Spouwmuurisolatie

Makkelijk besparen op je energierekening

Voordelig isoleren met subsidie voor isolatie

Goed nieuws: je ontvangt nu subsidie voor isolatie. Kies je voor één isolatiemaatregel? Dan krijg je tot 15% van de kosten terug. Laat je 2 soorten isolatie aanbrengen, dan krijg je tot 30% van de kosten van isolatie terug. Let op: de subsidie op één maatregel geldt vanaf 2023. Bewaar daarom je factuur tot ten minste 01-01-2023.

 • Bespaar tot 30% op de isolatiekosten
 • De isolatiespecialist van onze servicepartners checkt de subsidie voor jouw huis
 • Kies je voor 2 soorten isolatie? Dan regelt de isolatiespecialist van onze servicepartners je subsidieaanvraag

Meer weten? Vraag een adviesgesprek aan met een van onze isolatiespecialisten van onze servicepartners. Zij gaan voor je aan de slag.

subsidie isolatie

Wat spouwmuurisolatie voor je kan betekenen

Spouwmuurisolatie is een slimme verbetering van je huis en de meest voordelige vorm van isolatie. Je verlaagt je energierekening, het is beter voor het milieu én de warmte blijft in de zomer buiten en in de winter juist binnen. Spouwmuurisolatie is eenvoudig en snel aan te brengen. Zonder dat we maar iets binnen in je huis hoeven te doen. De spouwmuur van je woning is vaak al binnen 1 dag geïsoleerd.

Energie besparen met spouwmuurisolatie

Besparing spouwmuurisolatie

Met spouwmuurisolatie verlaag je de energierekening. De gemiddelde besparing bedraagt zo'n €800 per jaar* (bron: Milieu Centraal).

Kosten spouwmuurisolatie

Kosten spouwmuurisolatie

De kosten van spouwmuurisolatie bedragen gemiddeld €2.400 (bron: Milieu Centraal). In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen we je graag meer over de kosten van spouwmuurisolatie voor jouw woning.

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

Het rendement van spouwmuurisolatie is te vergelijken met een rente van 10% op je spaarrekening, de gemiddelde terugverdientijd is 3 jaar (bron: Milieu Centraal).

Is mijn woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur bestaat uit een buitenmuur en een binnenmuur met ruimte daartussen: de spouw. Het vullen van deze ruimte met hoogwaardig isolatiemateriaal is spouwmuurisolatie. Elke koopwoning zonder een volledig gevulde spouw komt in aanmerking voor isolatie.


Je hebt een koopwoning van vóór 1930

Woningen gebouwd vóór 1930 hebben vaak geen spouwmuur, maar zijn enkelsteens gebouwd. Op de bouwplannen zie je of je huis een spouwmuur heeft. Geen bouwtekening? Meet dan de dikte van de muur bij een deuropening. Is de muur dikker dan 25 centimeter, dan is er een spouwmuur aanwezig. Bij minder dan 25 centimeter is er geen spouw of een hele dunne spouw.


Je hebt een koopwoning van ná 1930

Woningen van ná 1930 hebben vaak een spouwmuur. Twijfel je over de status of aanwezigheid van de spouw? Onze isolatiespecialist kan endoscopisch onderzoek doen met een camera. Wanneer je een adviesgesprek aanvraagt, dan is dit onderzoek gratis.


Je hebt een koopwoning van na 1980

De spouwmuur van je woning is tijdens de bouw geïsoleerd.

isolatiespecialist

Isolatie door isolatiespecialisten

Essent werkt samen met lokale servicepartners, specialisten in isolatie. Onze servicepartners verzorgen de adviesgesprekken, brengen de offertes uit en doen de isolatiewerkzaamheden. De monteurs van onze servicepartners zijn ervaren professionals en volledig gediplomeerd. 

Kwaliteit met certificering

Kwaliteit van materialen én werkzaamheden

We werken uitsluitend met hoogwaardige isolatiematerialen. Alle isolatiematerialen zijn KOMO en/of ISSO gecertificeerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de strengste uitvoeringsrichtlijnen. Zo zorgen we ervoor dat je woning professioneel geïsoleerd wordt.

Weten hoe spouwmuurisolatie in zijn werk gaat?

 

 • De spouwmuur wordt van buitenaf geïsoleerd
 • Onze isolatiespecialisten boren kleine openingen in de voegen van de spouwmuren
 • Daarna spuiten de isolatiespecialisten het isolatiemateriaal in de spouwmuur
 • Tot slot worden de openingen opnieuw gevoegd in de juiste kleur
 • Het isoleren van de spouwmuur is doorgaans vaak al binnen 1 dag gebeurd

Isolatiemateriaal spouwmuurisolatie

Je woning wordt geïsoleerd met isolatiemateriaal van de beste kwaliteit met een hoge isolatiewaarde. We werken uitsluitend met gecertificeerde materialen. De meest gebruikte materialen voor spouwmuurisolatie zijn EPS parels of inblaaswol. Onze isolatiespecialist geeft advies over welk isolatiemateriaal past bij jouw situatie. Zo weet je zeker dat je kiest voor de beste spouwmuurisolatie voor jouw woning.
eps_isolatie

EPS isolatie

EPS parels isoleren je woning. Doordat de isolatieparels klein zijn, wordt elk hoekje voorzien van isolatiemateriaal. Bovendien zorgt EPS isolatie voor een goede afvoer van vocht.

glaswol

Glaswol

In veel woningen presteert glaswol het beste. We noemen dit materiaal ook wel inblaasmateriaal. Glaswol heeft een hoge isolatiewaarde en is brandwerend.

Daarom spouwmuurisolatie via Essent

Wij helpen je graag bij besparen op je energieverbruik met persoonlijk isolatieadvies. Spouwmuurisolatie via Essent betekent:

 • Adviesgesprek bij je thuis
 • Een offerte passend bij je persoonlijke situatie
 • Professionele installatie door de isolatiespecialisten van onze servicepartners

Ook als je geen klant bent bij Essent helpen we je graag met het isoleren van je woning. Je hoeft hiervoor niet over te stappen.

Veelgestelde vragen over spouwmuurisolatie

De gemiddelde kosten van spouwmuurisolatie bedragen €2.400 (bron: Milieu Centraal). 

Het antwoord op de vraag ‘wat kost spouwmuurisolatie?’ is voor elke woning anders. Ben je benieuwd naar de kosten van spouwmuurisolatie voor jouw woning? Onze isolatiespecialist adviseert je graag en zorgt voor een offerte op maat.

De spouwmuur kunnen we met verschillende materialen isoleren. De meestgebruikte materialen zijn EPS isolatie en glaswol. Onze servicepartners werken met isolatiemateriaal van hoge kwaliteit en een optimale isolatiewaarde om de spouwmuur te isoleren. De isolatiespecialist geeft advies over welk isolatiemateriaal past bij jouw situatie. Spouwmuurisolatie of spouwisolatie is een vorm van gevelisolatie / muurisolatie. 

Het isoleren van de spouwmuur heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen van spouwmuurisolatie zijn: 

 • Warmte kan de woning niet meer via de muren verlaten. Dat bespaart energie. Zo bespaar je op je energierekening. 
 • Spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. In de winter blijft het lekker warm in huis, in de zomer blijft het heerlijk koel. 
 • Het isoleren van de spouwmuren is vaak al binnen 1 dag geregeld, zonder gedoe. 

Onze isolatiespecialisten kunnen je alles vertellen over de voordelen van spouwmuurisolatie voor jou. Een vrijblijvend adviesgesprek is gratis.

image: nederland isoleert   image: isoprofs

* Gemiddelde besparingen zijn gebaseerd op een hoekwoning, met een HR-ketel, van geen isolatie naar na-isolatie spouw. Gasprijs 100 cent per m3 (2022). De werkelijke besparingen hangen af van je stookgedrag. Bron: Milieu Centraal.