezien als een alternatief voor dakisolatie, wanneer de zolder niet gebruikt wordt als leefruimte.

image: nederland isoleert   image: isoprofs

* Genoemde besparingen en kosten zijn gebaseerd op een gemiddelde eengezinswoning met 3 bewoners en een HR-combiketel waar de genoemde maatregel ontbreekt. De besparingen zijn gebaseerd op het prijspeil 2019. De werkelijke besparingen hangen af van je persoonlijke stookgedrag en type woning. Bron: Milieu Centraal.