Wat spouwmuurisolatie voor je kan betekenen

Spouwmuurisolatie is een slimme verbetering van je huis en de meest voordelige vorm van isolatie. Je verlaagt je energierekening, het is beter voor het milieu én de warmte blijft in de zomer buiten en in de winter juist binnen. Spouwmuurisolatie is eenvoudig en snel aan te brengen. Zonder dat we maar iets binnen in je huis hoeven te doen. De spouwmuur van je woning is vaak al binnen 1 dag geïsoleerd.

Energie besparen met spouwmuurisolatie

Je besparing

Met spouwmuurisolatie verlaag je de energierekening. De besparing voor een gemiddelde eengezinswoning bedraagt zo'n €700 per jaar*.

Kosten spouwmuurisolatie

Kosten spouwmuurisolatie

De kosten van spouwmuurisolatie voor een gemiddelde eengezinswoning bedragen zo'n €2200*. In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen we je graag meer over de kosten voor jouw woning.

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

Het rendement van spouwmuurisolatie is te vergelijken met een rente van 11% op je spaarrekening (Bron: Milieu Centraal). Spouwmuurisolatie verdien je gemiddeld al binnen 4 jaar terug.

Is mijn woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur bestaat uit een buitenmuur en een binnenmuur met ruimte daartussen: de spouw. Het vullen van deze ruimte met hoogwaardig isolatiemateriaal is spouwmuurisolatie. Elke koopwoning zonder een volledig gevulde spouw komt in aanmerking voor isolatie.


Je hebt een koopwoning van vóór 1930

Woningen gebouwd vóór 1930 hebben vaak geen spouwmuur, maar zijn enkelsteens gebouwd. Op de bouwplannen zie je of je huis een spouwmuur heeft. Geen bouwtekening? Meet dan de dikte van de muur bij een deuropening. Is de muur dikker dan 25 centimeter, dan is er een spouwmuur aanwezig. Bij minder dan 25 centimeter is er geen spouw of een hele dunne spouw.


Je hebt een koopwoning van ná 1930

Woningen van ná 1930 hebben vaak een spouwmuur. Twijfel je over de status of aanwezigheid van de spouw? Onze isolatiespecialist kan endoscopisch onderzoek doen met een camera. Wanneer je een adviesgesprek aanvraagt, dan is dit onderzoek gratis.


Je hebt een koopwoning van na 1980

De spouwmuur van je woning is tijdens de bouw geïsoleerd.

Weten hoe spouwmuurisolatie in zijn werk gaat?

Bekijk onderstaande video.

Isolatiemateriaal

EPS parels of inblaaswol zijn de meestgebruikte materialen voor spouwmuurisolatie. De materialen worden van buiten in je woning gespoten. Dit doen we door het boren van kleine gaten in de voegen van de buitenmuur. Nadat het isolatiemateriaal in de spouw is gespoten, worden de gaten netjes dichtgemaakt. Je hebt dus geen rommel in huis. Onze isolatiespecialist geeft advies over welk isolatiemateriaal past bij jouw situatie.

EPS isolatie

EPS parels isoleren je woning. Doordat de isolatieparels klein zijn, wordt elk hoekje voorzien van isolatiemateriaal. Bovendien zorgt EPS isolatie voor een goede afvoer van vocht.

Isolatieparels
Spouwmuurisolatie glaswol

Glaswol

In veel woningen presteert glaswol het beste. De isolatiewaarde van je woning blijft na het aanbrengen van dit inblaaswol constant gewaarborgd. Het materiaal is brand- en vochtwerend waardoor ook schimmels geen kans krijgen.

Daarom spouwmuurisolatie via Essent

Wij helpen je graag bij besparen op je energieverbruik met persoonlijk isolatieadvies. Spouwmuurisolatie via Essent betekent:

  • Adviesgesprek bij je thuis
  • Een offerte passend bij je persoonlijke situatie
  • Professionele installatie door onze isolatiespecialist

Ook als je geen klant bent bij Essent helpen we je graag met het isoleren van je woning. Je hoeft hiervoor niet over te stappen.


Veelgestelde vragen over spouwmuurisolatie

Op dit moment is er geen landelijke subsidie voor isolatie. Dat betekent dat er momenteel geen subsidie is voor spouwmuurisolatie. Toch zijn er verschillende regelingen die isolatie extra aantrekkelijk maken (Bron: Milieu Centraal). Meer informatie over isolatie subsidie vind je in onze kennisbank.

De kosten van spouwmuurisolatie hangen voor een groot deel af van jouw type woning. In een tussenwoning breng je spouwmuurisolatie aan voor zo'n € 800. De kosten van spouwmuurisolatie voor een hoekwoning of 2-onder-1-kapwoning bedragen gemiddeld € 2100. De spouwmuren van een vrijstaande woning isoleer je voor zo'n € 3100 (bron: Milieu Centraal).

De spouwmuur kunnen we met verschillende materialen isoleren. De meest gebruikte zijn EPS isolatie en glaswol. Onze servicepartners werken met isolatiemateriaal van hoge kwaliteit en optimale isolatiewaarde om de spouwmuur te isoleren. De isolatiespecialist geeft advies over welk isolatiemateriaal past bij jouw situatie. Spouwmuurisolatie of spouwisolatie is een vorm van gevelisolatie / muurisolatie. 

image: nederland isoleert   image: isoprofs

* Genoemde besparingen en kosten zijn gebaseerd op een gemiddelde eengezinswoning met 3 bewoners en een HR-combiketel waar de genoemde maatregel ontbreekt. De besparingen zijn gebaseerd op het prijspeil 2019. De werkelijke besparingen hangen af van je persoonlijke stookgedrag en type woning. Bron: Milieu Centraal.